Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

VMH 2020 Fotópályázat díjazottainak virtuális kiállításaKedves Látogatóink, Alkotóink! A fennálló koronavírus helyzet miatt online felületeinken mutatjuk be a 2020. évi 36. Virtuális Művészeti Hónap pályázat» díjazott alkotásait és alkotóit. Tegyen egy sétát a BMK Virtuális Galériában»
Ha kíváncsi az okleveles alkotásokra, akkor kattintson a virtuális galériára»#vigyázzunkegymásra #maradjotthon

A Budapesti Művelődési Központ és a Vizuális Művészeti Hónap pályázat- és kiállítássorozat közel egyidős. A működését közel 40 éve megkezdő intézmény a Fővárosi Művelődési Háztól vette átVMH 2020 Fotópályázat díjazottainak virtuális kiállítása a sorozat szervezését – kezdetben kétévente, az utóbbi időkben már éves rendszerességgel. Idén immár 36. alkalommal. A pályázat több kategóriában – fényképezés, képző- és iparművészet – kínál megmérettetési, bemutatkozási lehetőséget a fővárosban élő amatőr művészeknek. A kiállításra kerülő alkotásokat a különböző kategóriákban szakmai zsűri bírálja el – gondoskodva a bemutatásra szánt művek kellő színvonaláról.

Kövesse a Vizuális Művészeti Hónap eseményeit a hivatalos Facebook oldalán »

Tekintse meg Virtuális Galériánkat Nagyobb élmény eléréséhez töltse le az applikációt Androidra vagy IOS-ra. A galéria megtekintéséhez, amennyiben egyetért vele, kérjük, fogadja el az adatvédelmi beállításokat.

Kedves Látogatók! Az Artsteps központi raktárában 2021. március 10-én tűz ütött ki, így a szerverek bizonytalan ideig szünetelni fognak. A visszaállítás automatikusan történik. Megértésüket köszönjük! Forrás: 24.hu

A jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül az oldal forráskódjának és egyéb részeinek másolása, módosítása, a képek letöltése és további felhasználása szerzői jogba ütközik. (A galéria betöltését az internet-kapcsolat sebessége határozza meg, ezért felelősséget nem tudunk vállalni, ennek függvényében érdemes letölteni az applikációt vagy az eredeti oldalon megtekinteni a kiállítást.)

A galériát készítette: Panyi Alexandra a BMK szakmai munkatársa.

Levél kategória:
I. díj: Szőnyi István

 • Szívküldi karantén idején
 • Levél Erzsi mamának
 • Tűlevélviadal

Kötetlen kategória

 • I. díj
  Tóth Piusz István dr.
  Balance, Hétköznapi történet, Trükkös tükröződés
 • II. díj:
  Laczkó-Magyar György
  Geometria
  Szelfi
 • III. díj:
  Mann Judit dr.
  Oroszlánfej

A ZSŰRI TAGJAI VOLTAK:

 • EIFERT JÁNOS fotóművész
 • ZSITVA TIBOR fotóművész

 

Ismerkedjenek meg a díjazottakkal!
További érdekes információkat olvashatnak Sarnyai Rita művészeti referens (a Budapesti Művelődési Központ munkatársa) alkotókkal készített interjúiból.

♦ SZŐNYI ISTVÁN ♦
(Műemlékfotográfus)

Irodalom- és művészettörténész végzettségű fotográfusként műemlék- és épületfotózással foglalkozom. 2013 óta számos fotópályázaton és kiállításon szerepeltek a képeim, melyeket a különböző zsűrik eddig 21 első, 15 második 13 harmadik díjjal, illetve 22 különdíjjal jutalmaztak. A jelen kiállításra szánt tíz képet a 2020-as hazai és nemzetközi pályázatokon legsikeresebben szerepelt fotóimból állítottam össze.

A 2020-as magyar fotópályázatokon elért eredményeim közül a BMK VMH első díja azért volt számomra nagy siker, mert 2014 és 2016 után már harmadjára nyertem első díjat ezen a pályázaton, ráadásul most úgy, hogy ezúttal mind a tíz fotómat elfogadta a zsűri.

A XVI. ALFÖLDI FOTÓSZALON 2019-es fotópályázatán elért második helyezésemet követően Szentesről  idén sem tértem haza üres kézzel: a zsűri különdíjjal jutalmazta az Ötödik parancsolat című sorozatomat, melynek képei közül az Erőltetett menet a BMK idei kiállításán is szerepelt, a Munkaszolgálatos emlékmű (1. kép) és a Siratófal (2. kép) még nem. Az In memoriam Katyn című (3. kép) a 2020-ben megrendezett V. ÓBUDAI FOTÓTÁRLATON harmadik díjat kapott.

Ez a három utóbbi fotó egyébként másik három képpel (köztük a Salon Daguerre pályázatán is elfogadott Mementó cíművel) együtt bekerült a MAGYARORSZÁG 365 címmel 2019-ben kiírt fotópályázat legjobb 365 képét bemutató, 2020-ban megjelent reprezentatív albumba is.

2020-ban több nemzetközi pályázatra is küldtem képeket. Az URBAN PHOTO NEW BUILDING kategóriájában a Ludovika című fotómat (4.kép) beválasztották a legjobb harminc kép közé.

A SALON DAGUERRE fotópályázaton három fotómat, a Kontraszt (5.kép), a Mementó (6.kép) és a Minta címűt fogadták el (az utóbbi szerepelt a BMK idei kiállításán is).

A 8. PERLENSIS NEMZETKÖZI DIGITÁLIS FOTÓPÁLYÁZATON négy képemet fogadták el: a Fénymátrix (7.kép), a Triptichon (8.kép), a Minta és A nagy utazás (9.kép) címűt (az utóbbit Perlensis diplomával is jutalmazták).

♦ DR. MANN JUDIT ♦

Rendhagyó időket élünk. A koronavírus veszélyeztet engem is, másokat is, így nem mehettem arcokat vadászni és sértegetni mások személyhez fűződő jogait. Mivel a hetvenedik évemet taposom, családilag el vagyok tiltva jószerével még az utcára menéstől is. Így aztán maradt a kert. A kiállított képek mind 2020-ban készültek a zugligeti kertünkben. Szerencse még, hogy a nagyapám 100 évvel ezelőtt megvette és házat épített rá, amiben máig élünk.

♦ LACZKÓ-MAGYAR GYÖRGY ♦

Budapesten születtem 1962-ben, Ortopédiai műszerészként dolgozom. A fotózással már több mint tíz éve foglalkozom. Ez a hobby egy nagy szerelem. A fotózás számomra olyan, mint egy lélegzet, egy szívdobbanás. Megtanított látni, a szépséget észrevenni. Ezen a közös kiállításon szeretném bemutatni az elmúlt egy évben készült fotóimat.

♦ DR: TÓTH-PIUSZ ISTVÁN ♦

Nagyjából a 2000-es évek közepéig csak annyira töltötte ki az életemet a fényképezés, mint bárki másét; emlékképek a családról, családi-baráti összejövetelekről, gyerekről, utazásról.
2004-2005 körül már kezdett komolyabban érdekelni a dolog és a pályakezdők önbizalmával, el is indultam egy-két fotópályázaton, ahol sikerült elcsípnem egy-egy helyezést, különdíjat, ill. a beküldött képeim közül egyet-egyet ki is állítottak. A kezdetekben többnyire épületfotózással foglalkoztam, mivel építészként elsősorban ez a téma érdekelt.

Ma már nemcsak az épületfotózás érdekel. Szívesen fotózok tükröződéseket (például tócsatükör), elkapott pillanatokat, épület és egyéb részleteket, ill. készítek street-fotókat és minimál fotókat. Szeretem, ha rend van a – bármilyen témájú – képeimen. Próbálom ehhez igazítani a téma megválasztását, a kép geometriai egyszerűségű megkomponálását, szerkesztését és lehetőleg igyekszem nem szokványos nézőpontból bemutatni az éppen aktuális témát.

Az elmúlt években számos fotópályázaton szerepeltem, ahol több ízben állhattam a képzeletbeli dobogó első 3 fokának valamelyikére. A különböző zsűrik által elfogadott fotóim száma is jelentős. 2019. szeptember 1. óta tagja vagyok az Óbudai Fotóklub Egyesületnek.

Kapcsolódó cikkeink

Nézz körül Insta profilunkon kapcsolódó posztjainkban:

 Információ: Sarnyai Rita, Vadócz Zsuzsanna, Panyi Alexandra, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szervező a pályázat során ezúton birtokába kerülő személyes adatokat kizárólag a pályázat keretein belül, a jelenlegi és a jövőbeni rajzpályázatokkal összefüggő kommunikáció céljából kezeli kizárólag az erre vonatkozó hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, vagy a pályázati cél megvalósulását követő legfeljebb 1 évig.  (Az adatkezeléshez kapcsolódó a jogokról és jogorvoslatokról az online Adatkezelési Tájékoztató nyújt útmutatást, mely elérhető a http://www.bmknet.hu/bmknet-adatvedelem címen.)
A beküldött alkotások nem minősülnek szerzői jog védelme alá tartozó alkotásoknak, a pályázat elküldésével a Pályázó lemond arról, hogy a felhasználóktól szellemi alkotáshoz kötődő jogcímen bármilyen további díjazásban részesüljön.
Az eredményhirdetést követően a Szervező a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaműveket kiállítani, bemutatni a Pályázó nevének feltüntetésével (pl. internetes felületen, programfüzetben, közösségi médiában hivatalos profiljain) a pályázati cél megvalósulását követő legfeljebb 1 évig.  
A Szervező jogosult a pályázati nyertes alkotásokat fotókon, illetve cikkekben, valamint egyéb audiovizuális anyagokban bemutatni.
A művek fenti felhasználásához a pályamű beküldésével a résztvevők automatikusan hozzájárulnak.

A Budapesti Művelődési Központ a Kormány 194/2021. (IV.26.) rendeletének megfelelően, 2021. május 5-től újranyit az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára. Belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt és a személyazonosságot is igazolni kell. Az intézmény az adatokat NEM rögzíti.

Bár a kaput újra kinyitottuk, sajnos a világjárvány még nem ért véget, így nem mindenben térhetünk vissza a járvány előtti állapotokhoz. Látogatóink, munkatársaink egészségének védelme most is elsődleges feladat, mint  ahogyan az is, hogy a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos jogszabályokat betartsuk. Ehhez látogatóink türelmét, megértését és együttműködését kérjük annak érdekében, hogy a fentiek mellett a lehető legtöbb élményt, igazi kikapcsolódást nyújthassunk Önöknek.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760