Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

„Az utolsó évek” – Fiók László emlékkiállítás„Az utolsó évek” – címmel Fiók László emlékkiállítására 2022. szeptember 1-jétől október 1-jéig került sor a BMK Galériában a Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.) ♦ I. emelet ♦ BMK Galéria. A helyszín akadálymentesen megközelíthető. 

A kiállítást Ludmann Mihály művészettörténész nyitotta meg szeptember 1-én.

„Az utolsó évek” – Fiók László emlékkiállítás"A kiállításon látható alkotásokat Fiók László életének utolsó 7-8 évében készítette. Ezek láthatóan egy letisztult, ám a rá mindig jellemző, egyéni vonásokat tükröző művek. Felbukkan a régi, ismerős jelképrendszer, az őt foglalkoztató aktuális témák kifejezéseként. Mint egész életművében, ezeken a képeken is az Ember áll a középpontban, így boncolgatva a számára legfontosabb fogalmakat: az emberséget, az érzelmeket, alkalmanként a kiszolgáltatottságot, a kilátástalannak hitt helyzeteket. Gyakran hangzott el életében a vélemény: képei szomorúak. Sajnos valóban nem a vidámság jellemző rájuk, de a figyelmes, elmélyedt szemlélőt talán elvezeti a kiútra, a megoldásokra, még ha ezek nem is azonnal vehetők észre, nem szembetűnőek.

„Az utolsó évek” – Fiók László emlékkiállításFiók László emberként nagyon is Ember volt. Fontosnak tartotta, hogy gondolatait alkotásain keresztül megossza velünk, így ösztönözve bennünket a körülöttünk lévő világ, a bennünk rejlő érzések, az események elmélyült  boncolgatására. Sosem a tetszeni vágyás ösztönözte, hanem az, hogy "mit vált ki belőlünk, amikor a képét nézzük" - ezek az ő szavai.

„Az utolsó évek” – Fiók László emlékkiállításSajnos a "Befejezetlen" kép már nem tudott elkészülni. Gondolkozhatunk rajta - látva a kezdeti vonásokat - vajon mi lett volna, ha marad még ideje befejezni?
Ugyanígy a keretezésre sem jutott már idő, így az utolsó kb. 5 év képei keret nélkül kerülnek kiállításra."

 

 

305490617 624033262611322 1796733614021150641 n

 

A helyszín akadálymentesen megközelíthető.

A kiállítás megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében:
hétköznapokon 10.00–19.00,
szombaton 13.00–18.00 óra között.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

További információ: Sarnyai Rita, +3613712770, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ;

******

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videófelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760