Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

rajzolAlkotókörök a fővárosi intézményekben

 

 

 

Budavári Művelődési Ház (Fő utca 3.)
Ferenczy István Vizuális Műhely - Budapest legrégibb és legolcsóbb rajzműhelye
Ferenczy István Vizuális Műhely A felvételik közeledtével a Ferenczy István Vizuális Műhely korrepetitorai úgy döntöttek, hogy új és régi növendékek számára a hétfőtől-csütörtökig terjedő órák mellett pénteken "egy nap extra" gyakorlási lehetőséget biztosítanak anélkül, hogy az eredeti ár emelkedne! Figyelem: az első pénteki alkalom március 7-én lesz, a korábbi napoktól eltérően péntekenként egy órával korábban, azaz 16.30-tól kezdődnek a foglalkozások! Régi és új jelentkezőket egyaránt várunk!
A négy évtizede működő rajziskolában portré, aktmodell utáni rajz, mintázás, festés, kroki, anatómiai ismeretek elsajátításával segítjük az idejárók felkészülését a művészeti egyetemekre.
2014. március 7-től Ferenczy PÉNTEKI EXTRA.
Információ: Tulok Péter, 212-9239, www.rajzkor.hu
Részvételi díj: napijegy 3000 Ft, 1 hét 6000 Ft, 4 hét 16 000 Ft.
Hétfőtől csütörtökig 17.30–20.30.
Korrepetitorok: Imre Mariann Munkácsy-díjas képzőművész, Wechter Ákos Barcsay-díjas festőművész
Honlap

Csili Művelődési Központ (1201 Budapest, Nagy Győry István u. 4-6.)
FELNŐTT KÉPZŐMŰVÉSZ STÚDIÓ – Csili Képzőművész Klub
FELNŐTT KÉPZŐMŰVÉSZ STÚDIÓ – Csili Képzőművész Klub
A Csili Képzőművész Klub 1972 óta folyamatosan működik. Hivatásos és amatőr művészek egyaránt tagjai. Rendszeresen szerepelnek az országban meghirdetett amatőr kiállításokon, valamint önálló tárlatokat is szerveznek.
A szakkör egész évben él, nyáron művésztelepen folytathatják a tanulmányaikat.
Minden héten csütörtök és pénteken 16:30 órától.
Vezeti: Kassai Károly festőművész
Részvételi díj: heti egy alkalom 3750 Ft, heti két alkalom 5250 Ft.

Honlap

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)
Kőbányai Fotóklub
Kőbányai FotóklubA Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban működő Kőbányai Fotóklub működésének ideje alatt generációk nőttek fel és lettek örök szerelmesei a fotózásnak, a fotóművészetnek. Különböző korú és foglalkozású emberek sokasága ismerkedett meg a fényképezés technikájával, a vizuális kultúrával. A fotóklub tagjai közül sokan váltak ismertté országos- és nemzetközi kiállításon és nyertek díjakat különféle pályázatokon. Az eredményes munka elismeréseként, a klub NIVÓ DÍJAT, MINISZTERI DICSÉRETET, KIVÁLÓ EGYÜTTES CÍMET kapott. A fotóklub tagja a MAGYAR FOTÓMŰVÉSZETI ALKOTÓCSOPORTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK, melynek rendezvényein, kiállításain rendszeresen részt vesznek. A klub nemcsak arra volt alkalmas, hogy a fotókultúrát terjessze, hanem arra is, hogy egy baráti közösség alakuljon ki egy kis szigetet képezve a mai rohanó világban. Az elmúlt évek, évtizedek alatt új technikák bukkantak fel a számítógép és digitális kamera formájában, de a pillanat varázsát, intimitását, hangulatát semmilyen ördöngös technika nem tudja felülmúlni. Minden évben sok látogató, barát és ismerős győződhet meg a Kőbányai Fotóklub alkotásainak sokszínűségéről, új stílusokra való nyitottságáról is. A fotózás lehet egy kellemes szabadidő eltöltés, egy jó hobbi, de lehet egy magas fokú művészet is. 2008-ban a XXV. MAFOSZ Szalonon az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus különdíját nyerte el és Vándorserleggel valamint Veres Mihály plakettel jutalmazta kimagasló klubkollekcióját. 2010-ben XVII. MAFOSZ Szalonon a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének vándor serlegét, plakettjét, Oktatási és Kulturális Minisztérium díját, Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Kitüntetését kapta a klubkollekciójáért.
Klubnap: kedd 17.00–20.00 óráig.
Klubvezető: Kebe János
Honlap

Kelenvölgyi FestőiskolaKelenvölgyi Közösségi Ház (1116 Budapest, Kardhegy utca 2.)
Kelenvölgyi Festőiskola
A Kelenvölgyi Festőiskola 1998 októberében alakult meg Barlai László festőművész vezetésével, azzal a céllal, hogy akik szívesen fordulnak a képzőművészet felé (fiatalok vagy más korosztályhoz tartozók), azoknak itt, legyen lehetőségük szabadidejüket hasznosan eltölteni.
Az iskola feladata a jelentkezők fogadása, tájékoztatása illetve, hogy segítse a tanulók képzőművészeti tevékenységét és annak elsajátítását.
A honlapot pedig azért választottuk, hogy létezésünket közreadjuk, valamint itt is megmutassuk az iskola tanulóinak munkáit, alkotásait.
Időpontok: csütörtök: 18:00-20:00, péntek: 18:00-20:00.
Telefon: 250-6829 (Barlai László)
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap

TEMI Fővárosi, Művelődési Háza (1119 Budapest, Fehérvári u. 47.)
Picasso Festőklub felnőtteknek
Picasso Festőklub felnőtteknek

2006-ban indult el az intézményünkben működő Picasso Festőiskola, amely azt a célt tűzte ki célul, hogy olyan felnőtteket tanít meg a képzőművészet műhelytitkaira,
akiknek fiatalon nem volt lehetőségük kibontakoztatni tehetségüket. A középkorú, vagy nyugdíjas piktorokat olyan szakértelemmel képzik, hogy egy-két éven belül már igényes festményeket képesek alkotni.

Honlap

Kerámia stúdió
Kerámia stúdiónkban az érdeklődők elsajátíthatják a hagyományos fazekasság alapjait, de megismerkedhetnek a modern művészeti technikák alkalmazásával is. Megismerik az alapanyagokat és a szerszámokat. Megtanulják a kerámiakészítés alapvető fortélyait. Elindulnak a kerámiakultúra kezdetétől - marokedény, felrakott edény – a mai kor technikájáig: gépi korong, lapkészítés.
A foglalkozások gyakorlati jellegűek, a szükséges elméleti tudás a csoportbeosztáshoz és a munkafeladatokhoz szorosan kapcsolódik.
Stúdiónkba gyermekeket, felnőtteket, kezdőket és haladókat várunk szeretettel.

Tanfolyamvezető: Hódossy Ágnes keramikusművész
Időtartama: 4 hónap, heti 1x4 óra
A foglalkozás ideje: hétfő 17 órától 20 óráig
Részvételi díj; gyermekeknek (14 éves korig): 5000 Ft/hó, felnőtteknek: 8.000 Ft./hó
http://ujkk.hu/1/index.php/felnott-tanfolyam-klub/adyemh/443-keramia-felnott.html

Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173 Budapest, Pesti út 113.)
Bársony István Fotóklub
Vigyázó Sándor Művelődési HázNévválasztás: a klub 2006. február 20-án alakult Vaki 17 Digitális Fotóklub néven. 2006 végén felvettük a kapcsolatot a Bársony István alapítvánnyal és megkaptuk a jogot a név használatához. Számunkra ez nagy megtiszteltetés, de egyben vállalt felelősség is. A magyar természetírás egyik legnagyobbjának nevét viselni és szellemiségének megfelelni nagy kihívás.
Céljaink: a digitális technika segítségével szeretnénk bemutatni a minket körülvevő mikro- és makrokozmoszt, élővilágot és történelmi értékeinket. A klub minden tagjának közös érdeklődési köre, sőt szenvedélye a természet, így fő irányvonalunk a természetfotózás. Munkáinkkal szeretnénk megismertetni, népszerűsíteni a szabadon található növény- és állatvilágot, a háborítatlan természet rejtett szépségeit és ezzel szoros összefüggésben a természetvédelmet. A klub bővülésével más irányzatok is feltűntek, ezért a makró- és tájfotózáson kívül már a portré- és épületfotózás is teret kap. Számunkra fontos, hogy az elkészített fotó az ábrázoláson túl alkotójának egyéniségét, sajátos látásmódját tükrözve esztétikai értéket képviseljen.

Hétköznapjaink: a Klub Budapesten a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban működik. A foglalkozásokat minden páros héten szerdán tartjuk 18-20 óráig. Klubnapjainkon elsősorban közös képértékeléssel, tapasztalatcserével, képek digitális utómunkáinak megbeszélésével, gyakorlati tanácsokkal való ellátással foglalkozunk. Programok között szerepelnek a közös terepfotózások, valamint a pályázatokra, kiállításokra való felkészülések is. Alkalmanként neves előadók meghívása is megszervezésre kerül.

A klubkiállításokra rendszeresen meghívunk kortárs művészeket (népzene, klasszikus zene, prózai előadások), diavetítést tartunk, ezzel egy komplex kulturális műsort szoktunk prezentálni. A teltházas megnyitók azt bizonyítják, hogy a klub munkája eredményes, a közönség részére kulturális élményt nyújt.

Eddigi kiállításaink:

    2006. 09. Farmosi Napok
    2007. 05. Dózsa Művelődési Ház
    2007. 06. Tápiószőlős
    2007. 09. Farmosi Napok
    2008. 03. Rákoskerti Művelődési Ház
    2008. 08. Csekovszy Árpád Művelődési Ház (Magyar fotográfia napja)
    2008. 09. Farmosi Napok
    2008. 11. Vigyázó Ferenc Művelődési Ház
    2009. 01. Lemhényi Dezső általános iskola Bp. XVI. ker.
    2009. 03. Csabaház
    2010. 02. Vecsési kiállítóterem

Klubvezető: Makovinyi Zoltán
Honlap

 

 

FELNŐTT KÉPZŐMŰVÉSZ STÚDIÓ – Csili Képzőművész KlubCsili Művelődési Központ (1201 Budapest, Nagy Győry István u. 4-6.)
FELNŐTT KÉPZŐMŰVÉSZ STÚDIÓ – Csili Képzőművész Klub
Részvételi díj: heti egy alkalom 3750 Ft, heti két alkalom 5250 Ft.

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760