Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Múzeumok éjszakája 2019 Intézményünk 2019-ben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Ez alkalommal ♦ „A Napút Festője”– Csontváry 100 címmel Ludmann Mihály előadását ♦ A „csipkézés” alapjairól – gyors csipkefülbevaló készítés kreatív foglalkozást és Hemmert Anita vert- és varrott-csipkéi – villámkiállítást » látogathatták 2019. június 22-én szombaton 17.00–20.00 óráig a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55/A.).

„A Napút Festője” – Csontváry 100  Ludmann Mihály vetítettképes előadása Csontváry Kosztka Tivadar festőművész halálának 100. évfordulója alkalmából

Időpont: 2019. június 22.   szombaton 17.00–18.15 óráig.
Az előadás célja a képzőművészet nagy alkotói közül Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) életművének bemutatása.
Ezen életmű kiemelkedő alkotásai hordozzák kora művészeti kihívásait, megmutatják az adott kor világképét és értékrendjét. Igazodási pontot is jelentenek, mert koruk művészetére is jelentős hatást gyakoroltak. A műalkotásokat szemlélve a bennük megjelenő szépség a mi mindennapi életünket is teljesebbé teheti.

A sorozat annak ajánlható, aki szereti a művészetet, meglévő ismereteit szeretné felidézni és gyarapítani, és azoknak is, akik most kezdenek el ismerkedni ezzel a sokszínű és gazdag világgal.

Információ és részletek: Veres Ákos, 371-2768, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  A „csipkézés” alapjairól – gyors csipkefülbevaló készítés kreatív foglalkozás

Időpont: 2019. június 22. szombaton 18.00–20.00 óráig.

Kreatív foglalkozásunkon „gyors” csipkefülbevalót készíthetnek az érdeklődők. Kétféle csipketechnikával, a csipkevarrással és a csipkeveréssel találkozhatnak az érdeklődők. Eközben megismerkedhetnek Csipkekörünk » képzéseinek tematikájával, melyek a tervezéstől a megvalósításig elvezetik a jelentkezőket.

A technikák elsajátításával bárki készíthet varrott és vert csipkét ruhájára betétként vagy szélére, kiegészítőket, maga és környezete örömére, otthona díszítésére.

Információ és részletek: Hemmert Anita, 3712760, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  Hemmert Anita vert- és varrott-csipkéi – villámkiállítás a BMK-ban

Meghívjuk Önt és kedves Barátait Hemmert Anita okleveles csipkekészítő  vert- és varrott-csipkéinek kiállítására a Budapesti Művelődési Központba (Bp. XI., Etele út 55.).

Látogatóink megtekinthetik Csipkekörünk vezetőjének vert- és varrott-csipkéit. A kiállított darabok – ruhabetétek, szegélyek, kiegészítők, palóc vizitke – varrott- és vert-csipkéből készültek. Emellett a csipkekészítés miniatűr eszközei is láthatók.

Megtekinthető 2019. június 22-én az intézmény nyitvatartási idejében.

Bővebb információ kérhető: Hemmert Anita, 3712760, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Karszalagok már kaphatók!

Munkanapokon az intézmény nyitvatartási idejében 9.00–19.00 óráig az Információs szolgálatnál.

Jelenleg csak készpénzt áll módunkban elfogadni.

  1. gyerek (citromsárga): 800 Ft
  2. felnőtt (narancssárga): 1900 Ft.

A jegymester oldalán keresztül online megvásárolható újdonság 2019-ben a 10 000 Ft-os Támogatói jegy! 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A BMK MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE
1119 Budapest, Etele út 55/A.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141

Intézményünktömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012 Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760