Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

rajzolAlkotókörök a fővárosi intézményekben

 

 

 

Csili Művelődési Központ (1201 Budapest, Nagy Győry István u. 4-6.)
FELNŐTT KÉPZŐMŰVÉSZ STÚDIÓ – Csili Képzőművész Klub
FELNŐTT KÉPZŐMŰVÉSZ STÚDIÓ – Csili Képzőművész Klub
A Csili Képzőművész Klub 1972 óta folyamatosan működik. Hivatásos és amatőr művészek egyaránt tagjai. Rendszeresen szerepelnek az országban meghirdetett amatőr kiállításokon, valamint önálló tárlatokat is szerveznek.
A szakkör egész évben él, nyáron művésztelepen folytathatják a tanulmányaikat.
Minden héten csütörtök és pénteken 16:30 órától.
Vezeti: Bunda János István festőművész, képzőművész tanár
Részvételi díj: heti egy alkalom 3750 Ft, heti két alkalom 5250 Ft.

Honlap

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)
Kőbányai Fotóklub
Kőbányai FotóklubA Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban működő Kőbányai Fotóklub működésének ideje alatt generációk nőttek fel és lettek örök szerelmesei a fotózásnak, a fotóművészetnek. Különböző korú és foglalkozású emberek sokasága ismerkedett meg a fényképezés technikájával, a vizuális kultúrával. A fotóklub tagjai közül sokan váltak ismertté országos- és nemzetközi kiállításon és nyertek díjakat különféle pályázatokon. Az eredményes munka elismeréseként, a klub NIVÓ DÍJAT, MINISZTERI DICSÉRETET, KIVÁLÓ EGYÜTTES CÍMET kapott. A fotóklub tagja a MAGYAR FOTÓMŰVÉSZETI ALKOTÓCSOPORTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK, melynek rendezvényein, kiállításain rendszeresen részt vesznek. A klub nemcsak arra volt alkalmas, hogy a fotókultúrát terjessze, hanem arra is, hogy egy baráti közösség alakuljon ki egy kis szigetet képezve a mai rohanó világban. Az elmúlt évek, évtizedek alatt új technikák bukkantak fel a számítógép és digitális kamera formájában, de a pillanat varázsát, intimitását, hangulatát semmilyen ördöngös technika nem tudja felülmúlni. Minden évben sok látogató, barát és ismerős győződhet meg a Kőbányai Fotóklub alkotásainak sokszínűségéről, új stílusokra való nyitottságáról is. A fotózás lehet egy kellemes szabadidő eltöltés, egy jó hobbi, de lehet egy magas fokú művészet is. 2008-ban a XXV. MAFOSZ Szalonon az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus különdíját nyerte el és Vándorserleggel valamint Veres Mihály plakettel jutalmazta kimagasló klubkollekcióját. 2010-ben XVII. MAFOSZ Szalonon a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének vándor serlegét, plakettjét, Oktatási és Kulturális Minisztérium díját, Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Kitüntetését kapta a klubkollekciójáért.
Klubnap: kedd 17.00–20.00 óráig.
Klubvezető:  Kele János
Honlap

Kelenvölgyi FestőiskolaKelenvölgyi Közösségi Ház (1116 Budapest, Kardhegy utca 2.)
Kelenvölgyi Festőiskola
A Kelenvölgyi Festőiskola 1998 októberében alakult meg Barlai László festőművész vezetésével, azzal a céllal, hogy akik szívesen fordulnak a képzőművészet felé (fiatalok vagy más korosztályhoz tartozók), azoknak itt, legyen lehetőségük szabadidejüket hasznosan eltölteni.
Az iskola feladata a jelentkezők fogadása, tájékoztatása illetve, hogy segítse a tanulók képzőművészeti tevékenységét és annak elsajátítását.
A honlapot pedig azért választottuk, hogy létezésünket közreadjuk, valamint itt is megmutassuk az iskola tanulóinak munkáit, alkotásait.
Időpontok: csütörtök: 18:00-20:00, péntek: 18:00-20:00.
Telefon: +36-1-424-5363/KKH+36-1-793-0815/KKH (Barlai László, Telefon: +36 20 4773186, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
Honlap

TEMI Fővárosi, Művelődési Háza (1119 Budapest, Fehérvári u. 47.)
Picasso Festőklub felnőtteknek
Picasso Festőklub felnőtteknek

2006-ban indult el az intézményünkben működő Picasso Festőiskola, amely azt a célt tűzte ki célul, hogy olyan felnőtteket tanít meg a képzőművészet műhelytitkaira,
akiknek fiatalon nem volt lehetőségük kibontakoztatni tehetségüket. A középkorú, vagy nyugdíjas piktorokat olyan szakértelemmel képzik, hogy egy-két éven belül már igényes festményeket képesek alkotni.

Honlap

Kerámia stúdió
Újpesti Kulturális KözpontKerámia stúdiónkban az érdeklődők elsajátíthatják a hagyományos fazekasság alapjait, de megismerkedhetnek a modern művészeti technikák alkalmazásával is. Megismerik az alapanyagokat és a szerszámokat. Megtanulják a kerámiakészítés alapvető fortélyait. Elindulnak a kerámiakultúra kezdetétől - marokedény, felrakott edény – a mai kor technikájáig: gépi korong, lapkészítés.
A foglalkozások gyakorlati jellegűek, a szükséges elméleti tudás a csoportbeosztáshoz és a munkafeladatokhoz szorosan kapcsolódik.
Stúdiónkba gyermekeket, felnőtteket, kezdőket és haladókat várunk szeretettel.

Tanfolyamvezető: Hódossy Ágnes keramikusművész
Időtartama: 4 hónap, heti 1x4 óra
A foglalkozás ideje: hétfő 17 órától 20 óráig
Részvételi díj; 2600 Ft/alkalom vagy 10 400 Ft/4 alkalom
Honlap

Rákosmente Fotóklub

Bemutatkozás

Rákosmente FotóklubA 10 évig működött, de feloszlatott Bársony István Fotóklub utódjaként, a volt klub tagjaiból (15 fő) szerveződött újjá. Célja elsősorban a kerületben és vonzáskörzetében lakó, fotózást kedvelő „hobbi fotósok” önképzéssel történő technikai és esztétikai látásmódjának fejlesztése. A tagok az elmúlt évek alatt egyéni és csoportos kiállí-tásokon és pályázatokon vettek részt, ahol különféle helyezéseket szereztek. A klub-tagság az évente megrendezett MAFOSZ szalonok során is értékelhető eredményeket ért el, ez évi pontszámok alapján a 15. helyen végzett a klubok versenyében.
Vezeti: Neszt Géza

Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173 Budapest, Pesti út 113.)

Honlap

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760