Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Kérjük, hogy támogassa a BMK-t SZJA-ja 1%-ának felajánlásával!„Kedves Barátunk!
Ebben az évben is gyűjtjük az adók 1%-át közművelődési munkánk népszerűsítése, színvonalas megvalósítása érdekében. 2017-ben a városi lakásokban és közintézményekben élő növények, virágok ápolásához kapcsolódó ismeretterjesztő munkánkra kérjük adója 1%-át!
Köszönettel vesszük, ha támogatja munkánkat és hozzájárul intézményünk megszépítéséhez!” Pordány Sarolta, igazgató.

 

Adója 1%-át intézményünk adószámának megadásával tehet meg: 15490610-2-43

1 százalékA felajánlások összegét az alábbiakra költjük el:

 • A XI. kerületben az Etele út 55 szám alatt működő épületünk déli és északi nagy üvegablakai mellett élő növényeink, virágaink gondozására, szaporítására;
 • Intézményünk közlekedő tereiben, helyiségeiben elhelyezhető növények megtervezésére, megvásárlására, átültetésére;
 • Ismeretterjesztő előadások, bemutatók szervezésére a városi lakásokban, erkélyeken élő növények gondozásával, ápolásával kapcsolatos témakörökben.

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak, vagy a kiemelt előirányzatnak (2017-ben a Nemzeti Tehetség Programnak).

Az szja 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája itt érhető el: www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_kedvezmenyezettek_2017

Az szja +1% felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája itt érhető el: www./nav.gov.hu/nav/szja1_1/technikai_szamok

A rendelkezés benyújtására 2017. május 22-ig van lehetőség, ez a határidő jogvesztő, elmulasztása igazolási kérelemmel sem menthető ki.

A rendelkező nyilatkozat benyújtható:

 • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
 • az új online felületen 2017. március 15-e után a WebNYK program segítségével,
 • munkáltatói adómegállapítás esetén 2017. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a 16EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).
  • a 16EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).
 • a bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV-hoz

Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti.

Amennyiben ügyfélkapuval rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatjuk a felajánlott összeg kiutalásáról.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rendelkező nyilatkozaton jelezheti hozzájárulását ahhoz, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Nemzeti Adó-és Vámhivatal

Forrás: http://nav.gov.hu/nav/szja_b/1_1_szazalek/Hogyan_rendelkezhet_a20170110.html

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760