Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A MOME BA/MA fotó (2019. és 2020) szakos hallgatóinak kiállítása)A KORTÁRSaság – Villámkiállítások sorozat 2022-es évadában pályakezdő amatőr és hivatásos alkotók, alkotócsoportok mutatkoztak be, interaktív beszélgetéssel egybekötött kiállításmegnyitókkal. Májusban a MOME BA/MA fotó (2019. és 2020.) szakos hallgatói mutatkoztak be a Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Bikás parknál, Etele út 55.) a BMK Galériában.
♦ A kiállítást megnyitotta ♦ Barabás Richárd, kultúráért felelős alpolgármester (11. kerület).

Kiállítók:

 • Novák Dorottya: Teenage Dreams Novák Dorottya
  Interjú az alkotóval »

 • Gajda Barnabás: New Order
  Az új viláGajda Barna - New Ordergrend témájának kiindulópontja az az ambivalens érzés volt, melyet a természet és az ember által épített környezet viszonyának kettősségében vélek felfedezni. A természet megóvására egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, mindeközben olyan folyamatok is zajlanak (pl. építkezések), melyek ezzel a hozzáállással ellentétben állnak. Ez a poszthumán gondolat adta az apokalipszis ötletét, mely szerint az emberi élet teljesen megszűnik a Földön. A pusztulást követően azonban az embereket és az ő élményeiket egy új, pozitívabb világban szeretném megjeleníteni, mely már nem a Földön, hanem egy másik, általunk felfoghatatlan és ismeretlen dimenzióban.
  A sorozat egy folyamatot ábrázol, amely filmszerűvé teszi. Ezt három részre lehet bontani: az apokalipszis előtti, az azt követő, a Földön maradt állapotra, illetve az emberek halál utáni újjászületésére. A sorozat egy idealisztikus képpel kezdődik, amely az ember és a természet közötti tiszta kapcsolatot ábrázolja. A 12 majom című filmből merítettem azt az elképzelést, mely szerint az emberi élet végét egy láthatatlan vírus okozza, és ezt a félelembe ágyazott láthatatlanságot és bizonytalanságot szerettem volna kifejezni a fekete-fehér képeimben. A sorozat utolsó része, melyben az emberek földi léte megszűnik, egy olyan világban találják magukat, amelyet már nem az általuk ismert fizikai valóság alapelveihez köthetnek. Az új világ gondolatának ötlete – vagyis az, hogy az emberrel mi történhet a halál után – Nádas Péter Saját halál című írásából következett, és ennek képi megjelenítésének vizuális inspirációját pedig a 2001: Űrodüsszeia adta.
  Az új világrend pontos megnevezését, illetve annak helyét, hogy az ember halál után hova kerülhet nyitottnak hagynám, csak az általuk megélt élményeket jelenítem meg képeimen keresztül.
 • Szatmári Sára: Mente (2019)
  Szatmári Sára: MengeSorozatom kiindulópontja a budapesti éves lomtalanítás, mely a fizikai szükségszerűségből és az egyén döntésén alapuló szelekcióból létrejövő társadalmi igény által generált közszolgáltatás. A képek címe a matematikai halmazelméletből származó Menge (Halmaz) kifejezés, mely az „összesség”, „sokaság” szavakkal írható körül. Az utcára kerülő lomokat is ekképpen definiálom. A látvány összessége egy olyan sokaságot mutat, melyet a benne rejlő részek tulajdonsága határoz meg úgy, hogy nem a részleteiben nyer jelentést, hanem egységében. A kreatív világítás segítségével a környezetből kiemelve köztéri szobrokká formálom, talapzatra emelem a véletlen rendezőelve alapján az adott pillanatban összeállt lomhalmazokat. A világításnak és a kiemelésnek köszönhetően színpadias látványt teremtek, melyben a tárgyak, mint életünk díszletei jelennek meg, megtörve ezzel a fotók dokumentarista jellegét.
 • Nemeskéri-Tóth Zsófia:
  • Gyermekkor vizsgálata
   Dokumentarista képeimmel a gyerekkort egyedi történeteken keresztül jelenítem meg. Személyes tapasztalataikra és érzelmeikre fókuszálok. Nem zárom ki a gyerekkor „sötétebb” oldalának vizuális megjelenítését sem. Képeimben a saját emlékeimet is felidézem, létrehozva egy nosztalgikus-melankólikus hangulatot.
  • AutofotóAUTOFOTO
   Szociofotón kívül nagy szenvedélyemmé vált az autófotózás. Készülő „More Vanos More Fun” című sorozatból szeretnék bemutatni egy képet a kiállításon.

 

 

A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.

Bővebb információ: Sarnyai Rita, 06-1-371-2770, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 ****

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videófelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760