Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A Budapesti Művelődési Központ általános adatkezelési tájékoztatója

Az Ön jogai

Az adatkezelés kapcsán Önt az 3.1., 3.2., 3.3., 3.4. pontokban részletezett jogok illetik meg. Amennyiben élni szeretne valamelyikkel, kérjük, hogy azt írja meg nekünk az alábbi elérhetőségek egyikére:

cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
e-mailcím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Azonosítás
A kérése teljesítése előtt minden esetben azonosítanunk kell az Ön személyazonosságát. Ha nem tudjuk Önt azonosítani, sajnos nem teljesíthetjük a kérését.

A kérés megválaszolása
Az azonosítást követően írásban, elektronikusan, vagy az – Ön kérésére – szóban nyújtunk tájékoztatást a kéréssel kapcsolatban. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha Ön elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, mi elektronikus úton fogunk válaszolni. Természetesen ebben az esetben is van lehetősége más módot kérni.

Ügyintézési határidő
Legkésőbb a kérés beérkezésétől számított 1 (Egy) hónapon belül tájékoztatjuk Önt a kérése nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további 2 (két) hónappal meghosszabbítható, amiről még az egy hónapos ügyintézési határidőn belül tájékoztatjuk Önt.

Kötelesek vagyunk Önt az intézkedés elmaradásáról is tájékoztatni az egy hónapos ügyintézési határidőn belül. Ez ellen panaszt nyújthat be a NAIH-nál (4.1. pont), és élhet bírósági jogorvoslati jogával (4.2. pont).

Az ügyintézés díja
A kért tájékoztatás és intézkedés díjmentes. Kivételt képez az eset, ha a kérés egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó. Ebben az esetben díjat számolhatunk fel, vagy megtagadhatjuk a kérés teljesítését.

 3.1. Tájékoztatást (hozzáférést) kérhet

Ön tájékoztatást kérhet arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha igen:

 ☑️ Mi a célja?
 ☑️ Pontosan milyen adatok kezeléséről van szó?
 ☑️ Kinek továbbítjuk ezeket az adatokat?
 ☑️ Meddig tároljuk ezeket az adatokat?
 ☑️ Önnek milyen jogai és jogorvoslati eszközei vannak ezzel kapcsolatban?
 ☑️ Kitől kaptuk az Ön adatait?
 ☑️ Hozunk-e automatizált döntést Önre vonatkozóan a személyes adatai felhasználásával? Ilyen esetekben arról is kérhet
      tájékoztatást, hogy milyen logikát (módszert) alkalmazunk, és arról, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír,
      milyen várható következményekkel jár.
 ☑️ Ha azt tapasztalta, hogy adatait nemzetközi szervezet, vagy harmadik ország (nem uniós tagállam) felé továbbítottuk,
      úgy kérheti annak bemutatást, hogy mi garantálja személyes adatai megfelelő kezelését.
 ☑️ Kérhet másolatot a kezelt személyes adatairól. (A további másolatokért az adminisztratív
      költségeken alapuló díjat számíthatunk fel.)

3.2. Helyesbítést kérhet

Ön kérheti, hogy javítsuk, illetve egészítsük ki az Ön pontatlanul, vagy hiányosan rögzített személyes adatát.

3.3. Kérheti, hogy korlátozzuk az adatkezelést

Ön kérheti, hogy korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

☑️ Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi,
     ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát;
☑️ Az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
☑️ Már nincs szükségünk a személyes adatokra az adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez,
     érvényesítéséhez vagy védelméhez;
☑️ Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra
     nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben.

Korlátozás esetén a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
A korlátozás esetleges feloldásáról előzetesen tájékoztatjuk Önt.

 3.4. Tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen

Ön tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, amennyiben az adatkezelés közérdekű feladat végrehajtásához szükséges. Ebben az esetben a személyes adatokat töröljük, kivéve, ha azok kezelését olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

➡️ Általános adatkezelési tájékoztató  (2020. január 31.) »

Hálózati PontjainkOrszágszerte megnyíltak az Információs és Koordinációs Pontok. Az ország minden megyéjében megkezdődött a munka abból a célból, hogy a pontok hálózatot alkotva, naprakész információkkal segítsék a fogyatékos embereket és családjaikat. A hálózati pontokon fogyatékosságügyi tanácsadók dolgoznak, akiknek a képzése 2018. április 10-én kezdődött el.

Bővebben...

Törvényjavaslat a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáróMegjelent a Kormány 241/2020. (V. 27.) Korm. rendelete a szabadtéri rendezvényekről. A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény rendelkezéseire, a 7. § tekintetében az Alaptörvény 53. cikk (3) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ általános adatkezelési tájékoztatója

Egyéb

Az Adatkezelő bármikor jogosult jelen Adatkezelési Tájékoztató foglaltakat módosítani. Az esetleges módosítás a honlapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba, a változásról a honlapon felugró ablakban hívjuk fel a figyelmet.

Utolsó frissítés: 2020. január 31.

 Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 ➡️ Általános adatkezelési tájékoztató (2020. január 31.) »

AKKU + VGYKE = EGY IZGALMAS PROJEKT!A VGYKE, vagyis a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete megtisztelő felkéréssel fordult hozzánk, melynek nagy örömmel teszünk eleget. Az FSZK támogatásával a két szervezet, az AKKU és a VGYKE egy komplex, akadálymentes programsorozatot indít útjára az évadban. 

Bővebben...

Szép álmokat! – Oli bácsi meséiA „Kinn a farkas, benn a bárány” fogócskát mindenki ismeri: a koronavírus idején kinn a vírus, benn a gyerek. Az aprónép még nem érti igazán, miért változott meg egyik pillanatról a másikra az ő jól megszokott kis világa. A kortárs meseszerzők, hivatásos és vizuális mesélők, sőt az óvónők és óvóbácsik, tanítók tisztában vannak vele, milyen fontos szerep jut most a kisgyerekesek életében a meséknek. Tudják, hiszen mesékkel foglalkoznak, melyek segítenek élni és túlélni. Tudja ezt kollégánk is, aki hétköznap esténként 19.30 órától nyitja ki a kincsesládáját – Hallgassátok szeretettel Oli bácsi meséit!

Bővebben...

TSzínes séta - Online letölthető feladatlappalisztelt PedagógusokA koronavírus-vészhelyzet ideje alatt igyekeztünk segíteni a munkájukat, így a helyszíni látogatás helyett online letölthető módszertani feladatlapok formájában osztottuk meg egy-egy múzeumpedagógiai foglalkozásunk tematikáját részletes magyarázattal, javaslatokkal, ezeket igény szerint alkalmazni tudják tanulóikkal. A foglalkozások aktuális kiállításainkhoz kapcsolódnak, amelyek a BMK honlapján, Virtuális Galériánkban tekinthetők meg. Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.) 2020. július 1-jétől ismét látogatható hétköznapokon 9.00–17.00 óráig.  A nyitásra természetesen a járványhelyzetre tekintettel szükséges óvintézkedések betartásával kerül sor. Az őszi évadban ismét személyesen is találkozzunk!

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ általános adatkezelési tájékoztatója

Az Adatkezelési Tájékoztatóban használt fogalmak magyarázata:

„személyes adat”: a természetes személyre (érintettre) vonatkozó bármely információ (pl.: név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó adat);

„különleges adat”: ilyenek a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

„egészségügyi adat”: egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról;

„érintett”: azonosítható természetes személy, akire az adott személyes adat vonatkozik. (Ilyen pl.: a honlap látogatója, a hírlevélre feliratkozó személy, az álláshirdetésre jelentkező személy.)
 
„adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

„adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza;

„adatfeldolgozás”: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése;

„adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében (megbízásából, utasítására és az adatkezelő döntése alapján) személyes adatokat kezel;

„harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

„az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

➡️ Általános adatkezelési tájékoztató (2020. január 31.) »

Általános adatkezelési tájékoztató

Jogorvoslati lehetőségek

4.1. Panaszt tehet a NAIH-nál

Amennyiben Ön szerint az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellentétes az Adatvédelmi Rendelet előírásaival, úgy Ön jogosult panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban, Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információbiztonsági Hatóságnál (NAIH).

NAIH
elnök: dr. Péterfalvi Attila
levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5
cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
web: http://naih.hu
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

4.2. Bírósághoz fordulhat

Amennyiben Ön szerint az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellentétes az Adatvédelmi Rendelet előírásaival és ezzel megsértették az Ön Adatvédelmi Rendeletben foglalt jogait, úgy Ön jogosult bírósághoz fordulni.

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az Ön szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is.

Magyarországon a per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat. A bírósági eljárásra az Adatvédelmi Rendeletben foglaltakon túl a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény Második Könyv, harmadik rész, XII. Címében (2:51. § - 2:54. §) foglaltak, valamint az egyéb a bírósági eljárásra vonatkozó jogszabályi előírások irányadóak.

4.3. Kártérítés és sérelemdíj

Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével kárt okoz, vagy az érintett személyiségi jogát megsérti, az Adatkezelőtől sérelemdíj követelhető. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

 

Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Általános adatkezelési tájékoztató (2020. január 31.) »

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

  1. A BMK személyes adatokat igénylő szolgáltatásainak igénybevétele és az adatok megadása teljesen önkéntes alapon történik.
  2. A szolgáltatások igénybevételével (regisztrációval) a vonatkozó adatkezelési hozzájárulás megtörténik.
  3. A BMK az átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használja fel, amire rendelkezésére bocsátották, és attól eltérő felhasználásra semmilyen körülmények között nem adja tovább azokat, valamint harmadik fél számára, a törvényben meghatározott eseteken kívül semmiképpen nem adja ki.
  4. A BMKNet oldalon a mindenkori szerkesztők által szerkesztett tartalom jelenik meg, amely egyrészt más intézmények és a civil szervezetek által beküldött információkból, másrészt más médiumból átvett publikációkból származik. A beérkező információk valóságtartalmáért nem vállalunk felelősséget, ellenőrizni nincs lehetőségünk. A más médiumból átvett információ forrását minden egyes esetben megjelöljük.
  5. A BMKNet más internetes lapokra mutató linkeket is tartalmaz. A Budapesti Művelődési Központ, mint üzemeltető azonban semmilyen felelősséget nem vállal más honlapok tartalmáért és eljárásmódjáért.
  6. A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi és adatkezelési alapelvek és politikájának teljes szövege itt olvasható el».

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi és adatkezelési alapelvek és politikájának teljes szövege

 

Adatvédelemi archívum
Bevezető
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

 

New Era New Adventure vizuális kommunikációs workshop – felhívásFELHÍVÁS Civil szervezetek munkatársai számára, vizuális kommunikációs workshopon és téma fejlesztésen való részvételre.
Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, egy google form >> kitöltésével lehet.
Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30-a éjfél.

Bővebben...

Vakok KertjeA Városliget megújulásának hírei folyamatosan foglalkoztatják a lakosságot, köztük természetesen a látássérülteket is, hiszen ők is gyakori látogatói és használói a zuglói közparknak. Már a beruházás tervezésének kezdete óta fokozott figyelem irányul valamennyi speciális igényű célcsoportra, így a gyerekek, turisták és idősek mellett a fogyatékos személyekre is.

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ általános adatkezelési tájékoztatója

Adatbiztonság

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy figyelembe véve a tudomány és technológia mindenkori állását, a megvalósítás költségeit, továbbá az adatkezelés jellegét, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett kockázat a megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtsuk végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantáljuk.

A személyes adatokat mindig bizalmasan, korlátozott hozzáféréssel, titkosítással és az ellenálló képesség lehetséges maximalizálásával, probléma esetén visszaállíthatóság biztosításával kezeljük. Rendszerünket rendszeresen teszteljük a biztonság garantálása érdekében. A biztonság megfelelő szintjének meghatározásakor figyelembe vesszük az adatkezelésből eredő olyan kockázatokat, amelyek különösen a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítéséből, elvesztéséből, megváltoztatásából, jogosulatlan nyilvánosságra hozatalából vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférésből erednek.

Megteszünk mindent annak biztosítása érdekében, hogy az irányításunk alatt eljáró, a személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkező személyek kizárólag a mi utasításunknak megfelelően kezelhessék az említett adatokat, kivéve, ha az ettől való eltérésre uniós vagy tagállami jog kötelezi őket.

Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

➡️ Általános adatkezelési tájékoztató (2020. január 31.) »

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

A Budapesti Művelődési Központ kiemelt fontosságú célkitűzése a látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme és az weboldalai (bmknet.hu, kepzes.bmknet.hu, Nemzetiségi Kulturális Adatbázis) látogatóinak információs önrendelkezési jogának biztosítása. A BMK elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó jelenleg hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.
A BMK a látogatók személyes adatait bizalmasan, a jelenleg hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.
Jelen szabályzatban kinyilvánítjuk azokat az irányelveket, melyek meghatározzák a személyes adatok védelmével kapcsolatos politikánkat és mindennapos gyakorlatunkat, nyilatkozunk arról, milyen célokra és hogyan használjuk fel az ilyen jellegű adatokat, illetve miként biztosítjuk a személyes adatok megőrzését és védelmét.

Jelen szabályok kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe:

  1. az 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (továbbiakban Infotv. személyes adatok védelméről és a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez való jog érvényesülését szolgáló alapvető szabályokról szóló törvényt),
  2. az 1992. évi LXIII. törvényt (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló és a módosításáról elfogadott 2005. évi XIX. törvényt),
  3. az 1998. évi VI. törvény (az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről rendelkezéseit),
  4. az Online Privacy Alliance (Hálózati Adatvédelmi Szövetség) ajánlásait.

A szolgáltatásaink használatának megkezdésével (regisztráció) a felhasználók elfogadják jelen Adatvédelmi Szabályzat feltételeit.

A szolgáltatásokkal összefüggésben kezelt személyes adatok tekintetében az adatkezelő a Budapesti Művelődési Központ. A szolgáltatásokkal összefüggésben keletkezett személyes adatok kezelésének időtartama, az adott felhasználóval fennálló regisztrációval kapcsolatos jogviszony fennállásának idejéig terjed ki, mely idõszak végeztével az adott felhasználóra vonatkozó, az általa megadott adatok törlésre kerülnek. A BMK által kezelt személyes adatokat kizárólag a szolgáltatások nyújtásában közreműködő munkatársai ismerhetik meg. A személyes adatok kezelése minden esetben a mindenkor hatályos vonatkozó magyar jogszabályoknak megfelelően történik.

Az intézmény által végzett adatkezelés célja a szolgáltatásokkal összefüggésben a hatékony, biztonságos és – amennyiben alkalmazandó – személyre szabott formában történő szolgáltatásnyújtás; a szolgáltatások használatával kapcsolatban felmerült viták rendezése, tájékoztatás adása, a működési problémák elhárítása és a szolgáltatások minőségének biztosítása.

Szolgáltatásaink biztosítása során egyes technikai információkat szerverünk automatikusan tárol (böngészőprogram, IP-cím (internetprotokoll-címe), domain-neve (URL), a látogatás időpontja, gyakorisága), ezen naplózott információkat statisztika céljából, az egyes felhasználókat nem azonosítható módon tárolunk annak érdekében, hogy szolgáltatásainkon javítani tudjunk.

A BMK vállalja, hogy amennyiben bármilyen módon változtatna a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvein és gyakorlatán, e változásokról értesíti a látogatóit, hogy mindig pontosan ismerjék az összes álatala üzemeltetett honlapra érvényes adatkezelési irányelveket és gyakorlatot.

A jelen adatvédelmi szabályzat folyamatosan elérhető a BMKNeten, valamint nyomtatott formában a Budapesti Művelődési Központ Információs Szolgálatánál (Budapesti Művelődési Központ, 1119 Budapest, Etele út 55. »).

Amennyiben látogatóink közül bárkinek adatvédelemmel kapcsolatos kérdése lenne, vagy problémája merülne fel, illetve olyan észrevételt tenne, amely jelen szabályzat alapján számára nem, vagy nem teljesen egyértelmű, illetve magyarázatra szorul, kérjük, lépjen kapcsolatba a személyes adatok védelmének biztosításáért felelős kollégánkkal az alábbi e-mail címen:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Budapest, 2009. június 05.

Adatvédelem
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760