Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

rajzolAlkotókörök a fővárosi intézményekben

 

 

 

Csili Művelődési Központ (1201 Budapest, Nagy Győry István u. 4-6.)
FELNŐTT KÉPZŐMŰVÉSZ STÚDIÓ – Csili Képzőművész Klub
FELNŐTT KÉPZŐMŰVÉSZ STÚDIÓ – Csili Képzőművész Klub
A Csili Képzőművész Klub 1972 óta folyamatosan működik. Hivatásos és amatőr művészek egyaránt tagjai. Rendszeresen szerepelnek az országban meghirdetett amatőr kiállításokon, valamint önálló tárlatokat is szerveznek.
A szakkör egész évben él, nyáron művésztelepen folytathatják a tanulmányaikat.
Minden héten csütörtök és pénteken 16:30 órától.
Vezeti: Bunda János István festőművész, képzőművész tanár
Részvételi díj: heti egy alkalom 3750 Ft, heti két alkalom 5250 Ft.

Honlap

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)
Kőbányai Fotóklub
Kőbányai FotóklubA Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban működő Kőbányai Fotóklub működésének ideje alatt generációk nőttek fel és lettek örök szerelmesei a fotózásnak, a fotóművészetnek. Különböző korú és foglalkozású emberek sokasága ismerkedett meg a fényképezés technikájával, a vizuális kultúrával. A fotóklub tagjai közül sokan váltak ismertté országos- és nemzetközi kiállításon és nyertek díjakat különféle pályázatokon. Az eredményes munka elismeréseként, a klub NIVÓ DÍJAT, MINISZTERI DICSÉRETET, KIVÁLÓ EGYÜTTES CÍMET kapott. A fotóklub tagja a MAGYAR FOTÓMŰVÉSZETI ALKOTÓCSOPORTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK, melynek rendezvényein, kiállításain rendszeresen részt vesznek. A klub nemcsak arra volt alkalmas, hogy a fotókultúrát terjessze, hanem arra is, hogy egy baráti közösség alakuljon ki egy kis szigetet képezve a mai rohanó világban. Az elmúlt évek, évtizedek alatt új technikák bukkantak fel a számítógép és digitális kamera formájában, de a pillanat varázsát, intimitását, hangulatát semmilyen ördöngös technika nem tudja felülmúlni. Minden évben sok látogató, barát és ismerős győződhet meg a Kőbányai Fotóklub alkotásainak sokszínűségéről, új stílusokra való nyitottságáról is. A fotózás lehet egy kellemes szabadidő eltöltés, egy jó hobbi, de lehet egy magas fokú művészet is. 2008-ban a XXV. MAFOSZ Szalonon az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus különdíját nyerte el és Vándorserleggel valamint Veres Mihály plakettel jutalmazta kimagasló klubkollekcióját. 2010-ben XVII. MAFOSZ Szalonon a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének vándor serlegét, plakettjét, Oktatási és Kulturális Minisztérium díját, Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Kitüntetését kapta a klubkollekciójáért.
Klubnap: kedd 17.00–20.00 óráig.
Klubvezető:  Kele János
Honlap

Kelenvölgyi FestőiskolaKelenvölgyi Közösségi Ház (1116 Budapest, Kardhegy utca 2.)
Kelenvölgyi Festőiskola
A Kelenvölgyi Festőiskola 1998 októberében alakult meg Barlai László festőművész vezetésével, azzal a céllal, hogy akik szívesen fordulnak a képzőművészet felé (fiatalok vagy más korosztályhoz tartozók), azoknak itt, legyen lehetőségük szabadidejüket hasznosan eltölteni.
Az iskola feladata a jelentkezők fogadása, tájékoztatása illetve, hogy segítse a tanulók képzőművészeti tevékenységét és annak elsajátítását.
A honlapot pedig azért választottuk, hogy létezésünket közreadjuk, valamint itt is megmutassuk az iskola tanulóinak munkáit, alkotásait.
Időpontok: csütörtök: 18:00-20:00, péntek: 18:00-20:00.
Telefon: +36-1-424-5363/KKH+36-1-793-0815/KKH (Barlai László, Telefon: +36 20 4773186, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
Honlap

TEMI Fővárosi, Művelődési Háza (1119 Budapest, Fehérvári u. 47.)
Picasso Festőklub felnőtteknek
Picasso Festőklub felnőtteknek

2006-ban indult el az intézményünkben működő Picasso Festőiskola, amely azt a célt tűzte ki célul, hogy olyan felnőtteket tanít meg a képzőművészet műhelytitkaira,
akiknek fiatalon nem volt lehetőségük kibontakoztatni tehetségüket. A középkorú, vagy nyugdíjas piktorokat olyan szakértelemmel képzik, hogy egy-két éven belül már igényes festményeket képesek alkotni.

Honlap

Kerámia stúdió
Újpesti Kulturális KözpontKerámia stúdiónkban az érdeklődők elsajátíthatják a hagyományos fazekasság alapjait, de megismerkedhetnek a modern művészeti technikák alkalmazásával is. Megismerik az alapanyagokat és a szerszámokat. Megtanulják a kerámiakészítés alapvető fortélyait. Elindulnak a kerámiakultúra kezdetétől - marokedény, felrakott edény – a mai kor technikájáig: gépi korong, lapkészítés.
A foglalkozások gyakorlati jellegűek, a szükséges elméleti tudás a csoportbeosztáshoz és a munkafeladatokhoz szorosan kapcsolódik.
Stúdiónkba gyermekeket, felnőtteket, kezdőket és haladókat várunk szeretettel.

Tanfolyamvezető: Hódossy Ágnes keramikusművész
Időtartama: 4 hónap, heti 1x4 óra
A foglalkozás ideje: hétfő 17 órától 20 óráig
Részvételi díj; 2600 Ft/alkalom vagy 10 400 Ft/4 alkalom
Honlap

Rákosmente Fotóklub

Bemutatkozás

Rákosmente FotóklubA 10 évig működött, de feloszlatott Bársony István Fotóklub utódjaként, a volt klub tagjaiból (15 fő) szerveződött újjá. Célja elsősorban a kerületben és vonzáskörzetében lakó, fotózást kedvelő „hobbi fotósok” önképzéssel történő technikai és esztétikai látásmódjának fejlesztése. A tagok az elmúlt évek alatt egyéni és csoportos kiállí-tásokon és pályázatokon vettek részt, ahol különféle helyezéseket szereztek. A klub-tagság az évente megrendezett MAFOSZ szalonok során is értékelhető eredményeket ért el, ez évi pontszámok alapján a 15. helyen végzett a klubok versenyében.
Vezeti: Neszt Géza

Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173 Budapest, Pesti út 113.)

Honlap

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760