Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A Budapesti Művelődési Központ általános adatkezelési tájékoztatója

Adatbiztonság

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy figyelembe véve a tudomány és technológia mindenkori állását, a megvalósítás költségeit, továbbá az adatkezelés jellegét, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett kockázat a megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtsuk végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantáljuk.

A személyes adatokat mindig bizalmasan, korlátozott hozzáféréssel, titkosítással és az ellenálló képesség lehetséges maximalizálásával, probléma esetén visszaállíthatóság biztosításával kezeljük. Rendszerünket rendszeresen teszteljük a biztonság garantálása érdekében. A biztonság megfelelő szintjének meghatározásakor figyelembe vesszük az adatkezelésből eredő olyan kockázatokat, amelyek különösen a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítéséből, elvesztéséből, megváltoztatásából, jogosulatlan nyilvánosságra hozatalából vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférésből erednek.

Megteszünk mindent annak biztosítása érdekében, hogy az irányításunk alatt eljáró, a személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkező személyek kizárólag a mi utasításunknak megfelelően kezelhessék az említett adatokat, kivéve, ha az ettől való eltérésre uniós vagy tagállami jog kötelezi őket.

Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

➡️ Általános adatkezelési tájékoztató (2020. január 31.) »

Zöld Budapest: Térképen a mikromobilitási pontokA mikromobilitási pontokat – más néven Mobi-pontokat – azért hozta létre a Főváros, hogy a felhasználók rendezetten tudják felvenni és leadni a megosztott kerékpárokat és rollereket. A Mobi-pontok elemei: a tábla, a támasz és a zöld felfestés, amelyek közül legalább az egyik mindig jelen van.

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ általános adatkezelési tájékoztatója

Egyéb

Az Adatkezelő bármikor jogosult jelen Adatkezelési Tájékoztató foglaltakat módosítani. Az esetleges módosítás a honlapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba, a változásról a honlapon felugró ablakban hívjuk fel a figyelmet.

Utolsó frissítés: 2020. január 31.

 Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 ➡️ Általános adatkezelési tájékoztató (2020. január 31.) »

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

  1. A BMK személyes adatokat igénylő szolgáltatásainak igénybevétele és az adatok megadása teljesen önkéntes alapon történik.
  2. A szolgáltatások igénybevételével (regisztrációval) a vonatkozó adatkezelési hozzájárulás megtörténik.
  3. A BMK az átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használja fel, amire rendelkezésére bocsátották, és attól eltérő felhasználásra semmilyen körülmények között nem adja tovább azokat, valamint harmadik fél számára, a törvényben meghatározott eseteken kívül semmiképpen nem adja ki.
  4. A BMKNet oldalon a mindenkori szerkesztők által szerkesztett tartalom jelenik meg, amely egyrészt más intézmények és a civil szervezetek által beküldött információkból, másrészt más médiumból átvett publikációkból származik. A beérkező információk valóságtartalmáért nem vállalunk felelősséget, ellenőrizni nincs lehetőségünk. A más médiumból átvett információ forrását minden egyes esetben megjelöljük.
  5. A BMKNet más internetes lapokra mutató linkeket is tartalmaz. A Budapesti Művelődési Központ, mint üzemeltető azonban semmilyen felelősséget nem vállal más honlapok tartalmáért és eljárásmódjáért.
  6. A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi és adatkezelési alapelvek és politikájának teljes szövege itt olvasható el».

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi és adatkezelési alapelvek és politikájának teljes szövege

 

Adatvédelemi archívum
Bevezető
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

 

Az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 33. § (2)-(4) bekezdésében meghatározott közzétételre kötelezett szervként a Budapesti Művelődési Központ e törvény 37. § (1) bekezdésében felsorolt listákat a törvény mellékletében meghatározott adatokkal az alábbiak szerint teszi hozzáférhetővé:

1. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK
1.1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei

Hivatkozások:
Elérhetőségi adatok

1.2 A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai

Hivatkozások:
Szervezeti struktúra
Feladatok

1.3 A közfeladatot ellátó szerv vezetőinek és az egyes szervezeti egységek vezetőinek neve, beosztása, elérhetősége (telefonszáma, elektronikus levélcíme)

Hivatkozások:
A szerv vezetői
 Ügyfélszolgálat

1.4 A szervezeten belül illetékes ügyfélkapcsolati munkatárs, elérhetősége (telefonszáma, elektronikus levélcíme) és az ügyfélfogadási rend Hivatkozások:
Elérhetőségi adatok
Ügyfélszolgálat

1.5 Testületi szerv adatok Nem áll rendelkezésre.
1.6 Irányított szervek Nem áll rendelkezésre.
1.7 Gazdasági társaságok Nem áll rendelkezésre.
1.8 Közalapítványok Nem áll rendelkezésre.
1.9 Alapított szervek Nem áll rendelkezésre.
1.10 Lapok Nem áll rendelkezésre.
1.11 Felettes, felügyeleti, törvényességi ellenőrzést gyakorló szervek adatai Hivatkozás
2. TEVÉKENYSÉGRE, MŰKÖDÉSRE VONATKOZÓ ADATOK
2.1. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, a szervre vonatkozó alapvető jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök, valamint a szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) vagy ügyrend, az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat hatályos és teljes szövege Jogszabályok
SZMSZ
Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat
2.2 Országos hatáskörű szervek tevékenységéről szóló tájékoztató Nem áll rendelkezésre.
2.3 Helyi önkormányzatok feladatai Nem áll rendelkezésre.
2.4 A hatósági ügyek intézésének rendje Nem áll rendelkezésre.
2.5 Közszolgáltatások Szolgáltatásaink
2.6 A közfeladatot ellátó szerv általi nyilvántartások Nem áll rendelkezésre.
2.7 Nyilvános kiadványok Lista és hozzáférés
2.8 Testületi szerv döntéshozatal, ülések Nem áll rendelkezésre.
2.9 A törvény alapján közzéteendő jogszabálytervezetek és kapcsolódó dokumentumok Nem áll rendelkezésre.
2.10 Hirdetmények, közlemények Hirdetmények
2.11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk 37. Vizuális Művészeti Hónap pályázat
2.12. A közfeladatot ellátó szervnél végzett alaptevékenységgel kapcsolatos vizsgálatok, ellenőrzések nyilvános megállapításai Nem áll rendelkezésre.
2.13. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje, az illetékes szervezeti egység neve, elérhetősége, s ahol kijelölésre kerül, az adatvédelmi felelős, vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve

Szabályzat

Illetékes szervezeti egység: BMK igazgatás

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információs jogokkal foglalkozó személy: Komjáti Gabriella, közzétételi felelős

2.14. A közfeladatot ellátó szerv tevékenységére vonatkozó, jogszabályon alapuló statisztikai adatgyűjtés eredményei, időbeli változásuk Statisztika
2.15. A közérdekű adatokkal kapcsolatos kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott szervre vonatkozó adatai Statisztika
2.16 Azon közérdekű adatok hasznosítására irányuló szerződések listája, amelyekben a közfeladatot ellátó szerv az egyik szerződő fél Nem áll rendelkezésre.
2.17. A közfeladatot ellátó szerv kezelésében lévő közérdekű adatok felhasználására, hasznosítására vonatkozó általános szerződési feltételek Nem áll rendelkezésre.
2.18. A közfeladatot ellátó szervre vonatkozó különös és egyedi közzétételi lista Nem áll rendelkezésre.
2.19 Közadat újrahasznosítás tájékoztatás Nem áll rendelkezésre.
2.20 Közadat újrahasznosítás szerződéses feltételek Nem áll rendelkezésre.
2.21 Közadat újrahasznosítás díjszabás Nem áll rendelkezésre.
2.22 Közadat újrahasznosítás jogorvoslat Nem áll rendelkezésre.
2.23 Közadat újrahasznosítási szerződések Nem áll rendelkezésre.
2.24 Közadat digitalizálási megállapodások Nem áll rendelkezésre.
2.25 Közadatra vonatkozó szervezeti szabályozók Nem áll rendelkezésre.
 3. GAZDÁLKODÁSI ADATOK, A MŰKÖDÉS TÖRVÉNYESSÉGE
3.1. A közfeladatot ellátó szerv éves költségvetése, számviteli törvény szerint beszámolója vagy éves költségvetés beszámolója Éves költségvetés 
3.2. A közfeladatot ellátó szervnél foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatok, illetve összesítve a vezetők és vezető tisztségviselők illetménye, munkabére, és rendszeres juttatásai, valamint költségtérítése, az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve Hivatkozás
3.3 A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott, az államháztartásról szóló törvény szerinti költségvetési támogatások kedvezményezettjeinek nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatok, kivéve, ha a közzététel előtt a költségvetési támogatást visszavonják vagy arról a kedvezményezett lemond Nem áll rendelkezésre.
3.4.

5 M Ft feletti szerződések

Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő, ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezése (típusa), tárgya, a szerződést kötő felek neve, a szerződés értéke, határozott időre kötött szerződés esetében annak időtartama, valamint az említett adatok változásai, a védelmi és biztonsági célú beszerzések adatai és a minősített adatok, továbbá a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 9. § (1) bekezdés b) pontja szerinti beszerzések és az azok eredményeként kötött szerződések adatai kivételével.
A szerződés értéke alatt a szerződés tárgyáért kikötött – általános forgalmi adó nélkül számított – ellenszolgáltatást kell érteni, ingyenes ügylet esetén a vagyon piaci vagy könyv szerinti értéke közül a magasabb összeget kell figyelembe venni.
Az időszakonként visszatérő – egy évnél hosszabb időtartamra kötött – szerződéseknél az érték kiszámításakor az ellenszolgáltatás egy évre számított összegét kell alapul venni. Az egy költségvetési évben ugyanazon szerződő féllel kötött azonos tárgyú szerződések értékét egybe kell számítani

Nem áll rendelkezésre.
3.5. A koncesszióról szóló törvényben meghatározott nyilvános adatok (pályázati kiírások, pályázók adatai, az elbírálásról készített emlékeztetők, pályázat eredménye) Nem áll rendelkezésre.
3.6 Nem alapfeladattal összefüggő kifizetések Nem áll rendelkezésre.
3.7. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása, az azokra vonatkozó szerződések Hivatkozás
3.8. Közbeszerzési információk (éves terv, összegzés az ajánlatok elbírálásáról, a megkötött szerződésekről) Hivatkozás

Jogszabályi háttér

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

A közérdekű adatok elektronikus közzétételére, az egységes közadatkereső rendszerre, valamint a központi jegyzék adattartalmára, az adatintegrációra vonatkozó részletes szabályokról szóló 305/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet

A közzétételi listákon szereplő adatok közzétételéhez szükséges közzétételi mintákról szóló 18/2005. (XII. 27.) IHM rendelet

A közadatok újrahasznosításáról szóló 2012. évi LXIII. törvény

A Budapesti Művelődési Központ szabályzata a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok elektronikus közzétételének rendjéről (2021)

Információ

  • Cím:
    1119 Budapest Etele út 55.
  • Telefon:
    (+36-1) 371-2762
  • E-mail:
    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Igazgató: Máhr Dániel
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

    Szervezeti egységek elérhetőségei

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

A Budapesti Művelődési Központ kiemelt fontosságú célkitűzése a látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme és az weboldalai (bmknet.hu, kepzes.bmknet.hu, Nemzetiségi Kulturális Adatbázis) látogatóinak információs önrendelkezési jogának biztosítása. A BMK elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó jelenleg hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.
A BMK a látogatók személyes adatait bizalmasan, a jelenleg hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.
Jelen szabályzatban kinyilvánítjuk azokat az irányelveket, melyek meghatározzák a személyes adatok védelmével kapcsolatos politikánkat és mindennapos gyakorlatunkat, nyilatkozunk arról, milyen célokra és hogyan használjuk fel az ilyen jellegű adatokat, illetve miként biztosítjuk a személyes adatok megőrzését és védelmét.

Jelen szabályok kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe:

  1. az 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (továbbiakban Infotv. személyes adatok védelméről és a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez való jog érvényesülését szolgáló alapvető szabályokról szóló törvényt),
  2. az 1992. évi LXIII. törvényt (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló és a módosításáról elfogadott 2005. évi XIX. törvényt),
  3. az 1998. évi VI. törvény (az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről rendelkezéseit),
  4. az Online Privacy Alliance (Hálózati Adatvédelmi Szövetség) ajánlásait.

A szolgáltatásaink használatának megkezdésével (regisztráció) a felhasználók elfogadják jelen Adatvédelmi Szabályzat feltételeit.

A szolgáltatásokkal összefüggésben kezelt személyes adatok tekintetében az adatkezelő a Budapesti Művelődési Központ. A szolgáltatásokkal összefüggésben keletkezett személyes adatok kezelésének időtartama, az adott felhasználóval fennálló regisztrációval kapcsolatos jogviszony fennállásának idejéig terjed ki, mely idõszak végeztével az adott felhasználóra vonatkozó, az általa megadott adatok törlésre kerülnek. A BMK által kezelt személyes adatokat kizárólag a szolgáltatások nyújtásában közreműködő munkatársai ismerhetik meg. A személyes adatok kezelése minden esetben a mindenkor hatályos vonatkozó magyar jogszabályoknak megfelelően történik.

Az intézmény által végzett adatkezelés célja a szolgáltatásokkal összefüggésben a hatékony, biztonságos és – amennyiben alkalmazandó – személyre szabott formában történő szolgáltatásnyújtás; a szolgáltatások használatával kapcsolatban felmerült viták rendezése, tájékoztatás adása, a működési problémák elhárítása és a szolgáltatások minőségének biztosítása.

Szolgáltatásaink biztosítása során egyes technikai információkat szerverünk automatikusan tárol (böngészőprogram, IP-cím (internetprotokoll-címe), domain-neve (URL), a látogatás időpontja, gyakorisága), ezen naplózott információkat statisztika céljából, az egyes felhasználókat nem azonosítható módon tárolunk annak érdekében, hogy szolgáltatásainkon javítani tudjunk.

A BMK vállalja, hogy amennyiben bármilyen módon változtatna a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvein és gyakorlatán, e változásokról értesíti a látogatóit, hogy mindig pontosan ismerjék az összes álatala üzemeltetett honlapra érvényes adatkezelési irányelveket és gyakorlatot.

A jelen adatvédelmi szabályzat folyamatosan elérhető a BMKNeten, valamint nyomtatott formában a Budapesti Művelődési Központ Információs Szolgálatánál (Budapesti Művelődési Központ, 1119 Budapest, Etele út 55. »).

Amennyiben látogatóink közül bárkinek adatvédelemmel kapcsolatos kérdése lenne, vagy problémája merülne fel, illetve olyan észrevételt tenne, amely jelen szabályzat alapján számára nem, vagy nem teljesen egyértelmű, illetve magyarázatra szorul, kérjük, lépjen kapcsolatba a személyes adatok védelmének biztosításáért felelős kollégánkkal az alábbi e-mail címen:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Budapest, 2009. június 05.

Adatvédelem
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

„2021-27 tervezési időszak stratégiai és projektszintű előkészítése” című projekt közleményeA „TOP-1.5.1-20 - A 2021-27 tervezési időszak stratégiai és projektszintű előkészítése" tárgyú pályázati felhívás keretében a Fővárosi Önkormányzat meg kívánja valósítani a területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény 11. §-a szerint a részére kötelezően előírt feladatait, mint a fővárosi területfejlesztési koncepció és fővárosi területfejlesztési program tervezését, különös tekintettel a Fővárosi Területfejlesztési Koncepcióhoz és a Stratégiai Környezeti Vizsgálati (SKV) dokumentumhoz a Fővárosi Területfejlesztési Programhoz szükséges egyéb munkarészek és tevékenységek, valamint a Fővárosi Integrált Területi Program 2021–27 kidolgozására. A TOP-1.5.1-20 kódszámú felhívás a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága az 1005/2016. (I.18.) számú kormányhatározatban szereplő éves fejlesztési keret alapján a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdette a területfejlesztési dokumentumok elkészítésének támogatására vonatkozó „2021-27 tervezési időszak stratégiai és projektszintű előkészítése" című felhívást.

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

Adatkezelési gyakorlat

  1. A BMK személyes adatokat igénylő szolgáltatásainak igénybevétele és az adatok megadása teljesen önkéntes alapon történik.
  2. A BMK kizárólag a szolgáltatások (hírlevelek, álláshirdetés, szakmai szolgáltatások) igénybevételéhez a jogosult, illetve a címzett azonosításához szükséges adatokat kéri be, kezeli és tárolja.
  3. A szolgáltatások igénybevételével (regisztrációval) a vonatkozó adatkezelési hozzájárulás megtörténik.
  4. Az adatok megadásának nemlegessége esetén a rendszer nem engedélyezi a szolgáltatások igénybevételét, tekintettel arra, hogy a szükséges adatok hiányában a szolgáltatások nem nyújthatók.
  5. A látogatók nevük, címük, e-mailcímük megadásával, azaz a regisztrációval hozzájárulnak, hogy a BMK rendszeresen hírlevélben tájékoztassa a szolgáltatásokkal kapcsolatos változásokról és fejlesztésekrõl. A BMK a vonatkozó jogszabályok tiszteletben tartásával vállalja, mindig biztosítja e kommunikációs szolgáltatás megszüntetésének lehetőségét. Azok a látogatók, akik az oldalainkon kínált hírlevél-szolgáltatás megrendelése után bármikor úgy döntenek, hogy nem szeretnék kapni tovább a hírleveleket, egy e-mail üzenet segítségével lemondhatják a szolgáltatás igénybevételét. A hírlevélről való leiratkozás módját minden hírlevél láblécében közöljük.
  6. A szolgáltatások adott körének igénybevétele során (e-Magyarország) minden látogató, felhasználó köteles a biztonságos adatkezelésre vonatkozó általános és helyi előírások betartására.
  7. A felhasználók a BMK hivatalos és nem hivatalos dokumentumait csak előzetes engedély alapján vihetik ki az intézményből.
  8. A BMK eszközeivel csak az intézmény számára és személyes célra készíthetők dokumentumok. A személyes célra készült dokumentumok nem szolgálhatnak anyagi haszonszerzés vagy politikai propaganda céljául, illetve nem ütközhetnek bármely törvénybe.
  9. Az intézményben fellelhető dokumentumok titokvédelmi besorolásáról hivatalos iratok tekintetében az intézmény vezetője, a rendszeradminisztrációs és az üzemeltetés biztonsági szempontjairól az információs osztály vezetője és a rendszergazda dönt.
  10. A felhasználók adatai az eszközök meghibásodása vagy vis major miatt megsérülhetnek. Az ebből származó károkért az intézmény felelősséget nem vállal.

Budapest, 2009. június 05.

Bevezető
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

 

A Budapesti Művelődési Központ általános adatkezelési tájékoztatója

Az Adatkezelési Tájékoztatóban használt fogalmak magyarázata:

„személyes adat”: a természetes személyre (érintettre) vonatkozó bármely információ (pl.: név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó adat);

„különleges adat”: ilyenek a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

„egészségügyi adat”: egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról;

„érintett”: azonosítható természetes személy, akire az adott személyes adat vonatkozik. (Ilyen pl.: a honlap látogatója, a hírlevélre feliratkozó személy, az álláshirdetésre jelentkező személy.)
 
„adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

„adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza;

„adatfeldolgozás”: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése;

„adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében (megbízásából, utasítására és az adatkezelő döntése alapján) személyes adatokat kezel;

„harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

„az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

➡️ Általános adatkezelési tájékoztató (2020. január 31.) »

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

Adatvédelmi irányelvek

  1. A Budapesti Művelődési Központ kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely adatának felvétele (regisztráció), rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenõen, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, a BMK felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére.
  2. Az érintett felhasználót tájékoztatni kell az adatkezelés céljáról és arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni. Az adatkezelésről való tájékoztatás megtörténik azzal is, hogy jogszabály rendelkezik a már létező adatkezelésből továbbítással vagy összekapcsolással az adat felvételéről.
  3. Minden olyan estben, ha a szolgáltatott adatokat a BMK az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.
  4. Az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során az alapelvekben rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységérõl az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja. A BMK kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít az olyan felhasználóval szemben, aki a nem kötelezõ adatszolgáltatást megtagadja (bár ekkor nem minden szolgáltatása használható teljes körûen).
  5. A BMK kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetõleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.
  6. A BMK-val kapcsolatban álló személyek, a klubok, programok vezetői személyes adatait (e-mailcím, telefonszám) az érintettek hozzájárulásával tesszük közzé, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon megjelenő e-mailcímeket kéretlen reklámok számára címeket gyűjtő programok ne ismerhessék fel.
  7. A Budapesti Művelődési Központ által szerkesztett oldalakon a mindenkori szerkesztők által szerkesztett tartalom jelenik meg, amely egyrészt más intézmények és a civil szervezetek által beküldött információkból, másrészt más médiumból átvett publikációkból származik. A beérkező információk valóságtartalmáért nem vállalunk felelősséget, ellenőrizni nincs lehetőségünk. A más médiumból átvett információ forrását minden egyes esetben megjelöljük.
  8. Más oldalakhoz történő kapcsolódás esetén a kapcsolt oldalon megjelenő tartalomért nem vállalunk felelõsséget.
  9. A Budapesti Művelődési Központ által szerkesztett oldalak más internetes lapokra mutató linkeket is tartalmaznak. A Budapesti Művelődési Központ, mint üzemeltető azonban semmilyen felelősséget nem vállal más honlapok tartalmáért és eljárásmódjáért.
  10. A Budapesti Művelődési Központ az átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használja fel, amire rendelkezésére bocsátották, és attól eltérő felhasználásra semmilyen körülmények között nem adja tovább azokat, valamint harmadik fél számára, a törvényben meghatározott eseteken kívül semmiképpen nem adja ki.

Bevezető
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

 

 

BMK Közérdekű Adatok Megismerése Szabályzat 2019.

Bővebben...

Ne égess! A jó levegő közös értékünkA háztartási hulladék égetése szigorúan tilos Magyarországon, ennek ellenére általánosan elterjedt jelenség, hogy műanyag palackok, csomagolóanyagok, PVC-padló darabjai, bútorlap vagy éppen textil és vegyes összetételű hulladék kerül a tűzre. Ezek égetése során a szálló por mellett az egészségre legártalmasabb égéstermékek közé tartozó policiklusos aromás szénhidrogének is nagy mennyiségben kerülnek a levegőbe, amik erősen rákkeltőek, sőt, a születendő gyermekek egészségét is maradandóan károsíthatják.

Bővebben...

Intézkedések a BMK-ban a koronavírus terjedésének megelőzésére Kedves Látogatóink! Megjelent A Kormány 77/2022. (III. 4.) Korm. rendelete a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről.
A rendelet innen letölthető (.pdf)
A Budapesti Művelődési Központ programjain és az intézmény teljes területén a maszk használata március 7-től nem kötelező!
Szeretettel várjuk tavaszi évadunk programjaira.

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

A látogatót védő további garanciák

a) Mindenkinek joga van arra, hogy

  1. tudomást szerezzen a személyes adatok automatizált állományáról, annak fő céljairól, valamint az adatállományt kezelő személyéről és szokásos székhelyének elérhetőségéről;
  2. észszerű időközönként és túlzott késedelem vagy költség nélkül értesüljön arról, hogy egy automatizált adatállományban személyes adatait tárolják-e, és ezekről az adatokról számára érthető formában tájékoztassák;
  3. indokolt esetben ezeket az adatokat helyesbíttethesse vagy töröltethesse a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megvalósítható módon;
  4. jogorvoslattal élhessen, ha a jogszabályokban foglalt tájékoztatási vagy indokolt esetben közlési, helyesbítési, illetve törlési kérelmét nem teljesítik. Az érintett írásbeli kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában megadni a tájékoztatást. Az érintett, jogainak megsértése esetén, az adatkezelő ellen a bírósághoz fordulhat. Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

b) Személyes adat akkor kezelhető, ha

  1. ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
  2. azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből – az adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.

c) Az adatkezelés célhoz kötöttsége:
személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, de csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

d) Adattovábbítás, az adatkezelések összekapcsolása:
az adatok akkor továbbíthatók, illetve a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

e) Adatbiztonság:
az adatkezelő, illetőleg tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek e törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat – kiemelten az államtitokká és a szolgálati titokká minősített személyes adatot – védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás vagy törlés, illetőleg sérülés vagy a megsemmisülés ellen.

Budapest, 2009. június 5.

Bevezető
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760