Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English
Konzorciumi partnerek:
•   Budapesti Művelődési Központ, Budapest
•   Felnőttképzési és Szakképzési Intézet, Komarno
•   Régiófejlesztési Ügynökség Déli Régió, Párkány
•   Csokonai Művelődési Központ, Komárom
•   Komárom–Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás
 
terkep1_net.jpg

Bővebben...

husk_logo160.pngA Budapesti Művelődési Központ a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében

Tudással a kulturális értékekértintergenerációs, határon átnyúló csereprogramok” néven új projektet indít. 

A projekt időtartama: 1 év.

Bővebben...

husk_slogan_1sor_hu_k120.png2009. július 3-án a Budapesti Művelődési Központban lezajlott a gyermekek biztonságos internetezése workshop vezetőinek felkészítése.

A szakmai találkozón az észak- és dél-komáromi, valamint a párkányi leendő workshopvezetők, továbbá a BMK munkatársai vettek részt.
  Letölthető dokumentum PDFA program szórólapja (HU) >>> 

  Letölthető dokumentum PDFA workshopvezetők felkészítésének szakmai anyaga >>>

Bővebben...

Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program2009. augusztus 25-én lezajlott az idősek internetoktatásával foglalkozó oktatók
felkészítő programja Komárnóban (Szlovákia).

A projekten kívüliek számára is meghirdetett, ingyenes workshopunkra olyan felnőttképzőket vártunk, akik érdeklődnek a szeniorok internetoktatása iránt, de még nem gyakorlottak.

Lapozzon bele szlovák nyelvű jegyzetünkbe:
1pdf_icon.jpg
Multimedia na Internete

Bővebben...

Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési ProgramA tudással a kulturális értékekért projektbe a Budapesti Művelődési Központ bevonta az EZÜSTNET Egyesületet azzal a céllal, hogy aktív szenior tagjai működjenek közre a Komáromi kistérség értéktérképének adatgyűjtésében.

A szeniorok segítenek a kistérség településeinek interneten már fellelhető leírásainak feltérképezésében. Munkájukat a Komárom-Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás szakmai irányításával végzik.

A települések listája

Bővebben...

Budapesti Művelődési KözpontA HUSK CBC projekt nyitó rendezvényét az együttműködésben részt vevő partnerek 2009. december 4-én pénteken tervezik lebonyolítani a Budapesti Művelődési Központban.

A nyitó napon a sajtó munkatársainak bemutatjuk a projekt céljait, várható eredményeit és az aktuális rendezvényeket.

A gyermekek és szeniorok részére toborzást hirdetünk, ahol lehetőségük lesz a programok részleteivel is megismerkedni, valamint jelentkezni az ingyenes workshopokra.

Bővebben...

FejlesztocsapatA Budapesti Művelődési Központ 2009. október 5-én 10.00 órakor Párkányban (Szlovákia)
szeniorok haladó szintű internethasználói workshopvezetők felkészítését tartotta.
Workshopunkra olyan jelentkezőket vártunk, akik már oktatnak szeniorokat alapszintű internethasználatra, s érzik a tanulók igényétt a folytatásra.
Érintett témakörök: internetes multimédia (tv, rádió), virtuális utazásszervezés és utazás, webkamerák, chat, webcam chat, térképek, útvonaltervezés, panorámaképek, fotófeltöltés, saját weblap...

Lapozzon bele szlovák nyelvű jegyzetünkbe:
1pdf_icon.jpgNa siet starka
1pdf_icon.jpgNetre, Nagyi! (HU)  szórólap innen tölthető le>>> 
Letölthető dokumentum .pptA workshop bemutatója innen tölthető le>>>

Bővebben...

Hálóra, Nagyi!Hálóra, Nagyi! és Netre, Nagyi!
25 órás, ingyenes workshopok Párkányban (SK)  az internethasználat kezdeteinek és alapjainak elsajátítása érdekében nyugdíjasoknak.

Kezdés: 2009. november 19-én, délután 16:30-kor a Fénysugár Polgári Társulás számítógépes termében (cím: Párkány, Rákócziho 82; tel.: 036-758 3912).
A workshop kedden és csütörtökönként lesz, délután 16:30 és 20:00 között (a kezdő csoport 16:30–18:00; a haladó pedig 18:30–20:00).
Vezető: Mgr. Filakovsky Zoltán.
A kezdő workshopon történő részvétel előképzettséget nem igényel. Kiscsoportos, gyakorlatorientált foglalkozás, kellemes hangulat, azonos korosztály és türelmes oktató várja!
Letölthető dokumentum PDFA szórólap innen tölthető le (HU)>>>

Bővebben...

Beszélgetés a stúdióbanVeiner Vivien (14 éves) és Molnár Noémi (15 éves), a Matild Média Iskola műsorvezető tagozatos diákjai beszélgettek Szabó Judit Nikolettával, a Budapesti Művelődési Központ PR menedzserével, a Hálóra, Haver! programról. Továbbá Pintér Róbertet, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnökét és Győri Orsolya pszichológust kérdezték a biztonságos internetezésről.

A felvétel 2009 decemberében készült a Promontor Televízió BKTV stúdiójában.

Bővebben...

Hálóra, Haver! videóMilyen veszélyek leselkednek azokra az ifjoncokra, akik könnyelműen fognak az információk közötti szörfölésbe? Ezt most kép(let)esen megláthatja, aki megnézi a Budapesti Művelődési Központ Hálóra, Haver! programjának reklámfilmjét.

Jó szórakozást!

Bővebben...

Hálóra Haver! Komáromban is25 órás ingyenes workshopra került sor gyermekek számára a biztonságos internetezés elsajátítására. 

A foglalkozások helyszínei:  Budapest, Komáromi kistérség, Párkány, Észak-Komárom (Komarno) voltak. 
A workshop elvégzése után a gyermekek közös csereprogramon vettek részt, ahol a határon túli területek kulturális értékeit közösen fedezték fel, az élményeiket "digitalizálták", és közzé tették az interneten is.

Képek itt tekinthetők meg>>>

Bővebben...

HUSK-CBC párkányi látogatásMárciusban három napos látogatást tettünk Párkányban a HUSK-CBC projekt keretén belül.
A Budapesti Művelődési Központ szervezésében 6 fő „Netre, Nagyi!” képzést végzett időskorú tanuló, 1 fő oktató és 1 fő csoportkísérő munkatárs vett részt az utazáson.

Az utazást megörökítő fotók itt érhetők el>>>

Az unokák generációjának csereprogramján készült képek itt tekinthetők meg>>>Pénteken a kora délutáni órákban érkeztünk Párkányba, ahol Jenei Sarolta fogadott minket. A hotelben három, az átriumból nyíló szépen berendezett szobában szállásolták el a Netnagyikat.

Bővebben...

NagyigmándCsereprogram Szlovákiába
Márciusban a nagyszülők, áprilisban az unokák generációjának hat-hat újbudai képviselője látogatott el Szlovákiába egy interneten innen és túl egyaránt zajló kincskereső túrára.

A Budapesti Művelődési Központ Tudással a kulturális értékekért projektjének keretében az interneten való tájékozódást és a világháló biztonságosabb használatát népszerűsítették két korosztály körében, ingyenes műhelyfoglalkozások során, melyeket közel 120 fő végzett el.

Az utazást megörökítő fotók itt érhetők el>>>

Bővebben...

Nagyi-unoka csereprogram a HUSK keretében a BMK szervezésébenTudással a kulturális értékekért, intergenerációs, határon átnyúló csereprogramok
– Csereprogram Komárnóba (Szlovákia)  

A Hálóra, Haver! workshopon részt vett gyermekek közül öt unoka, illetve a Netre, Nagyi! workshopról öt nagyi kapott lehetőséget kapott lehetőséget egy ingyenes kétnapos csereprogramon történő részvételre 2010. május 1–2. között. A kiránduláson a két generáció közösen fedezte fel a határtérség kulturális értékeit a Komáromi napok keretében.

Képek itt tekinthetők meg>>>

Bővebben...

Zárótalálkozó KomárombanA „Tudással a kulturális értékekért” projektben pályázati partnerként résztvevő komáromi Csokonai Művelődési Központ adott helyet 2010. június 12-én az értéktérkép készítésben érintett települések záró találkozójának.
Június végén zárult a „Tudással a kulturális értékekért” határmenti együttműködésben zajló program. A Magyarország–Szlovákia Határon átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 1.7.1 intézkedés – Emberek közötti (People to people) akciók pályázati kiírásra öt fős partneri kör nyert el támogatást. Fő pályázó a Budapesti Művelődési központ, vezető külföldi partner a párkányi Régiófejlesztési Ügynökség Déli Régió (Sturovo), Szlovákiából Komáromból a Szakképző és Felnőttképzési Intézet (Komarno ) vesz még részt a programban. A további két magyarországi partner, a komáromi Csokonai Művelődési Központ és a Komárom–Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás tagja még az együttműködésnek. 

Bővebben...

Liling Tamás–Mester Attila: Értéktérkép-felvétel – Az internetes publikálás módszertani útmutatója című kiadványaA tudással a kulturális értékekért projekt keretében
megjelent Liling Tamás–Mester Attila: Értéktérkép-felvétel
– Az internetes publikálás módszertani útmutatója című kiadványa.

Lapozzon bele:

Bővebben...

KiadványokA Budapesti Művelődési Központ a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében Tudással a kulturális értékekértintergenerációs, határon átnyúló csereprogramok” projektje keretében közzé tett  kiadványaiból az alábbiakban tallózhat.

Szórólapok, katalógus, bemutatók, jegyzetek, könyvek, beszámoló, sajtóközlemény:

Bővebben...

Magyarország Szlovákia határon Átnyúló Együttműködési Program A Budapesti Művelődési Központ a Magyarország Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 aktuális pályázati felhívásához beadandó pályázathoz csatlakozna, illetve partnerek jelentkezését várja elsősorban Szlovákiából, illetve Észak-Magyarországról.

Bővebben...

Kárpát-medencei Magyar Kulturális Szervezetek II. konferenciája –Idén (2012. március 21–23-ig) a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) zajlott a

Kárpát-medencei Magyar Kulturális Szervezetek II. konferenciája.

A konferencián bemutattuk a Tudással a kulturális értékekért projekt eredményeit.

Bővebben...

NA SIET STARKAA projekt keretében kidolgozott programok:

A kidolgozott programok nonprofit célra átvehetők, a jegyzetek magyar/szlovák nyelven elérhetőek.

Bővebben...

A 2014-2020 időszak a HUSK program életébenA kohéziós politikát meghatározó jogszabályok irányelvei közül a legfontosabbak: az Európa 2020 Stratégia céljaival való szoros kapcsolat, a beruházások megnövelt eredményorientációja, a fejlesztési tématerületek tematikus koncentrációja, illetve a területiség hangsúlyosabbá tétele.

Bővebben...

Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013Hasznos dokumentumok a 2014–2020 programozási időszakhoz – jogi környezet és egyéb vonatkozó tanulmányok

Bővebben...

Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.A 161/2014 (VI.30.) Korm. rendelet és a 1362/2014. (VI.30.) Korm. határozat alapján 2014. július 1-től a VÁTI Nonprofit Kft. (VÁTI) feladatait a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI) látja el. A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program VÁTI keretein belül működtetett intézményei, a Közös Technikai Titkárság és első szintű ellenőrzés az SZPI-ben változatlan személyi összetétellel, az eddigiekkel azonos eljárásrendekkel és dokumentumokkal dolgoznak tovább.

Bővebben...

A HUSK 1301 számú pályázati felhívás nyerteseinek listájaA program Monitoring Bizottsága július 18-i ülésén az alább felsorolt pályázatok támogatásáról döntött. A döntés a program szabályai szerinti véglegesítési folyamat után augusztus 5-én vált hatályossá.

Bővebben...

SZPIA Közös Technikai Titkárság szemináriumot szervez a 1605/2002 bizottsági rendeletben szabályozott program- és projektszintű költési kötelezettségről. Kérjük partnereinket, hogy vegyenek részt a szemináriumon, ahol lehetőségük lesz a kérdéseiket személyesen is megbeszélni a Titkárság tagjaival.

Bővebben...

A HUSK 1101 számú pályázati felhívás keretében leszerződött projektek listájaA HUSK 1101 számú pályázati felhívás keretében leszerződött projektek listája

Felhívás érvényessége: 2020. október 28.

Bővebben...

A HUSK 1001 számú pályázati felhívás keretében leszerződött projektek listájaA HUSK 1001 számú pályázati felhívás keretében leszerződött projektek listája

Bővebben...

Az Európai Bizottságnál az SKHU program operatív programja Elkészült a szlovák–magyar határmenti területek új együttműködési programjának operatív dokumentuma, amelyet 2014. november 28-án Szlovákia Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma beadott az Európai Bizottságnak jóváhagyásra.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760