Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Fecsgő fecskék rajzpályázat eredményhirdetés – óvodás korosztályMadarak és fák napja alkalmából a Budapesti Művelődési Központ rajzpályázatot hirdetett fővárosi óvodások és alsó tagozatos diákok számára Fecsegő fecskék címmel. Az óvodás korosztály számára köszönjük szépen a részvételt és Gratulálunk a nyerteseknek »A legjobb munkák virtuális galériánkban kiállításra kerülnek.  Kattintson és tegyen egy sétát! »Különdíjazottak galériája »

Beadási határidő:  2020. május 10-én  éjfélkor lejárt. A koronavírus-vészhelyzet miatt csak online pályaműveket fogadtunk.

Zsűri: a rajzokat 3 tagú, rajztanári zsűri bírálta el.

Döntésük alapján a következő eredmények születtek:

Óvodás és a 6 éves korosztályban:

 • I. helyezett: 9., 20.
  • óvoda: Gulyás Panna Ilona, 6 éves, Cimbora-Vár Alapítványi Óvoda Bagoly csoport, rajz címe: Fecskék tavasszal
  • általános iskola: Dénes Jonka, 6 éves  Derkovits Gyula Általános Iskola, rajz címe: Fecskék az esőben
 • II. helyezett: 37.
  • óvoda:Vass Panka, Gyermekmosoly Óvoda – Mákvirág tagóvoda, rajz címe: Fecske család
 • III. helyezett: 63., 90.
  • óvoda: Nagy-Kruchió Zsombor, 6 éves, Rákosmenti Mézeskalács Óvoda, rajz címe: Fecskék egy alföldi tanyán
  • óvoda: Kazamér Emese Zoé, 5 éves, Kőbányai Kiskakas Óvoda, rajz címe: Fecskék és pitypangok a szélben

  Tekintse meg Virtuális Galériánkat.   Nagyobb élmény eléréséhez töltse le az applikációt Androidra vagy IOS-ra. (A galéria betöltését az internet-kapcsolat sebessége határozza meg, ezért felelősséget nem tudunk vállalni, ennek függvényében érdemes letölteni az applikációt vagy az eredeti oldalon megtekinteni a kiállítást.) A galéria megtekintéséhez, amennyiben egyetért vele, kérjük, fogadja el az adatvédelmi beállításokat.

A jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül az oldal forráskódjának és egyéb részeinek másolása, módosítása, a képek letöltése és további felhasználása szerzői jogba ütközik.

A galériát készítettePanyi Alexandra a BMK szakmai munkatársa.

Kapcsolódó cikkeink:

 Díjazás:

 • A legjobb munkák virtuális galériánkban kiállításra kerülnek – Nézzétek meg előző rajzpályázatunk galériáját: Virtuális Séta: Egészség Világnapja 2020 – rajzpályázat eredménye
 • Az első három helyezett: egy szabadon választott őszi kézműves foglalkozáson vehet részt a Budapesti Művelődési Központban, vagy  választhat magának és osztályának felelős állattartás előadást sok-sok kisállat bemutatásával.

További információ: Pongrácz Éva,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. A hagyomány immáron több mint százéves. Megszervezésének közvetlen előzménye a hasznos madarak védelme érdekében 1902-ben kötött párizsi egyezmény, mely után Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte az első madarak és fák napját.
Inspirációképpen néhány „fecskés” fotót töltöttünk föl Instagram oldalunkra! Kapcsolódó kézműves foglalkozásunkon fecskét és fészkét készíthettek velünk: Madarak és fák napja – Alkoss otthonról a Mancsocskával!

 Inspirációképpen néhány „fecskés” fotót töltöttünk föl Instagram oldalunkra! (Ha nem nyílik meg, másold a böngésződ címsorába: https://www.instagram.com/p/B_NIYlhhK0q/?utm_source=ig_web_copy_linkcím)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A Budapesti Művelődési Központ a Kormány 194/2021. (IV.26.) rendeletének megfelelően, 2021. május 5-től újranyit az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára. Belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt és a személyazonosságot is igazolni kell. Az intézmény az adatokat NEM rögzíti.

Bár a kaput újra kinyitottuk, sajnos a világjárvány még nem ért véget, így nem mindenben térhetünk vissza a járvány előtti állapotokhoz. Látogatóink, munkatársaink egészségének védelme most is elsődleges feladat, mint  ahogyan az is, hogy a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos jogszabályokat betartsuk. Ehhez látogatóink türelmét, megértését és együttműködését kérjük annak érdekében, hogy a fentiek mellett a lehető legtöbb élményt, igazi kikapcsolódást nyújthassunk Önöknek.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012

Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760