Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Egészség Világnapja 2021 – online rajzpályázat eredményeAz Egészség Világnapját április 7-én ünnepeljük. E jeles nap alkalmából a Budapesti Művelődési Központ immáron második alkalommal online rajzpályázatot hirdetett „Középpontban az egészség” címmel. A pályázatra budapesti óvodások és általános iskolások alkotásait vártuk, akik közül a legjobbakat oklevélben részesítjük. Köszönjük a beérkező rajzokat és gratulálunk a nyerteseknek! Eredményhirdetés: 6-8 éves korosztály» és különdíjazottak»9-12 éves korosztály» és különdíjazottak» ♦ Tegyél egy virtuális sétát» az alkotások között. ♦ Tekintsétek meg tavalyi egészségnapi rajzpályázatunk eredményét» ♦ Az egészséges életmódról nézhetsz meg rövidfilmeket» 

Tekintse meg Virtuális Galériánkat Nagyobb élmény eléréséhez töltse le az applikációt Androidra vagy IOS-ra. A galéria megtekintéséhez, amennyiben egyetért vele, kérjük, fogadja el az adatvédelmi beállításokat.

 A jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül az oldal forráskódjának és egyéb részeinek másolása, módosítása, a képek letöltése és további felhasználása szerzői jogba ütközik. (A galéria betöltését az internet-kapcsolat sebessége határozza meg, ezért felelősséget nem tudunk vállalni, ennek függvényében érdemes letölteni az applikációt vagy az eredeti oldalon megtekinteni a kiállítást.)

A galériát készítette: Panyi Alexandra a BMK szakmai munkatársa.

Nyertesek:

6-8 évesek kategóriájában nyerteseink
I. helyezett Antal Elizabet
Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola 
II. helyezett Modla Hanna Kerékgyártó utcai óvoda
III. helyezett Kaczur Kaya Daria Kőbányai Gyermekek Háza Óvoda
III. helyezett Borbély Szofia Derkovits Gyula Általános Iskola

 

6–8 évesek kategóriájában különdíjazottak
Balogh Borbála Liliána Budapest VI. kerületi Erkel Ferenc Általános Iskola
Gulyás Panna Zuglói Munkácsy Mihály Ált. Iskola

 

 9–12 évesek kategóriájában nyerteseink
I. helyezett Puruczki-Balogh Noel Diadal Úti Általános Iskola
I. helyezett Sárközi Dominik Diadal Úti Általános Iskola
II. helyezett Kotov Krisztián Diadal Úti Általános Iskola
II. helyezett Tamás Panna Barbara Diadal Úti Általános Iskola
III. helyezett Molnár Angéla Dóra Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium
III. helyezett Pécsi Szonja Derkovits Gyula Általános Iskola

 

 9–12 évesek kategóriájában különdíjazottak
Kecskeméti Leminh Trang Losonci Téri Általános Iskola
Wendler Áron Diadal Úti Általános Iskola
Szekrényessy Gergő Diadal Úti Általános Iskola
Seilinger Máté Diadal Úti Általános Iskola

 

 

 Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Az Egészség Világnapja – 2021. április 7.

Key messages – A 2021. év legfontosabb üzenetei

 1. Join the campaign for a fairer, healthier worldCsatlakozz a kampányunkhoz egy egészségesebb és jobb világért!
 2. Work together to end health inequitiesDolgozzunk együtt az egészségügyi egyenlőtlenségek megszűnéséért!
 3. Support health for all: nobody is safe until everyone is safeFigyeljünk egymás egészségére: senki sincs biztonságban, amíg mindannyian nem leszünk biztonságban!

Forrás: WHO

Egészség Világnapja 2021 – online rajzpályázatMinden évben április 7-én ünnepeljük az Egészség Világnapját, idén pedig már a 73. évfordulóját. Az Egészség Világnapja egy globális gondolatébresztő nap, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) alapított, egy igazán egyszerű irányelv alapján – megfelelő és alanyi jogon járó egészségügyi ellátást mindenkinek világszerte. Hihetetlen, hogy pénzügyi nehézségek miatt szinte a Föld lakosságának fele nem jut megfelelő egészségügyi ellátáshoz. A WHO célja nagyon egyértelmű – „az univerzális egészségügyi ellátásra összpontosítani: mindenki esetében, bárhol is tartózkodjon”, tehát mindenki minőségi egészségügyi szolgáltatásban részesülhessen világszerte, a pénzügyi terhektől való félelemtől mentesen. Az Egészség Világnapja keretében a WHO eltökélt szándéka, hogy az UHC (Universal Health Coverage) partnereit inspirálja, motiválja és vezesse az ezzel kapcsolatos kötelezettségvállalás terén. Ezen bámulatos célok mellett a WHO igyekszik megvédeni az országokat a járványoktól, csökkenti az éhség és szegénység kockázatát, emellett pedig a nemi egyenjogúságot is erősíti. Ezek igen komoly céloknak számítanak, így ezt a napot a jelenleginél jobban érdemes lenne megbecsülni!
Forrás: eyerim.hu

A pályázat témája: „Középpontban az egészség

Pályázati feltételek

 • Korosztály:budapesti 6–14 éveseknek hirdetjük meg.
 • Technika: ceruza, akvarell, tempera, zsírkréta vagy ezek kombinálása
 • Méret:A/4-es méret (rajzlap)
 • Egyéni vagy csoportos munkával, egy pályázó egy alkotással pályázhat
 • Nevezési díj nincs!

Fontos tudnivalók a kép beküldésével kapcsolatban

Díjazás

 • a legjobb rajzok alkotói oklevélben részesülnek,
 • a rajzok kiállításra kerülnek a Budapesti Művelődéi Központ Virtuális Galériájában,
 • a rajzokat rajztanárokból álló zsűri bírálja el.

Egészség Világnapja 2021 – online rajzpályázat

Eredményhirdetés: 2021. április 30., 11.00 óra

A résztvevők e-mailben kapnak értesítést az eredményekről. Minden résztvevő alkotása megjelenésre kerül a BMK online felületein.

Bővebb információ: Pongrácz Éva, 0613712787, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Médiapartnerünk a pályázat népszerűsítésében a PályázatMenedzser.hu

Szervező a pályázat során ezúton birtokába kerülő személyes adatokat kizárólag a pályázat keretein belül, a jelenlegi és a jövőbeni pályázatokkal összefüggő kommunikáció céljából kezeli kizárólag az erre vonatkozó hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, vagy a pályázati cél megvalósulását követő legfeljebb 1 évig. Az adatkezeléshez kapcsolódó a jogokról és jogorvoslatokról az online Adatkezelési Tájékoztató nyújt útmutatást, mely elérhető a http://www.bmknet.hu/bmknet-adatvedelem címen.

A beküldött alkotások nem minősülnek szerzői jog védelme alá tartozó alkotásoknak, a pályázat elküldésével a Pályázó lemond arról, hogy a felhasználóktól szellemi alkotáshoz kötődő jogcímen bármilyen további díjazásban részesüljön. Az eredményhirdetést követően a Szervező a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaműveket kiállítani, bemutatni a Pályázó nevének feltüntetésével (pl. internetes felületen, programfüzetben, közösségi médiában hivatalos profiljain) a pályázati cél megvalósulását követő legfeljebb 1 évig. A Szervező jogosult a pályázati nyertes alkotásokat fotókon, illetve cikkekben, valamint egyéb audiovizuális anyagokban bemutatni. A művek fenti felhasználásához a pályamű beküldésével a résztvevők automatikusan hozzájárulnak.

*******

Egészség Világnapja 2021 – online rajzpályázat

A Budapesti Művelődési Központ a Kormány 194/2021. (IV.26.) rendeletének megfelelően, 2021. május 5-től újranyit az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára. Belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt és a személyazonosságot is igazolni kell. Az intézmény az adatokat NEM rögzíti.

Bár a kaput újra kinyitottuk, sajnos a világjárvány még nem ért véget, így nem mindenben térhetünk vissza a járvány előtti állapotokhoz. Látogatóink, munkatársaink egészségének védelme most is elsődleges feladat, mint  ahogyan az is, hogy a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos jogszabályokat betartsuk. Ehhez látogatóink türelmét, megértését és együttműködését kérjük annak érdekében, hogy a fentiek mellett a lehető legtöbb élményt, igazi kikapcsolódást nyújthassunk Önöknek.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

 Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760