Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

 „Silk and Rose” – Szabóné Nacsa Rozália vízen festett selymei kiállítása „Silk and Rose” – Szabóné Nacsa Rozália vízen festett selymei kiállítására került sor 2022. június 25–július 29-ig a BMK Tükör Galériában (Budapesti Művelődési Központ , Bp. XI., Etele út 55/A. a Bikás park mellett). ♦ A helyszín akadálymentesen megközelíthető.

Szabóné Nacsa Rozália nyugdíjazása előtt az ELTE Informatikai Karán tanított és a Kar kommunikációs igazgatója volt. A selyemfestés a hobbijai egyike. Az alapszintű „vasalós” és a kicsit profibb „gőzölős” technikával 6-8 éve készít különböző selymes termékeket (kendőt, sálat, selyem rátétes tálakat, képeket).
Az utóbbi két évben kidolgozta, hogyan alkalmazhatná a márványozó („vízen festés”) technikát selyemre. „Voltak zsákutcák, kudarcok és örömteli meglepetések a kísérletezéseim során. Azt hiszem most már elég ügyesen tudok ezzel a technikával is szépséges selymeket készíteni. Az Újbudai Szenior Ki Mit Tud zsűrije is bizonyára így látta, mert 2019-ben a népművészet-iparművészet kategóriában a 3. díjat kaptam. A selyemfestés kapcsán 2018-ban az Újbuda TV portréfilmet készített rólam.”

A festés módjából adódik, hogy kétszer nem lehet elkészíteni ugyanazt a selymet, így minden darab garantáltan egyedi. Ezzel a technikával olyan mintákat „fest rá”, amilyeneket a korábbi technikák egyikével sem lehetett. A selyemsálai, kendői légiesek, moshatók, vasalhatók és nem eresztik a színüket, így egy-egy alkotása a mindennapokban is viselhető.

A kiállítás ingyenesen látogatható.
A tárlat megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében:
június 25-én szombaton 10.00–20.00 óra között,
hétköznapokon 10.00–19.00 óráig.
Nyári nyitvatartási időben: július 4-től hétköznapokon 10.00–17.00 óráig.

További információ: Sarnyai Rita, +3613712770, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760