Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A BMK Reflex Fotóklub virtuális kiállításaKedves Látogatóink, Alkotóink! A fennálló koronavírus helyzet miatt online felületeinken mutatjuk be az intézményünkben sok éve működő Reflex Fotóklub jelenleg aktív tagjainak alkotásait. 
♦ A klubtagok legfrissebb alkotásai itt tekinthetők meg: virtuális galériaséta»

Az elmúlt évek digitális és internetes lehetőségei átalakították a fotózás világát, mely részben átkerült az internetes és közösségi oldalakra. Tapasztalatunk szerint e virtuális világ Reflex Fotóklub – virtuális kiállításmellett újra igény merült fel valós közösségekre, a személyes találkozásokra, ahol a szakmai kérdéseket jobban meg lehet beszélni és a gyakorlatban lehet tanulni a tapasztaltabbaktól. A Reflex fotóklub vezetősége várja a fotózást szerető, aktív érdeklődők, vagy gyakorlott fotósok jelentkezését, akik szeretnék megörökíteni a pillanatot, vagy képeikkel mondani akarnak valamit a körülöttük lévő világnak.

Honlap: www.fenykepes.hu

Tekintse meg Virtuális Galériánkat Nagyobb élmény eléréséhez töltse le az applikációt Androidra vagy IOS-ra. A galéria megtekintéséhez, amennyiben egyetért vele, kérjük, fogadja el az adatvédelmi beállításokat.

 A jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül az oldal forráskódjának és egyéb részeinek másolása, módosítása, a képek letöltése és további felhasználása szerzői jogba ütközik. (A galéria betöltését az internet-kapcsolat sebessége határozza meg, ezért felelősséget nem tudunk vállalni, ennek függvényében érdemes letölteni az applikációt vagy az eredeti oldalon megtekinteni a kiállítást.)

A galériát készítette: Panyi Alexandra, a BMK szakmai munkatársa.

Kiállítók

  • Dányi Magdolna
  • Farkas Imre
  • Makláry Zoltán
  • Molnár Csaba
  • Nagy Gyula
  • Szalai Mihály
  • Széplaki József

Fogadják szeretettel A Reflex Fotóklub kiállítás alkotóinak bemutatkozóit.

Dányi Magdolna

Hatvan évesen kezdtem el fotózni egy tízezer Ft. pici géppel, amin még állítani sem lehetett rajta semmit. Olyan hat éve, hogy vettem a Canon gépemet és egy fix 100 objektívet. Az első önálló kiállításom címe az volt, hogy a hölgy egy kissé bogaras. A második Körforgás.  (Tavasz, Nyár, Ősz, Tél) képekkel. Tulajdonképpen akkor kezdtem el komolyabban fotózni... Nagyon szeretem a téli csendben a fákat fotózni. A fák állva halnak meg, és ez engem egész mélyen
megérint!Szerintem ez a két utolsó mondat az ami igazán én vagyok.

Széplaki József

1959-ben ismerkedtem meg a fényképezéssel.Első gépem egy MOMETTA II volt. Egy idő után magam laboráltam a filmjeimet is.1982-ben lettem a MADOME tagja. Több fotókörben is tevékenykedtem az idők során. A digitális technika
beköszöntésével ezt is megtanultam. Felváltva művelem az analóggal, amitől nem tudok elszakadni. Több kiállításom is volt. Pályázatokon is részt vettem,némelyiken jó eredménnyel szerepeltem.A Szenior Fotókör mellett a Reflexnek is tagja vagyok.

Farkas Imre

Hivatalosan okleveles építészmérnök, 2016 nyara óta nyugdíjas. Valójában az építés, az utazás, a fotográfia szenvedélyes művelője. Amikor még a fotó filmre készült, a sötétkamra piros fényénél történtek az első kísérleteim a hazai bolyongások megörökítéséről. A szerencse úgy hozta, hogy már akkor bejárhattam Erdély egy részének gyönyörű tájait, városait, de eljutottam a Balti országokba, és szinte hihetetlen, még Közép Ázsiába is, a híres Szamarkandba.  A bakancslistás helyek közül már jártam Angkorban, a Machu Picchu pára borította misztikus hegyén, Agrában a Tadzs Mahal gyönyörű mauzóleumánál, a Burj Dubai 123.  emeletén, hőlégballonban, Magyarország légterében, kisrepülőgépen, a Balaton felett. A BMK REFLEX Fotóklubnak és a Magyar Fotóművészek Világszövetségének vagyok tagja.

Makláry Zoltán

A gimnáziumi éveim alatt kezdtem fényképezni, és ez a szerelmem máig megmaradt.  Eredeti foglalkozásom villamosmérnök, de a fotográfia szeretete egyre inkább a fényképezés felé vonzott. Bár a ,,villanytan"  ma is közel áll hozzám, már három évtizede hivatásszerűen is a fényképezéssel foglalkozom. Munkáim nagy része építészeti és tárgyfotó, de szinte bármilyen fotográfiai feladatot meg tudok oldani. Hobbiból is szívesen fényképezek, akkor érzem jól magam, ha fényképezőgép van a kezemben.  A mélységélességről szóló írásom szakmailag is előremutató, és a Digitális fotómagazin megtisztelt azzal, hogy a 2009/1 számában eme munkámat teljes terjedelmében bemutatta.  Számomra a fotózás szépségét az is növeli, hogy egy igazán jó fényképezőgép kész mechanikai, optikai és számítástechnikai csoda.

Információ a Reflex Fotóklubról

  • Makláry Zoltán klubvezető,  Tel.: 06-30-408-8109, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Farkas Imre titkár, Tel.: 06-20-937-6316, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 További információ: Sarnyai Rita

A BMK Reflex Fotóklub virtuális kiállítása

A Budapesti Művelődési Központ a Kormány 194/2021. (IV.26.) rendeletének megfelelően, 2021. május 5-től újranyit az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára. Belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt és a személyazonosságot is igazolni kell. Az intézmény az adatokat NEM rögzíti.

Bár a kaput újra kinyitottuk, sajnos a világjárvány még nem ért véget, így nem mindenben térhetünk vissza a járvány előtti állapotokhoz. Látogatóink, munkatársaink egészségének védelme most is elsődleges feladat, mint  ahogyan az is, hogy a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos jogszabályokat betartsuk. Ehhez látogatóink türelmét, megértését és együttműködését kérjük annak érdekében, hogy a fentiek mellett a lehető legtöbb élményt, igazi kikapcsolódást nyújthassunk Önöknek.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760