Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Tavaszi programajánló szépkorúaknakA Budapesti Művelődési Központ a szépkorúak számára készített tavaszi ajánlója, melyben a fővárosi művelődési intézményekben és közösségi terekben zajló eseményeket, klubokat, táncos és mozgásos programokat gyűjtöttük össze.
Kerületi ajánlónk: I.; II., III.; IV.; V.; VI.; VII.VIII.; IX.; X.; XI.;XIII.; XIV.; XV.; XVI.; XVII.; XVIII.; XIX.; XX.; XXI. és a XXII. kerületben.

I. kerület
Márai Sándor Művelődési Ház (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)

SZENIOR ÖRÖMTÁNC
Minden pénteken 16:30 – 18:00
„A zene örök, a tánc öröm”
szenior örömtánc = mozgás + öröm + agytorna
Minden pénteken 16:30 – 18:00
Ez nem tánciskola, ez valami egészen más! A Szenior Örömtánc nem társastánc időseknek, nem tánciskola, hanem egy közösségi, társasági tánc.
A koreográfiák egyszerűek, könnyen megjegyezhetők, nincsenek benne hirtelen mozdulatok. Kíméletes mozgásforma, mely figyelembe veszi a korosodó szervezet sajátosságait. A táncolás jótékonyan hat testre, lélekre. Növeli az állóképességet, javítja az egyensúlyérzéket, fejleszti a mozgás-koordinációt és javítja a ritmusérzéket. Fejleszti az agyműködést is, e közben átélhetjük a zene, táncolás örömét, a közösséghez tartozás jóleső érzését is. Tánc közben elfelejtjük a gondjainkat és oldott, vidám hangulatba kerülünk. A Szenior Örömtánchoz nem szükséges táncpartner, sem előzetes tánctudás. Folyamatosan, bármikor lehet csatlakozni. A közösség részeként az élmény garantált! Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a zenét, szeret mozogni és vidám, összetartó közösségre vágyik. Szeretettel várjuk azokat az 50 év felettieket, akik ténylegesen tenni szeretnének mentális és testi egészségükért!
Órajegy: 1200 Ft. 4 alkalmas bérlet 4000 Ft.
Bővebb információ: Drimál Andrea
+36 30 231 2150

Vízivárosi Klub (1015 Budapest, Batthyány utca 26.)

SENIOR GERINCTORNA
Minden szerdán és pénteken 10:00 - 11:00
Ár: 1700 Ft
Az órák fő célja a helyes testtartás kialakítása, a testtudat fejlesztése, az erő és rugalmasság megőrzése.
Vezeti: Mándli Monika sportoktató.
Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Regisztráció minden alkalommal szükséges!
Részvételi díj: 1700 Ft/alkalom.

II. kerület
Marczi Közösségi tér (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.)

Nyugdíjasklub

MADÁCH 200 - Irodalmi előadás
Időpont: 2023. március 3. (péntek) 14.00 óra
Előadó: Hídvégi Zsuzsa magyar irodalom tanár

RÓMA - Ismeretterjesztő előadás
Időpont: 2023. március 17. (péntek) 14.00 óra
Előadó: Hamvai Zsuzsa, az Óbudai Gimnázium orosz-történelem- francia szakos tanára

PETŐFI 200 – „Bolyongó üstökös” - Irodalmi előadás
Időpont: 2023. március 31. (péntek) 14.00 óra
Előadó: Tóth András magyar irodalom tanár

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
Időpont: 2023. április 3. (hétfő) 10.00 óra
Húsvéti készülődés

LÁTOGATÁS A MAGYAR ZENE HÁZÁBA
Időpont: 2023. április 14. (péntek) 10.00 óra
Épületséta vezetéssel, és a Nekünk írták a dalt! c. időszaki kiállítás megtekintése – a magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig.
Találkozás a Mammut I. Bevásárlóközpont előtt a szökőkútnál 9.00 órakor.

LÁTOGATÁS A BAJOR GIZI SZÍNÉSZMÚZEUMBA
Időpont: 2023. április 26. (szerda) 14.00 óra
Kulisszatitkok a Bajor Gizi Színészmúzeum gyűjteményében c. vetítéssel egybekötött bemutató előadás és Temesvári Bence Fischer Annie-ösztöndíjas, tehetséges ifjú muzsikus klarinétművész koncertjének megtekintése.
Találkozás a Mammut I. Bevásárlóközpont előtt a szökőkútnál 13.15 - kor.

A nyugdíjasklub programjain a részvétel klubtagsághoz kötött!
Klubvezető: Sipos Ildikó (06 1 212-2820; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

Klebelsberg Kuno Művelődési, Kulturális és Művészeti Központ (1028 Budapest, Templom u. 2-10.)

JÓGA A MINDENNAPI ÉLETBEN
Korhatár nélkül
A „jóga a mindennapi életben” rendszerben minden technikának és gyakorlatnak világos, lépésről-lépésre való magyarázatai vannak. Felépítése lehetővé teszi a fokozatos és állandó fejlődést a gyakorlók korára és fizikai állapotára való tekintet nélkül. Hű a klasszikus jóga, autentikus hagyományához, azonban megfelel a mai modern idők szükségleteinek is.
A foglalkozásokat tartja: Bolla Magdolna jógaoktató
Hétfő és péntek: 10.00-11.30
Részvételi díj: 9 000Ft/4 alkalom
2 500Ft/alkalom
Információ és jelentkezés: Bolla Magdolna + 36 30/402 4657, www.joga.hu

Pilates
10-80 éves korig
Szeretnél fittebb lenni? Én a Pilatest ajánlom számodra, amely erőt és állóképességet fejleszt. Javítja az egyensúlyt és a testtartást, megkönnyítve a mindennapi tevékenységeket. Hangsúlyt a koordinációra, tudatos légzésre, a gyakorlatok helyes kivitelezésére helyezi.
Kezdj minél hamarabb a mozgásba és láss magadon változást!
A foglalkozást tartja: Fehér Dóra Katalin Pilates és Aquafitness edző.
Kedd 8.00-9.00 óra
Részvételi díj: 2 400Ft/alkalom
23 000Ft/10 alkalmas bérlet
Az első foglalkozásra előre be kell jelentkezni!
Információ és jelentkezés: Fehér Dóra Katalin +36 30 982 3530, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gerinctorna
A foglalkozásokon finoman átmozgatjuk az egész testet, végzünk néhány egyszerű erősítő gyakorlatot, és sokat nyújtunk. Az órákat tartja Jurás Zoltán testnevelő, gyógytestnevelő és gyógymasszőr
Kedden és csütörtökön 8.30 – 9.30
Jelentkezés és további információ: Jurás Zoltán +36 20/447 4520

SZENIOR ÖRÖMTÁNC
50-100 éves korig
MOZGÁS – ÖRÖM – AGYTORNA
Egy újfajta közösségi tánc, amely a testre és a lélekre egyaránt pozitívan hat.
Ilse Tutt (német táncpedagógus) az 1970-es években dolgozta ki ezt a mozgásformát az idősebb korosztály számára. Magyarországon az első oktatók 2017-ben végeztek, s mára nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez az ötven év felettiek kíméletes „sportja”: nem tartalmaz akrobatikus elemeket, hirtelen forgásokat. Az új tánclépések és a koreográfiák, az állandó partnercsere folyamatosan edzésben tartják az agyunkat, s így nyújtanak védelmet a szellemi leépülés ellen. A legújabb orvosi kutatások szerint a rendszeres tánc csökkenti a leghatékonyabban (76%-ban) a demencia kialakulásának az esélyét. MR vizsgálatok bizonyítják, hogy már egy 6 hetes táncolás is aktivizálja az agy addig nem használt területeit. Az állandó tanulás javítja a térbeli orientációt, az egyensúlyérzéket, a koncentrációképességet, a rövidtávú memóriát, az állóképességet (egy foglalkozáson 4-5 km-t is megteszünk). A zenére végzett közös mozgás fejleszti a társas kapcsolatokat. Olyan hormonok termelődését indítja el, amelyek javítják a hangulatot, oldják a félelem, a gátlás, a magány érzését, örömöt váltanak ki. Nincsenek elvárások, teljesítménykényszer. Így a sikerélmény és a jókedv biztosított.
A foglalkozásokat a zenék, a táncok (keringő, rumba, samba, rocki, bachata, cha-cha-cha stb.) és a formák (sor, páros, ülő és körtánc) sokfélesége jellemzi. Ez nem egy hagyományos táncóra. Nincs szükség előzetes tánctudásra, egyedül is el lehet jönni, és bármikor be lehet kapcsolódni.
Élvezzük együtt a tánc örömét!
A foglalkozást tartja: Timár Zsuzsa szeniortánc oktató
Keddi napokon 10.00–11.00 óra.
Csütörtöki napokon 14.30-15.30.
Részvételi díj: 1 000Ft/alkalom
Információ és jelentkezés: Nagyné Tóth Kinga szervező + 36 20/ 249 1580

Női torna
Hölgyeknek 50+
Izületkímélő, alakformáló, erősítő gyakorlatok sok nyújtással, a Pilates Akadémián végzett személyi edző segítségével. A foglalkozásokat tartja: Tóth Irén edző.
hétfőn és szerdán 8.15-9.15,
pénteken 7.50-8.50.
Információ, első alkalom egyeztetése, valamint beiratkozás: Tóth Irén + 36 70/617 7161

Zumba Gold
Korhatár nélkül
A Zumba Gold az eredeti Zumbánál alacsonyabb intenzitású, kifejezetten az idősebb, de aktív korosztályba tartozóknak összeállított edzésprogram. Azok számára is hasznos, akik imádják a latin zenét és szeretnek táncolni, de nem ajánlott számukra a túl intenzív mozgás ezért kismamák számára is ideális lehet. Az órákon elsősorban latin-amerikai és karibi táncok alaplépéseiből összeállított, egyszerű, könnyen lekövethető koreográfiákat táncolunk.
A Zumba Gold jótékony hatásai:
Fejleszti az egyensúlyérzéket,
javítja az ízületek, izmok állapotát,
nem utolsó sorban fitten és jókedvűen folytathatjuk a napunkat az edzés után!
Ha szereted a latin zenét, szeretsz táncolni, gyere és próbáld ki a Zumba Goldot! Táncoljunk együtt! Az órát tartja: Máj-Csitári Viktória Zumba instruktor.
Péntek 10.00-11.00,
Információ és jelentkezés: Máj-Csitári Viktória, +36 20/433 0768, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GERINCTORNA PLUSSZ
Alapos bemelegítés után célzottan erősítjük a comb, a kar, a mell, a hát, és a has izmait, majd alapos nyújtás következik. Szintén minden felnőttnek ajánlom, de különösen azoknak, akik szeretnének újra "formába lendülni".Az órákat tartja Jurás Zoltán testnevelő, gyógytestnevelő és gyógymasszőr.
Hétfőn és péntek: 8.30 – 9.30
Jelentkezés és további információ: Jurás Zoltán testnevelő, gyógytestnevelő, gyógymasszőr
+36 20/447 4520

Örömtánc
50-100 éves korig
MOZGÁS – ÖRÖM – AGYTORNA
Egy újfajta közösségi tánc, amely a testre és a lélekre egyaránt pozitívan hat. Ilse Tutt (német táncpedagógus) az 1970-es években dolgozta ki ezt a mozgásformát az idősebb korosztály számára. Magyarországon az első oktatók 2017-ben végeztek, s mára nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez az ötven év felettiek kíméletes „sportja”: nem tartalmaz akrobatikus elemeket, hirtelen forgásokat. Az új tánclépések és a koreográfiák, az állandó partnercsere folyamatosan edzésben tartják az agyunkat, s így nyújtanak védelmet a szellemi leépülés ellen. A legújabb orvosi kutatások szerint a rendszeres tánc csökkenti a leghatékonyabban (76%-ban) a demencia kialakulásának az esélyét. MR vizsgálatok bizonyítják, hogy már egy 6 hetes táncolás is aktivizálja az agy addig nem használt területeit. Az állandó tanulás javítja a térbeli orientációt, az egyensúlyérzéket, a koncentrációképességet, a rövidtávú memóriát, az állóképességet (egy foglalkozáson 4-5 km-t is megteszünk). A zenére végzett közös mozgás fejleszti a társas kapcsolatokat. Olyan hormonok termelődését indítja el, amelyek javítják a hangulatot, oldják a félelem, a gátlás, a magány érzését, örömöt váltanak ki. Nincsenek elvárások, teljesítménykényszer. Így a sikerélmény és a jókedv biztosított. A foglalkozásokat a zenék, a táncok (keringő, rumba, samba, rocki, bachata, cha-cha-cha stb.) és a formák (sor, páros, ülő és körtánc) sokfélesége jellemzi. Ez nem egy hagyományos táncóra. Nincs szükség előzetes tánctudásra, egyedül is el lehet jönni, és bármikor be lehet kapcsolódni. Élvezzük együtt a tánc örömét!
A foglalkozást tartja: Timár Zsuzsa szeniortánc oktató
Keddi napokon  10.00-11.00 óra.
Információ és jelentkezés: Nagyné Tóth Kinga szervező +36 20/ 249 1580

III. kerület:
Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.)
Társastánc 
Standard és latin tánc oktatása szerda és csütörtök délutánonként a Casablanca Táncklub szervezésében felnőtt és szenior korosztálynak kezdő, középhaladó és haladó csoportokban.
Tanár: Bánkúti Ágnes klubvezető, táncpedagógus.
Részletes információk és jelentkezés a www.casablanca-tancklub.hu weboldalon, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 06-70/545-2323 telefonszámon.

Szenior örömtánc – Kedden és csütörtökön 14.30–15.30.
Közösségi tánc 50 éven felülieknek, amely megmozgatja nem csak a testet, de az agyat is. Vezeti: Fürst Anna, 06-30/513-1819.

„Székes” torna – Péntek 10.00–11.00.
Székes átmozgató torna idősebbek részére. Várunk minden érdeklődőt péntek reggelenként. Kiemelten ajánljuk azoknak, akik a talajon nem tudnak gyakorlatokat végezni. Jelentkezés: Nándori Évánál e-mailen Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , vagy telefonon +3630/258-3489 számon.

Női kondicionáló torna – Szerda 19.30-20.30.
OMISK művészi torna felnőtteknek. Benis Katalin már az anyukáknak és nagymamáknak is tart kondicionáló tornát Berczik Sára módszere alapján. Mindenkinek ajánljuk, aki tradicionális, esztétikai alapelvekre épülő, harmonikus, nőies mozgásformát keres és szeretne finom, lágy zenére tornázni. Ára: 7800 Ft/ hónap.

„Ezüstkor” nyugdíjas klub
Programok: kirándulás, múzeumlátogatás, kártyacsata, beszélgetés, filmvetítés, közös ünneplések. Információ: Lőrinczi Marcsi, 06-30/231-8740.

Békásmegyeri Közösségi Háza (1039 Budapest, Csobánka tér 5.)
MMG Nyugdíjas Klub – Minden hónap első csütörtökén 13.00–18.00.

Csillaghegyi Közösségi Háza (1039 Budapest, Mátyás király út 11-15.)
Taijiquan – Péntek 19.30 – 20.30
A Taijiquan (tájcsicsüen) egy kínai belsőerős harcművészet, egy lassú, lágy mozgásforma, amely segít megőrizni egészségünket, nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz.
Egy módszer arra, hogy a Qi-t (csí) (belső erő, életerő) megtanuljuk érzékelni, fejleszteni, növelni, végül pedig mozgatni, irányítani, áramoltatni a testünkben. Célja, hogy a testi-lelki egyensúlyt megtaláljuk és fönntartsuk, ezáltal segít még inkább az egészség megőrzésében. Rendszeres gyakorlásával ennél fogva a betegségek megelőzhetők, szervezetünk ellenállóbb lesz, állóképességünk fejlődik. Kiváló stressz oldó. Minden életkorban gyakorolható, nem igényel speciális alkati vagy erőnléti alkalmasságot. Ha szeretnél tenni egy hatalmas lépést az egészséged visszaszerzése, vagy megőrzése felé, próbáld ki ezt az évszázadok óta alkalmazott mozgásformát és elmélyülési technikát!
Jelentkezés, információ: Klein Alice Tünde, 06-20/223-1687, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,www.bianhua.hu, www.facebook.com/bianhua.valtozaswww.instagram.com/bianhua.valtozas

Pilates-torna – Hétfő 9.00–10.00.
Alakformálás, a test rugalmassága, ízületkímélő torna, hátfájásra, mélyrétegű törzsizmok erősítése, tartásjavítás. Kellemes zenére egyórás, speciális légzéstechnikával kombinált, fokozatosan felépített, nyújtó és erősítő gyakorlatsorozatok. Bármilyen életkorban elkezdhető!
Információ: Nagy Eleonóra, 06-70/537-5136, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Szenior örömtánc – Szerda, alapszint 10.15, haladó 11.30. A szeniortánc kíméletesen mozgatja át az izmokat, ízületeket, és kiválóan hat a memóriára. Nem kell hozzá sem táncpartner, sem előzetes tánctudás. A szeniortánc nem más, mint mozgás, öröm és agytorna. Információ: Szegedi Judit, 06-20/222-2326.

3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.)
Gerincjóga Etka Anyó útmutatása alapján – Kedd 9.30–10.30.
Ha szeretnéd jól érezni magad a bőrödben, leküzdeni a hát- és derékfájást, jó formában lenni, akkor gyere, és jógázz velem! Minden korosztálynak ajánlott.
Információ: Sulák Ágnes, 06-30/974-0320.

IV. kerület:
Lóverseny Téri Közösségi Ház (1048 Budapest, Lóverseny tér 6.)
Senior torna
Hétfő és csütörtök 9.00–10.00
Szeretettel várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését senior tornánkra.
Az eredmény: alakformálás, friss közérzet, jókedv, vitalitás.
Vezeti: Várszegi Béla/06-30-399-5949

Káposztásmegyeri Nyugdíjas Klub
Házon kívüli programok: kirándulások, színház-, mozi- és múzeumlátogatások, családi programok.
Minden káposztásmegyeri nyugdíjas korút szeretettel várunk!
Vezeti: Dr Albrecht Józsefné

Ifjúsági Ház (1042 Budapest, István út 17-19.)
Hastánc
Középkezdő-Középhaladó Csoport:
Csütörtök 19.00-20.00-ig (Csatlakozni lehet!)
Haladó Csoport:
Csütörtök 18.00-19.00-ig. ( Zárt csoport! )
Óradíj: 2500.-Ft.
Bérletek:7000.-Ft. / 4 alkalom (4 hétig érvényes, a váltás napjától!)
12.000.-Ft. / 8 alkalom ( 4 hétig érvényes, a váltás napjától!)
Cecilia Balogh / +3620 369 4080 ( Sahara Dance Studio ) Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Zumba Gold (nyugdíjasoknak): 18-19 óra
A Salsa Mojito Tánciskola szervezésében
Oktató: Palásthy György
+36-20-418-1091/ Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Senior torna
Minden héten kedden, szerdán és csütörtökön 11:00-12:00 között az első emeleti 117-es teremben

Újpesti Nyugdíjas Klub
Minden hétfőn 15 és 17 óra között.
Hatvanon túl aktívan, azaz „A második tavasz”

Időpont: 2023. február 27. hétfő 14.00-17.00
14 órakor az „Újpestiek Egészségéért” Egészségfejlesztési Iroda által indított senior ülőtorna nemcsak klubtagoknak
15 órakor klubfoglalkozás
Vendégünk: Pásztor Erzsi színművész
Beszélgetőtárs: Kocsis Judit, a Városvédő klub vezetője

Jelentkezés és információ: Katona Gyöngyi Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 06-70-430-56-27

Újpesti Megyeri Klub (1044 Budapest, Megyeri út 207. D.)
Alapfokú Viseletvarró Kör
Csütörtök 15.30–19.30
A jelentkezők megismerkedhetnek a népi szabás és díszítés alapjaival: népi öltésmódok mintakendőn, ingváll és szoknya készítése. Igény szerint kezdő csoport indul, ez esetben a kezdő foglalkozás 15.30-tól 17.30-ig, a haladó csoport pedig 17.30-tól 19.30-ig tart.
Díja: 6000 Ft/fő/hónap (havonta 4 foglalkozás esetén) Ezen felül a felhasznált anyagok költsége, ami összesen kb. 5000 Ft.
Információ: Sárospatakiné Fazekas Judit, viselet- és csipkekészítő, népi játék és kismesterség oktatója
70-395-1471/ Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. /picurmuhely.hu

Gerinctréning
Szerda 19.00-20.00
Gerinced egészségének kulcsa a mozgás. Változatos funkcionális feladatokon keresztül fejlesztjük a test alapját adó gerincoszlop és a törzsizomzat rugalmasságát, erejét, így biztosítva a megelőzést, elősegítve a regenerációt. Szüksége van erre minden korosztálynak, hölgyeknek és uraknak egyaránt, kezdőktől a rendszeresen sportolókig.
Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges.
Díja: 1.500 Ft/alkalom (1 óra/alkalom) vagy 5.000 Ft/hónap (4 alkalom, 1.250 Ft/alkalom)
Foglalkozásvezető: Koltai Veronika – gyógymasszőr, aerobik edző, pilates oktató, gerinctréner
Információ: 06-20-367-0996/ Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyugdíjas Ifjak Klubja
Hétfő 10.00–12.00
Minden második és negyedik hétfőn gyűlnek össze a fiatalos nyugdíjasaink Káposztásmegyeren. Jó társaság, közösségi élmény, tapasztalatcsere, játék, beszélgetés, kulturális élmények: felolvasás, koncert, közös kirándulás. Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket!
Tagdíj: 1500 Ft/év
Információ: 06-30-700-5418/ Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.kaposztasicsaladok.hu

Senior Gerinctorna
Csütörtök 8.30–9.30
A tornát a Nyugdíjas Klub tagjai önmaguknak tartják és szeretettel várják az érdeklődőket! Folyamatos bekapcsolódási lehetőség, polifoam és kényelmes ruha ajánlott. A polifoamokat tárolni, helyhiány miatt már nem áll módunkban.
Információ: 06-30-700-5418/
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.kaposztasicsaladok.hu

V. kerület
Aranytíz Kft. (1051 Budapest, Arany János u. 10.)
ZUMBA FITNESS MINDEN KOROSZTÁLYNAK
Hétfő 18.30–19.30
Csütörtök 19.00–20.00 - a jelentkezők számától függően kerül megtartásra!
Könnyen követhető, táncos koreográfiára épülő fitness óra, minden korosztály részére. Átmozgatja az összes izomcsoportot, energiával tölt fel, s nem utolsó sorban, tökéletes alakformáló kikapcsolódás.
Oktató: Ferencz Katalin, sportedző, okleveles zumba oktató
Információ: facebook.com/ZumbaKata, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GOLD ZUMBA
Kedd 18:00-19:00
A Gold zumbát kifejezetten a túlsúlyosoknak, illetve az idősebb korosztályba tartózóknak, egészségükben sérülteknek állították össze!
Mi is valljuk a kéményseprő mondását: ERŐSSÉGEM A KOROM!
Ezért, ha az ötödik X-en túl vagy és szeretnéd megtartani vagy visszaszerezni a mozgékonyságodat, egészségedet, jó kedvedet, a vidámságodat, akkor ez a program neked szól!
A Zumba Gold program figyelembe veszi a résztvevők anatómiai, élettani és pszichológiai szükségleteit.
Az órákon vérpezsdítő forró latin ritmusokra, a latin-amerikai táncok alaplépéseiből álló egyszerű, könnyen utánozható koreográfiákat PARTNER NÉLKÜL TÁNCOLJUK.
ELŐZETES TÁNCTUDÁST NEM IGÉNYEL, viszont segít, hogy egy órára kellemes társasággal KAPCSOLÓDJ KI A "MÓKUSKERÉKBŐL".
Az órákat tartja: Farkasné Erzsébet, Sinkó Tamás-díjas zumba instructor
Információ:
(+36-30) 996-4166
www.zumba-gold.5mp.eu

ÖRÖKIFJAK KLUBJA - ARANYTÍZ NYUGDÍJAS KLUB
Az V. kerületi idősebb lakosok kérése volt, hogy legyen szervezett találkozási alkalmuk az Aranytíz Művelődési Központban - így alakult meg az Örökifjak Klubja. A klubnapokon a tagok érdeklődésüktől függően játszanak, beszélgetnek, illetve fórumokat, találkozókat, előadásokat, múzeumlátogatásokat rendezünk a számukra. Havonta egyszer zenés táncdélutánt tartunk, illetve jó időben nagyobb kirándulásokat szervezünk. Az Örökifjak Klubjának tagjai az Aranytíz egyes rendezvényein ingyenesen, vagy kedvezményesen vehetnek részt.
További információ: Galambos Péter
+36/1/354-3400

VI. kerület
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. (1067 Budapest, Eötvös u. 10.)

Aktivitás Szenior Akadémia – A lelki aktivitás dimenziói 50 év felett
Időpont: 2023. március 23. (csütörtök) 15.00-16.00 óráig
Megújult, nem csak időseknek szóló programunkban olyan lehetőségekre hívjuk fel a figyelmet, melyek a szellemi-lelki-fizikai aktivitást fokozzák.
Az előadások után memóriatesztet és egyéb otthon végezhető feladatokat, gyakorlatokat kínálunk.
A lelki aktivitás dimenziói 50 év felett
Előadó: dr. Jászberényi József geronto-androgógus
A lelki aktivitás 50 év felett élethosszabbító lehet. A szerető, energiadús környezet kialakítása, a sérelmek, lelki gócok hatékony feloldása mindenkinek fontos feladat.
A gerontológiai kutató előadásában erre ad példákat, gyakorlatokat.
A részvétel díjtalan.
Információ: Kontha Nelli +36-1/690-0990; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

VII. kerület:
K11 Művészeti és Kulturális Központ (1075 Budapest, Király utca 11.)

Idősek Egyeteme / Válts életmódot! - Zene, zene, zene
Időpont: 2023. március 14. (14:00)
Előadás a zeneterápiáról, hangfürdő-relaxáció, aktív zeneterápia, zenés játékok ORFF hangszerekkel és még sok zenei élmény. A Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szívesen látja a programon résztvevőket egy kis uzsonnára, kávéra, pogácsára.
A részvétel Életet az éveknek tagoknak ingyenes! Jegyek elővételben és a helyszínen: 500 Ft.

IDŐSEK EGYETEME - VÁLTS ÉLETMÓDOT!
Időpont: 2023. április 25. (kedd) 14.00 óra
A világ leghatékonyabb egészséghelyreállító programja. Előadó: Somogyi Lehel, az Eleki Életmódközpont munkatársa. Az Életet az éveknek Szövetség és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet programja.
Sok a betegség, különösen az életmóddal kapcsolatos. Ha nem foglalkozunk tudatosan az egészségünk megóvásával, a mai életvitel mellett hamar súlyos bilincsek fogják korlátozni hasznosságunkat és boldogságunkat. Az Eleki Életmódközpont feladata az ismeretterjesztés a jelen kor civilizációs betegségeiről, azok megelőzéséről, valamint a már kialakult problémák kezelése egyszerű, otthon is gyakorolható természetes gyógymódok alkalmazásával.
Jegyek elővételben és a helyszínen: 500 Ft.

VIII. kerület:
Kesztyűgyár Közösségi Ház (1086 Budapest, Mátyás tér 15.)
NYUGDÍJAS PING-PONG
Várunk mindenkit sok szeretettel, minden hétköznap 10:00-12:00-ig a Kesztyűgyár Közösségi Házban!

IX. kerület:
Dési Huber István Művelődési Ház (1098 Budapest, Toronyház u. 17/b.)
IDŐSÜGYI PROGRAMOK
Ferencváros Önkormányzatának ingyenes programjai „A teljesség felé” idősügyi koncepció keretében

GYÓGYTORNA
HÉTFŐ 10.00 óra

SZENIOR ÖRÖMTÁNC
KEDD 11.15 óra
Vezeti: Derékné Laza Judith

József Attila-lakótelepi Közösségi Ház (1098 Budapest, Toronyház u. 3./b.)
IDŐSÜGYI PROGRAMOK
Ferencváros Önkormányzatának ingyenes rendezvényei „A teljesség felé” idősügyi koncepció keretében
ANGOL KEZDŐ NYELVTANFOLYAM
Hétfő 10.00
ANGOL KÖZÉPHALADÓ NYELVTANFOLYAM
Hétfő 11.00
FIATALÍTÓ TIBETI JÓGA
Csütörtök 10.00
GYÓGYTORNA
HÉTFŐ, SZERDA 11.00

Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei (1096 Budapest, Haller u. 27.)
Kortalan Hölgyek Társasága
Életmód klub
Időpont: Szerda és péntek 17.30 óra
350 Ft / alkalom

Ferencvárosi nyugdíjasklub
Nóták minden stílusban
Kéthetente csütörtök (páratlan héten) 14.00
Zenél: Tarnai Ági
Klubvezető: Szűcs Julika

Szenior Fotográfusok Klubja
Minden hónap második csütörtökje 14.00
A fotóklubot Hajdu György fotóművész szervezte 2009-ben, magyarországi és erdélyi 62 év feletti, kitüntetett, illetve több évtizedes fotós tevékenységgel rendelkező tagokból. 2010-ben bekövetkezett halála után Eisenmann József kapott megbízást, helyettesének Fabó Katalint választották meg.

SZENIOR ÖRÖMTÁNC-HÁZ
Csütörtök 14.15
Egy újfajta mozgásformával várjuk kedves látogatóinkat.
A szenior tánc kíméletesen mozgatja át az izmokat, ízületeket és kiválóan hat a memóriára.
Nem kell hozzá táncpartner, sem előzetes tánctudás.
A szenior tánc nem más, mint öröm, mozgás és agytorna.
1000 Ft / alkalom

FERENCVÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK INGYENES RENDEZVÉNYEI „A TELJESSÉG FELÉ” IDŐSÜGYI KONCEPCIÓ KERETÉBEN
ÁLLANDÓ IDŐSÜGYI PROGRAMOK

Kedd
10.00 Sakk klub
10.00 Német társalgási klub

Szerda
14.00 Én táncolnék veled… – táncklub
15.30 3-1-2 meridiántorna

Idősügyi koordinátor: Gallusz Bea
Tel.: + 36 (1) 215-1077, 385-ös mellék
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

X. kerület:
Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)
Kőbányai Örökifjú Nyugdíjas Klub
Összejövetelek: minden hónap második keddjén 13:00-15:00 óráig
Klubvezető: Mester Lászlóné Piroska.
Folyamatos csatlakozási lehetőség!

Harmat Nyugdíjas Klub
Klubnap: minden hónap harmadik keddje 10:00-13:00
Klubvezető: Mester Lászlóné Piroska

Kőbányai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete
Klubnap: minden hónap utolsó keddje 10:00-13:00
Klubvezető: Zsadon Gézáné Iluska

Kőbányai Nyugdíjasok Klubja
Klubnap: minden hónap második keddje 10:00-13:00
Klubvezető: Katona Lászlóné Margitka

Örökzöld Nyugdíjas Klub
Klubnap: kéthetente péntek 15:00-19:00
Klubvezető: Decsi Margit

Gárdonyi Géza Nyugdíjas Pedagógus Klub
Klubnap: minden hónap második szerda 10:00-13:00
Klubvezető: Köő Jánosné Zsóka

Kőbányai Szenior Akadémia 2023. tavasz - évnyitó
Március 8., szerda 15.00
Évnyitó - Dr. Jászberényi József: Idősbarát városok - jó gyakorlatok a világ minden részéről

Március 22., szerda 15.00
Dr. Kerülő Judit: Memóriafejlesztési módszerek idősebb korban

Április 12., szerda 15.00
Dr. Tóth Eszter Zsófia: Gyász- és veszteségfeldolgozás idősebb korban

Április 26., szerda 15.00
Sulyok Tamás: Okostanulás időskorban - mit jelent ez?

Május 10., szerda 15.00
Dr. Nyáry Gábor: A jövő konfliktusai és a kibertér

Május 24., szerda 15.00
Dr. Semsei Imre: Az öregedés művészete

Június 7., szerda 15.00
Dr. Jászberényi József: Az időskori élet négy szintje - mi a teendő?

Jegyár: A belépés díjtalan!

XI. kerület
Albertfalvi Közösségi Ház (1116 Budapest, Gyékényes u. 45-47.)

„Életet az éveknek" Nyugdíjas Klub
Hétfő: 14:00 - 16:00
Szeretettel várunk minden nyugdíjast tagjaink sorába, aki szívesen jön közénk és vesz részt programjainkon (orvosi előadások, múzeumlátogatás, rövid séták a budai hegyekben, stb.).
Vezető: Habán Ildikó
Vezetőségi tagok: Ágai Józsefné, Tóth Jenő, Dünkel Károlyné, Grám Tamara

Pilates-torna XI. kerületi nyugdíjasok részére az Újbuda 60+ program keretében
Csütörtök: 8:45-9:45 (haladó 1), 9:45-10:45 (haladó 2).
A pilates-torna erősíti a törzs izmait, teljesen átmozgatja a testet, kíméli az ízületeket, izzadtság nélküli koncentrált mozgás, oldja a mindennapos stresszt.
Hatása: Javítja a közérzetet, testtartást és az állóképességet. Jó hatással van az ízületi és reumatikus betegségekre. Fejleszti az egyensúlyérzéket. Erősíti a vázizomzatot. Mozgékonyabbá teszi a gerinc, váll- és a csípőízületeket. Serkenti a keringést és a nyirokrendszer működését. Stresszoldó hatású. Különösen ajánlott hát- és derékfájás esetén.
A foglalkozásokat vezeti: Kutasi Viktória
Részvételi díj:
Kezdő: 60+ kártyával 1000 Ft/10 alkalom, a nélkül 5000 Ft/10 alkalom
Haladó: 6000 Ft/10 alkalom

Szenior örömtánc Andreával
Mozgás, öröm és agytorna
Csütörtök: 16:30 - 18:00
Kevés lépéskombinációból álló koreográfia, melyben nincsenek hirtelen mozdulatok, ugrások. Az idős korosztály számára kialakított közösségi, élvezetes mozgásforma, jól ismert zenékre.
Részvételi díj: 800 Ft/alkalom, 4 alkalmas bérlet: 2500 Ft
További információk: Drimál Andrea +36 30 231-2150

Gazdagréti Közösségi Ház (1118 Budapest, Törökugrató u. 9.)
Őszikék nyugdíjas kártya klub
Szerda 13.00 – 16.00
Várják a kanasztázni, römizni vágyókat szeretettel
Klubvezető: Urbáncsik Piroska

Nyugdíjas Angol társalgási Klub
Angol nyelvű társalgási klub, középhaladó és haladó szinten.
Hétfő: 10.00-12.00
A KLUB HELYSÉG BEFOGADÓKÉPESSÉGE MIATT SAJNOS NEM TUDUNK ÚJABB ÉRDEKLŐDŐKET FOGADNI.
Hétfőnként 10-12 óra között várja a klub az angolul társalgási szinten beszélőket (elsősorban nyugdíjasokat), akik kötetlenül, kellemes – már-már baráti – légkörben kívánják „gyakorolni” az angol nyelvet.
A részvétel ingyenes.
Klubvezető: dr. Köves Péter

Sakk Klub nyugdíjasoknak
Kedd és csütörtök 14.00-19.00
A Gazdagréti Közösségi Házban 2005 óta működő sakk klubnak jelenleg 13 tagja van. A fennálló „férfiuralmat” nehéz lesz megtörni (12 úr, 1 hölgy).
A klubtagok átlagéletkora 69,7 év, de a sakk és egymás iránti szeretet, tisztelet hétről-hétre kimozdítja a tagokat otthonaikból, hogy társaságban hódolhassanak szenvedélyüknek.
A heti kétszeri (szervezett) kemény agytorna meg is teszi hatását: szép sikereket érnek el a klubtagok a helyi és országos megmérettetéseken. Példaképpen említendő, hogy a 2013 tavaszán megrendezett Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének XXVII. sakkversenyét a Gazdagréti Sakk Klub egyik tagja nyerte, 45 játékos ellenében.
A sok egyéb siker mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a sakk klub tagjai a Nyugdíjasklubok IX. Országos Sakkbajnokság is, ahol egyéni nőiben a 3. helyet sikerült a klub egyetlen női tagjának elérni, míg csapatbajnokságban szintén a 3. helyet szerezték meg a klubtagok.
A klub tagjai rendszeres résztvevői a Gazdagrét Kupának, mely az újbudai amatőr és élőponttal rendelkező játékosok évről-évre ismétlődő megmérettetése.
Elérhetőség: Kőrösi Sándor, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pilates 60+
Szerda 12.00 - 13.00 Haladó
A kezdő tanfolyamra jelentkezni tavasszal és ősszel lehet az Újbuda újság szerint meghirdetett időpontban.
Haladó tanfolyamra a csatlakozás férőhely tekintetbevételével folyamatos.
Oktató: Kutasi Viktória +36 30 438-0156
Ár: Haladó tanfolyam: 6000 Ft / 10 alkalom

Zumba Gold 60+
A Zumba 60+ az idős, de aktív korosztály alacsonyabb intenzitású edzésprogramja.
Haladó órák:
Hétfő: 10.00-11.00
Csütörtök: 9.00-10.00
A Zumba Fitness könnyített változata, vérpezsdítő zenére latin, és egyéb táncokkal fűszerezett mozgásforma. Különlegessége, hogy tartalmaz egy speciális székes gyakorlatsort is. Ezt az órát ajánlják azoknak is, akiknek a kondíciójuk még csak kialakulóban van és még csak most ismerkednek a sporttal és a testmozgással.
Kezdő tanfolyamra jelentkezni kizárólag az Újbuda újság szerint meghirdetett időpontban lehet.
Haladó tanfolyamra a csatlakozás férőhely függvényében folyamatos.
Oktató: Ferenczi Szilvia, +36 30 267-8216
Árak: Haladó tanfolyam: 700 Ft / óra, 6000 Ft / 10 alkalom

XIII. kerület: 

Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesület (1139 Budapest, Rozsnyai u. 3.)
LÁNG - BARÁTSÁG NYUGDÍJAS KLUB
Klubnap: hétfőn 9-12 óráig.
Vezető: Csohány Gábor.
Elérhetőség: 0620/361-4998, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Sakk-kör
Edzések: kedden és csütörtökön 16-20 óráig. Terem: 2.em/203.
Vezető: Záhonyi-Ábel Márk. Elérhetőség: 0630/609-8931, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kézfogás Együttes
Énekkari próba: hétfőn 15.30-18.00 óráig.
Vezető: Kovácsné Váradi Edit.
"Dalolva szép az élet!"
A Kézfogás Együttes szépkorúakból álló amatőr művészeti csoport.

Radnóti Miklós Művelődési Központ (1133 Budapest, Kárpát u. 23.)
Őszikék Idősek Klubja
1133 Bp., Kárpát u. 22-23. Tel.: 398-6270
Az Őszikék Klub 22 éves múltra tekinthet vissza, 2011-ben új helyre költözött, a Radnóti Miklós Művelődési Házban /RAM/ kapott helyet. 120 nm-es terasszal rendelkezik, jó időben nemcsak a friss levegőt szolgálja, hanem heti 2X a teraszon tornázhatnak a klubtagok. Könyvkölcsönzést a RAM könyvtárából vehetik igénybe. Kiemelkedő programként minden hónap második keddjén 13-15 óráig irodalmi délutánt tartanak, az érdeklődéshez igazodva – írók, költők életrajzának bemutatásával, versek, novellák felolvasásával. Minden harmadik héten kedden 13-15 óráig a komolyzene kedvelőinek zenehallgatást szerveznek, ehhez kapcsolódóan az adott kor zenetörténetét, a művek elemzését és témáját feldolgozzák. Havonta egy alkalommal cserebere börze van, ruhaneműkkel, táskákkal és használati tárgyakkal.
Nyitva tartás: H - P 8 – 16 óráig

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (1131 Budapest, József Attila tér 4.)
Nyugdíjas filmklub minden második kedden 13.30 órakor

XIV. kerület:

Zuglói Cserepes Kulturális Nonprofit Kft. (1144 Budapest, Vezér utca 28/b.)
Borostyán Nyugdíjas Klub
Az idősebb korosztálynak kínálunk jó társaságot, közösségi élményt és tartalmas programokat.
A klubnapok hétfőnként 15.00-17.00 óráig tartanak.
Vezeti: Kiss Erzsébet
Tagsági díj: 1 200 Ft / 4 hónap
Információ: +36 (1) 221-6139

Zuglói Civil Ház (1144 Budapest, Vezér utca 28/b.)
Szó szimultán Klub
A Z. N. S. E. szervezésében
Csütörtökönként 10.00-14.00
Érdeklődni lehet: Sebők Erzsébet tel: +36 30 596 5550
Vitális agytorna a Zuglói Civil Házban, az egyik legaktívabb zuglói nyugdíjas szervezet gondozásában.
A játékban való részvétel előfeltétele az egyesületi tagság.

Klubdélután - sakk, kártya, társasjáték
A Z. N. S. E. szervezésében
Péntekenként 14.00-19.00
Érdeklődni lehet: Sebők Erzsébet tel: +36 30 596 5550
Ha társasági életre és játékra vágyik, megteheti az egyik legaktívabb zuglói nyugdíjas szervezettel. Jelmondatuk: Nyugdíjas korban is lehet élet az élet, ha élettel töltöd meg!

Kártyaklub
A Herminamezei Atlétikai Club szervezésében
Minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 13.00-17.00
Az elsősorban nyugdíjas tagokkal működő zuglói sportegyesület töretlen lelkesedéssel várja hétről hétre a szenvedélyes kártyásokat a Zuglói Civil Házban.

Zuglói Ifjúsági Centrum (1145 Budapest, Uzsoki út 57.)
Internetes klub
Interaktív kiscsoportos foglalkozás nyugdíjasoknak, szakember segít a kérédések megválaszolásában.
Időpont: kedd 15.00-16.30 óráig
Díja: 800 Ft/alkalom
Előzetes bejelentkezés szükséges! 06/70 673-8898

XV. kerület:

Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.)
Szenior táncos torna
Soha nem késő elkezdeni!
Hétfő: 17.00-18.00
Szerda 17.00-18.00
Bérlet: 4000 Ft/4 alk. (5 hétig használható fel)
Órajegy: 1200 ft/alk
Érdeklődni lehet:
Somodi Kati
06-20/317-72-74
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Netmester nyugdíjas számítógép klub
Mindazoknak, akik szeretnék önállóan, problémák nélkül használni otthoni számítógépüket, megtanulná a fénykép-kezelés, az internet és levelező programok használatát. Olyan nyugdíjasok jelentkezését várják, akik rendelkeznek már alapvető informatikai ismeretekkel.
A tanulás mellett minden hónapban szerveznek közös programot, kirándulást, múzeum látogatást.
Két hetente, kedd 10.00-12.00
Ára: 500Ft/alkalom

Szenior örömtánc
Hétfő 14:00-15.30
Csütörtök 10:30-12:00
Minden 50 év feletti hölgy és úr számára egy könnyed, közösségi táncforma elsajátítása.
A rövid koreográfiák megtanulása nemcsak fizikai, hanem szellemi aktivitást is biztosít: a szeniortánc igazi örömforrás és fejlesztő hatású agytorna minden alkalommal!
Bérlet: 3000 Ft/4 alk. (5 hétig használható fel)
Órajegy: 800 Ft/alk
Érdeklődni lehet: Szikra Judit; 06 30/653-84-55;  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amiga Klub
Nosztalgiázás a számítástechnika világában.
Péntek 17.00-21.00
Ára: 1000 Ft/ alkalom

Bélyeggyűjtő klub
A bélyegekhez számos módon kötődünk: szépségüket vagy ritkaságukat csodáljuk, elképzeljük, ahogy bejárják a nagyvárosok központi postáit, vagy éppen a világ legeldugottabb postaládáit, távoli kultúrákról értesülünk, melyek a kis képeken keresztül adnak hírt magukról az őket kézbevevőknek. Vannak, akik bizonyos témákat, vannak, akk bizonyos fajtákat, pl. portó bélyegeket gyűjt, mások egyes nemzetek által, vagy korszakokban kibocsátott példányokat. A bélyeggyűjtés régi, és sokszínű elfoglaltság.
Péntek 14.00-17.00, havonta egy szombat

Bojtor – Urbán Dalkör
A dalkör tagjai kéthetente találkoznak, hogy népdalokat, nótákat tanuljanak és elevenítsenek fel.
A vidám társaság és vezetőjük Csáki Tibor nótaénekes örömmel lát minden énekelni vágyó jelentkezőt.
Kéthetente csütörtök 14.00-16.00
Ára: 300 Ft/alkalom

Foltlelkek Foltvarró klub
Foltvarrás kezdőknek és haladóknak.
Havonta egy szombat
500 Ft/ alkalom

Galambászok klubja
A B15 Testvériség Galambtenyésztő Egyesület tagjai havonta egyszer találkoznak a Csokonaiban, évente egyszer pedig kiállításon mutatnak be röpgalambokat, keringő galambokat, valamint haszon- és díszmadarakat.
Minden hónap első péntekén 18-20 óráig
Minden találkozó nyitott, szívesen látják a galambtartás és galambtenyésztés iránt érdeklődőket.

Gombfoci klub
A Palotai Csokonai ALE egyes játékosai világversenyeken is többször kivívták már maguknak a legjobbnak járó címet.
Csatlakozzon a sportkörhöz, ahol amatőrök és profik várják a játszani és tanulni vágyó új klubtagokat.
Szerda 18.00-21.00
Ára: nyugdíjas 500 FT/alkalom, felnőtt 1000 FT/alkalom

Újpalotai Közösségi Ház (1157 Budapest, Zsókavár u. 15.)
Nosztalgia Klub
Minden pénteken 17-21 óráig nosztalgia táncest, örökzöld dallamok. Élő zenével és igazi bulihangulattal várjuk az érdeklődőket.
Belépő: 1200 Ft

Torna hölgyeknek
Új helyszín! Kikötő (Száraznád utca 5.)
Testtartásjavító, egészségmegőrző és rehabilitáló jellegű torna, mely minden izomcsoportot átmozgat. Középkorú és nyugdíjas korú hölgyeknek is ajánlott.
Kedden 11.15-12.15-ig, csütörtökön 11.15-12.15-ig.
Vezeti: Lengyel Ágnes
Ára: 1000 Ft/óra, 6800Ft/8 alkalom

XVI. kerület:

CORVIN Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház (1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b.)

Kertvárosi Kézimunkázók Baráti Köre
Célunk, hogy a kézimunkázni vágyók lehetőséget kapjanak a rendszeres találkozásra, és ha elakadnak a munkával, egymásnak segítséget nyújthassanak. Alkalmainkon kötés, horgolás, hímzés valamint egyéb varrással, kreatív díszítéssel kapcsolatos tevékenységekre is lehetőség nyílik. Ünnepekre, jeles alkalmakra is odafigyelünk, készülünk.
Az elmúlt évek alatt több kiállítást is rendeztünk az általunk készített munkákból. Az idők folyamán barátságok szövődtek, ugyanakkor valamiféle támaszt is adtunk az egyedül élőknek, egyszóval közösséget teremtettünk.
Alkalmainkra szeretettel várunk új tagokat is, akik szívesen kipróbálnák, megtanulnák az általunk jól ismert, szeretett kézimunka technikákat, és nem utolsó sorban kellemes, jó légkörben kívánnak kikapcsolódni, időt tölteni.
Időpont: hétfői napok 15:00 és 18:00 óra között
Kapcsolattartó: Tárgyik Lászlóné
+36 30 497 3527, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

BUDAPEST KERTVÁROS RUMMIKUB KLUB
Időpont(ok) Hétfő: 16:00-20:00
Javasolt korcsoport: 6-99 év
Oktatók: Turi Sándor, Pápainé Stengel Ágnes
Oktatók elérhetősége: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 964 1100
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Első alkalom ingyenes.
Folyamatosan várunk új jelentkezőket!
A Rummikub egy logikai társasjáték, a römikártya táblás változata, a rabló römihez hasonló szabályokkal, de nem kártyával, hanem 1-13-ig számozott játékkövekkel játsszuk.
Mottónk: Tornáztassuk agyunkat, őrizzük meg szellemi frissességünket!

CORVIN BRIDZSKLUB
Időpont(ok): Hétfő, 10-13 óra (hétfői ünnepnap esetén a követő péntek, 10-13 óra)
Javasolt korcsoport: korhatár nélkül, de alapfokú bridzsismeretek szükségesek
Oktatók: Thassy Miklós (klubvezető)
Oktatók elérhetősége: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,
1 258 2271 vagy 70 590 9443
Tandíj / részvételi díj A 2021-22-es szezonban a terem bérleti díja alapján heti egy játéknapra havi 600 Ft vagy alkalmanként 200 Ft volt, de a bérleti díj várhatóan 15-20%-kal emelkedni fog, így a tandíj összege is!

TAVASZI SZÉL NYUGDÍJAS KLUB
Időpont(ok): minden kedden 12.30-15.30 Tükör terem
Javasolt korcsoport: nyugdíjasoknak
Oktatók: Krizsán Mária (klubvezető)
Oktatók elérhetősége +36 1 384 6492
ÉRDEKLŐDNI LEHET: PATKÓ JÁNOS 
+36 20 435 9630
ISTOVICS ERZSÉBET
+36 30 852 2750

XVI. KERÜLETI SZENIORTÁNC KLUB

Időpont(ok): Péntek: 10.00-11.30 óra
Javasolt korcsoport: 50+
Oktatók: Csábi Dávid
Oktatók elérhetősége Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

XVII. kerület:

Csekovszky Árpád Művelődési Ház (1172 Budapest, Hősök tere 9.)

POHI Nyugdíjas Klub
Polgármesteri Hivatal Nyugdíjasainak Klubja
Közös múlt, közös jövő tartalmas programokkal.
Minden hónap második csütörtökén 14:00 – 15:30 között.
minden kedden 18 órától!

Szenior Örömtánc
Kedden 13–14 óráig
Tanfolyamveztő: Derékné Laza Judith (SZÖSZ Szenior Örömtánc-Szeniortorna)
Korosztály: 50+
„A mozgás mindenkié. A tánc öröm, a torna fitten tart. Mindegy melyiket választod, csak csináld! Tartsd karban a tested, lelked, tornáztasd az agyad! Tegyél te is az öregedés és a demencia ellen! Gyere velem, elkísérlek!”

Szépkorúak klubja
Szeretettel várjuk mindazokat, akik vidám együttlétekre, tartalmas programokra vagy csak egyszerűen társaságra vágynak!
Kéthetente hétfőn 13:30-15:30-ig
Vezeti: Dr. Talapa Lászlóné

Rákosmenti Ezüstkorúak klubja
A klub havi egy alkalommal tartja összejöveteleit. Megosztják tapasztalataikat, sokszor kirándulnak, félévente zenés táncos rendezvényeket tartanak.
Vezeti: Csoltó Gáborné, Illés Mária, Fonyó Gizella
minden hónap első szerda 13.00-15.30

Rákoscsabai nyugdíjasklub
A nyugdíjasklub 1998-ban alakult a Rákoscsabai Közösségi Házban. Terített asztalok mellett, házi finomságokkal, vidám zenével és tánccal ünneplik meg tagjaik névnapját, sőt a kerekéves születésnapokat sem felejtik el, és köszöntik szépkorú társaikat. A hazai gyógyfürdők látogatása is közkedvelt program, de a „Ki mit tud?” vetélkedők, vagy a kézimunka-szakkör, a szavaló- és énekversenyek, kvízjátékok is kedvelt elfoglaltságaik. Kölcsönösen szeretik és tisztelik egymást, mindenki ott segít, ahol tud vagy ahol a szükség hozza. Az évek múlásával egyre nő a tapasztalatuk, igyekeznek e tudás felhasználásával jobbá és szebbé tenni a közösen eltöltött óráikat.
Vezeti: Varga Istvánné
kéthetente hétfő 12.30-15.30

Gyógytorna
Minden kedden és csütörtökön:
8-9 óráig
Tanfolyamvezető: Török Tamásné gyógytornász
Részvételi díj: 800 Ft/alkalom, 4700 Ft/hónap
9-10 óráig
Tanfolyamvezető: Puskás Mária gyógytornász
Részvételi díj: 800 Ft/alkalom, 4800 Ft/hónap
„Egészséges életmód, jó közérzet!”

JÓGA
Oktató: Kárpáti Veronika, több mint 35 éve jógagyakorló, 14 éve hatha-jóga oktató.
“A többezer éves keleti technikákat és megfigyeléseket ötvözve a nyugati kultúra tudományos, elméleti megközelítéseivel alakítottam ki saját szemléletmódomat, módszeremet, különös hangsúlyt helyezve a jóga preventív, egészségmegőrző, betegségmegelőző, mentálhigiénés hatásaira.
Egészségtan-tanárként a jóga esszenciális részének tartom a stresszoldást, az érzelmi egyensúly megteremtését, így a foglalkozásokon főként erre fókuszálunk. Akrobatikus vagy komoly erőkifejtést igénylő kitartott pózok helyett könnyű, a figyelem-koncentrációt fejlesztő, az egész testet átmozgató, hajlékonyságot, rugalmasságot fokozó, könnyed, kecses, takarékos mozgást, valamint testtartást javító gyakorlatokat végzünk.”
minden kedden 18.00 órától

Vigyázó Sándor Művelődési Központ (1173 Budapest, Pesti út 113.)

Szenior Örömtánc
A tánc pozitívan hat a testre és a lélekre egyaránt. A táncolás öröme kortalan, oldja a feszültséget, boldoggá tesz. Sikerélményt, szellemi, életenergiát, lelki feltöltődést ad. Közösségteremtő és hangulatjavító ereje van. Nem kell partner vagy különleges felszerelés csak egy jó pár kényelmes cipő és jókedv.
Minden csütörtökön 10-11 óráig
Foglalkozásvezető: Bozoki Eszter (+36 20) 993 7008

Nyugdíjasklub
Kedden 13–17 óráig
Vezeti: Liptowszky Nándorné
A klub 70-80 fő aktív részvételével működik heti rendszerességgel. Az élő zenés, táncos, beszélgetős klubdélutánok mellett rendszeres kirándulások, közös nyaralások, kulturális programok színesítik a tagok életét. Ezek az alkalmak jelentősen hozzájárulnak az idős korosztály rekreációjához, testi-lelki frissességük megtartásához, társas kapcsolataik megőrzéséhez, erősítéséhez.
A zenét Böszörményi Tibor szolgáltatja.
Belépő: 700 Ft/alkalom

RÁKOSMENTI NYUGDÍJAS SZABADEGYETEM
Rákosmente Önkormányzatának támogatásával a Rákosmenti Nyugdíjas Szabadegyetemünk a Vigyázó Sándor Művelődési Központban az alábbi területen kínál aktív ismeretszerzési lehetőséget:
Angol és német nyelvi klubfoglalkozások 50 órában, heti két alkalommal
Regisztrációs díj: 5.000 Ft (nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező XVII. kerületi lakosoknak)
Az idegen nyelvi klubok alapfokon indulnak, ahol 50 órában heti két alkalommal van módjuk a nyugdíjas résztvevőknek elsajátítani kezdetben alapszinten, majd később haladó csoportban a választott nyelvet, de jó alkalom arra is, hogy a korábbi ismereteiket felfrissítsék, bővítsék, gyakorolják. A klubok kiváló lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a szépkorúak rendszeresen együtt legyenek hasonló korú és érdeklődésű társaikkal, közösségi életet éljenek
Számítógépes Nyugdíjas klub 24 órában, heti két alkalommal
Regisztrációs díj szintenként: 1.000 Ft (nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező XVII. kerületi lakosoknak)
A nyugdíjas számítógépes klubokfoglalkozáson 24 órában heti két alkalommal van módjuk a nyugdíjas résztvevőknek elsajátítani a számítógépes ismereteket kezdetben alapszinten, majd később haladó csoportban és végül haladó plusz szinten.
Közismereti előadások minden hónap első pénteki napján, délelőtt 10 órakor.
Ingyenes részvételi díj!
Az aktuális témáról külön tájékoztatást jelenítünk meg itt a honlapon és a Facebook oldalunkon ( https://www.facebook.com/vigyazomh )!

Senior örömtánc 1. csoport
Szerdán 10.30–12.00 óráig
Vezeti: Kodaj-Horváth Réka senior örömtánc-oktató.
Díja: 1.500 Ft/alkalom

Senior örömtánc 2. csoport
Szerdán 13.30–15.00 óráig
Vezeti: Kodaj-Horváth Réka senior örömtánc-oktató.
Díja: 1.500 Ft/alkalom

Senior tornaklub
Pénteken 9–10 óráig
Kondícióban tartó torna az idősebb korosztály számára, amely segítségével megőrizheti, javíthatja egészségét, ellenálló és teljesítő képességét. Az életkornak megfelelő, egész testre kiterjedő speciális gyakorlatok, amelyek fokozzák az izmok rugalmasságát és erejét, segítik az emésztést, gyengéden élénkítik a szívműködést, serkentik a vérkeringést.
Vezeti: Bujtor Éva sport- és rekreációs oktató
Díja: 1200 Ft/alkalom

Szenior Jóga
Szeniorok és kíméletes mozgást választók részére jógatanfolyam indul szeptembertől!
Péntekenként 9.00-11.00 órakor
A két órás foglalkozások alatt kíméletesen átmozgatjuk a testet, elsajátítjuk a helyes légzés elemeit és gyakoroljuk a relaxációt.
Vezeti: Szabó Ildikó jógaoktató
Tíz alkalom bérlet: 29 000 Ft, nyugdíjasoknak: 25 000 Ft
Jelentkezni itt lehet: 06/20/369 2544

Újlak Nyugdíjas Klub
Kéthetente péntekenként 12-16
Vezeti: Derzbach Istvánné

Fülesbagoly társasjátékklub bölcsebb korúaknak
Kéthetente keddenként 8.30-12 óra között várja az érdeklődőket Papp Zoltán.

XVIII. kerület:

Pestszentimrei Közösségi Ház (1188 Budapest, Vasút u. 48.)

Nyugdíjas Klub
minden csütörtökön 14.00-17.00 óráig
Nyugdíjas Klubbot vezeti :
Karmazsin Jánosné Évike
Csütörtökönként 14:00-17:00 óráig

XIX. kerület:

KMO Művelődési Központ és Könyvtár (1191 Budapest, Teleki u. 50.)

Szenior Örömtánc
Folyamatosan lehet csatlakozni 50-től 100 éves korig. Sem előzetes tánctudásra, sem táncpartnerre nincs szükség, csupán egy váltócipőre.
A Szenior Örömtánc kimondottan az idősebb korosztály (50+) részére kifejlesztett mozgásforma. Nincs szükség partnerre, sem előzetes tánctudásra, így a foglalkozásokhoz bármikor lehet csatlakozni. Nincsenek hirtelen forgások, ugrások, akrobatikus elemek. Az egyszerű koreográfiákat kell megjegyezni, így agytorna is egyben. A rendszeres tánc csökkentheti a demencia kialakulását. Néhány alkalom után az agy azon területei is aktivizálódnak, amelyek eddig pihentek.
Váltócipő, innivaló szükséges.
Időpontja: hétfő 14.00-15.30
Helyszín: KMO Mozgásműhely (1191 Budapest, Szabó E. u. 4.)
Részvételi díj: 1.300,- Ft/60 perc, 5.000 ,- Ft/4 alkalom
Foglalkozásvezető, tánctanár: Derékné Laza Judith
Bővebb információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , tel.: 06 20 934-8338, FB: SZÖSZ Szenior Örömtánc-Szeniortorna
További információ:
Szűcsné Gajárszky Vera, tel.: 282-9752/0106 m., email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szenior Örömtánc Szolidan
Elsősorban azoknak az érdeklődőknek ajánlom, akik most szeretnék elkezdeni ezt a mozgásformát vagy már táncolnak ugyan, de szeretnének lassabb ütemben haladni és egy-egy lépéskombinációt mélyebben elsajátítani. Ebben a csoportban van lehetőség még több gyakorlásra és az egyedi igények figyelembe vételére.
Mi is az a szenior örömtánc?
Tudományosan bizonyított egészségvédő hatással bíró sporttevékenység. Olyan kíméletes, elsősorban a korosodó szervezet számára kifejlesztett közösségi mozgásforma, amely 45 év felett mindenkinek ajánlott kitűnő szabadidős elfoglaltság.
Jótékonyan hat testre, lélekre és szellemre egyaránt. Növeli az állóképességet, javítja az egyensúlyérzéket, fejleszti a mozgáskoordinációt, stresszoldó, lazító, hangulatjavító.
A közös tánc enyhíti a magányosság-érzését, összehangolja a két agyféltekét, fejleszti a memóriát, ezáltal hatékony védelmet nyújt az időskori szellemi hanyatlás ellen, mindemellett rendkívüli közösségteremtő ereje van.
A mozgás és a zene hatására szervezetünkben endorfin termelődik, a foglalkozást követően a résztvevő kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válik. Sikerélményt szerez, testi, lelki, szellemi, feltöltődést kap.
Váltócipő, innivaló szükséges.
Időpontja: kedd 9.30-10-30
Helyszín: KMO, 1191 Bp., Teleki u. 50. (tel.: 282-9752)
Részvételi díj: 1.300,- Ft /alkalom
Foglalkozásvezető, tánctanár: Derékné Laza Judith
Bővebb információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , tel.: 06 20 934-8338, FB: SZÖSZ Szenior Örömtánc-Szeniortorna
További információ: Szűcsné Gajárszky Vera, tel.: 282-9752/0106 m., email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (1192 Budapest, Petur u. 7.)

TORNA NYUGDÍJON TÚL
A torna jó hatással van a keringésre, ezáltal minden szervre. A csontritkulás megelőzésének alapja a rendszeres testmozgás, mely ebben a korban kiemelt figyelmet érdemel.
Csoportok kedden és csütörtökön 08.00-9.00 és 9.00-10.00 között vehetnek részt a foglalkozásokon.
Részvételi díj: 1 400,- Ft/alkalom, heti 1 alkalom esetén 3 600,- Ft/hó, heti 2 alkalom esetén 7 200,- Ft/hó
Foglalkozásvezető: Szőr Éva | +36 20 921 1775 | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A korlátozott férőhely miatt az új csatlakozóknak előzetes jelentkezés szükséges.

XX. kerület: 

Csili Művelődési Központ (1201 Budapest, Nagy Győry I. u. 4-6.)

Senior örömtánc
FOLYAMATOS CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!
„ Ha táncolsz, élsz…ha élsz, táncolsz. ” (Heidi Groskreutz)
A Senior Örömtánc kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, közösségi mozgásforma, ami késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. Nincs szükség sem táncpartnerre, sem előzetes tánctudásra. Az oktató megmutatja, majd gyakoroltatja a csoporttal a rövid koreográfiát, amit meg kell jegyezni. Először ritmikus beszéddel segíti a tanulást, majd amikor már jól megy, zenére táncolja el a csoport – többször is – a táncot. A tánc fejleszti az agyat, a gondolkodást, memóriát, ritmusérzéket, egyensúlyérzéket, kordinációt és az izomzatot egyaránt
TUDTA? AZ TÁNC FEJLESZTI A MEMÓRIÁT, ÍGY MEGŐRÍZVE A MENTÁLIS EGÉSZSÉGET!
Ajánlott: Idősebb hölgyeknek és uraknak egyaránt.
Külön ajánlott: Memória fejlesztésére, a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának elodázásához, kordináció és testtudat javításhoz.
Milyen ruhát vigyek magammal Senior Örömtáncra? Kényelmes, táncolásra alkalmas ruha váltó cipővel!
Oktató: Ujhelyi István Béláné (Zsuzsa) – örömtánc oktató
Bérlet: 4000 Ft/ 5 alkalom
Jelentkezés a tornákra: Szőnyi Balázs Bence szervezőnél!
https://www.csili.hu/rolunk/munkatarsak/

Csili Kézimunka Alkotó Klub
A  klubba várják az alkotni vágyó hölgyeket 10-100 éves korig.
Kötetlen, jó hangulatú, egymást segítő klubtagok között sajátíthatja el a kötés, a horgolás, a hímzés és a gobelinezés technikáit.
Klubvezető: Lőrincz Judit
Éves tagsági díj 3000 Ft
Szervező: Kovács Emese
Telefon: +36304666699
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csili Nyugdíjas klub
Sok kirándulás, koncert külső program van a terveik között! Várjuk a régi és új, tagok jelentkezését!
A Csili Nyugdíjas klubja több évtizedes múltra tekint vissza, a korosztály számára rendszeres heti programot kínálva. A közösség létszámából adódóan családias hangulatú, közösen megünneplik a névnapokat, de gyakran csatlakoznak nagyobb létszámú nyugdíjas szervezetek rendezvényeihez, kirándulásaihoz is.
KLUBVEZETŐ: Illés Gyula
Tagsági díj (éves) 3000 Ft
Szervező: Kovács Emese
Telefon: +36304666699
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

XXI. kerület:

Csepeli Munkásotthon Alapítvány (1215 Budapest, Árpád u. 1.)
NYUGDÍJAS NOSZTALGIA TÁNCKLUB
Művelődési házunkban két egymástól független nyugdíjas táncklub is működik. Tagjaik minden szombaton és vasárnap egy meghívott zenész közreműködésével zenés-táncos klubdélutánt tartanak.
Vasárnap: 15.00-19.00
- klubvezető: Szabó Péterné 0620/473-5503 és Deák Sándorné: 0630/487-0208

OLVASÓ ÉS KIRÁNDULÓ NAGYIK KLUBJA (OKNK)
Programjaik színesebbé teszik a könyvtárunk életét. Minden hónap első keddjén van a könyvtárban a klubnapjuk és minden hónapban egy napon különleges helyszínekre, városokba kulturális célú kirándulást el a klubtagok.
Klubvezető: Tóthné Baditz Apollónia 0630/384-6161

Szabó Magda Közösségi Tér (1214 Budapest, Simon Bolivár sétány 4-8.)
Senior Társastánc
A társastánc nem csak a fiatalság mozgásformája, hanem a idősödő korosztály számára is kitűnő kikapcsolódási lehetőség. Egyszerre mozgatja meg a testet, lelket és az agyat is, ezáltal minden színten hatással lesz ránk. A Senior Társastánc tanfolyam kifejezetten a csepeli nyugdíjasok számára szervezett ingyenes tánctanfolyam, amely során a résztvevők megtanulhatják a társastáncok alaplépéseit. A repertoárban szerepelnek a standard –és latin amerikai táncok, mint például a közismert angol –és bécsi keringő, a szenvedélyes tangó, és a nyugalomra késztető foxtrott is, mindemellett a flörttel teli cha-cha, a Braziliából érkezett szamba, a közismert Rock and Roll, Mambó és Salsa világába is ellátogatunk. A foglalkozások menete speciálisan felépített a nyugdíjas korosztály számára könnyen befogadható ütem szerint zajlanak.
Várunk minden érdeklődőt szeretettel csütörtökönként reggel 9.00-10.00-ig a Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében.

Örökifjak táncklubja
2018. január 4-én indult útjára az Örökifjak táncklubja a Szabó Magda Közösségi Térben. Heti rendszerességgel gyűlnek össze a karibi táncok szerelmesei. A tánc egy nagyon jó mozgásterápia, amely növeli a fizikai állóképességet, de nem csak a lábat, hanem leginkább az agyat dolgoztatja. Német kutatók bebizonyították, hogy akik gyakran táncolnak, azoknak kisebb az esélyük a demenciára.
A táncklubban fő szempont, a jó zene és a mozgás által nyújtott öröm. A tánclépések megtanulásához sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség!
Tehát, hajrá örökifjak!
Időpontja. csütörtök 10-11.30
Vezeti: Tóth Gyuláné
Ingyenes

LEMangURIA
Szabad Mozgás és Élettánc
Felfedező Út a mozdulatok, a szabad tánc, és az érzelmek világába.
Életkortól, előképzettségtől független módszer, mely felszabadítja képességeidet, kreativitásodat.
A tánc: örömforrás –gyógyít – tanít.
Tapasztald meg és legyél életed táncosa, közösségünk tagja!
Kényelmes ruhában mozdulunk.
Bővebb információ: Antal Terézia 06 20 424 3137
Időpont: Szerda 9:00-10:30

Hatha Jóga
A jógát bármikor el lehet kezdeni! Idősödő korban a testi adottságokat és korlátokat figyelembe véve rendszeresen ajánlott végezni a légző-és ászana gyakorlatokat.
A jóga gyakorlása sok pozitív hatást eredményez a gyakorló életében, kortól függetlenül.
Erősíti az immunrendszert, méregtelenít, serkenti a vérkeringést, javítja az egyensúlyérzéket, a mozgáskoordinációt, javítja az emésztést, oldja a stresszt, relaxál.
Időpontja: kedd 10.00-11.00
Vezeti: Kaszásné Füle Ildikó
Csepeli nyugdíjasoknak ingyenes.

Tartásjavító gerinctorna
Gerincjóga alapokon nyugvó preventív mozgásforma, mely a különböző tartáshibák megelőzősére, kiküszöbölésére szolgál. A mozgásszegény életmódból vagy a helytelen egyoldalú mozgásból fakadóan az izomegyensúly megbomlik, ennek következtében a medence dőlésszöge megváltozhat,a mi különböző fájdalmakhoz (nyak, váll, hát, derék) vezet.
A gerincjóga ászánáira alapuló gyakorlatok javítják a tartást, erősítik, lazítják, nyújtják az izomzatot, növelik az ízületi hajlékonyságot a fizikai és pszichikai teherbírást, melynek következtében enyhülnek, megszűnnek a nyak váll,hát , derék fájdalmai.
vezeti: Wald Krisztina
sportoktató, gerincjóga oktató
Időpontja: hétfő 9.30-10.30

Szenior Akadémia
Időpont: 2023. március 16. 15.00 óra
Dr. Jászberényi József: Idősbarát városok - jó gyakorlatok
Dr. Báthory Orsolya: A könyvtárak átalakulása a posztmodern korban

Időpont: 2023. március 23. 15.00 óra
Dr. Jászberényi József: Mi a demencia és hogyan ismerem fel?
Dr. Kerülő Judit: Memórafejlesztő gyakorlatok időseknek

A belépés ingyenes, de kérjük, hogy regisztráljanak a 06-1-355-4032-es telefonszámon vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház (1214 Budapest, Kossuth Lajos utca 115.)

Őrizd az egészséged!
Egészségünk védelmében ismeretterjesztő előadások.
Időpont: páros hét hétfőjén 15 órától
Előadó: dr. Oláh Ilona belgyógyász.

Frissítő gyógymasszázs
Időpont: hétfő 10-15 óra
Masszőr: dr. Solymosi Mária

Kímélő torna
Időpont: hétfő, péntek 8-10 óra

Meridián torna
Időpont: hétfő 10-11 óra

Hastánc
Oktató: Takács Tünde
Táncos szombatok
Zenés-táncos délutánok
Időpont: szombat 16-19 óra
A zenét szolgáltatja: Somogyi Károly előadóművész

Ének

A muzsika téged köszönt jó barát! Énekelni, együtt lenni jó, énekelj velünk!
Időpont: csütörtök 10-12 óra
Énektanár: Józsa Gáborné

Angol
Kezdőknek és haladóknak.
Időpont: kedd 12-18 óra
Oktatók: Szabó Jenőné, Várkonyi Ágnes

Játékos délelőttök és délutánok

Szeretettel várjuk a sakkozni és kártyázni vágyókat, a társasjátékokat kedvelő nyugdíjasokat.
Időpont: kedd, csütörtök 15-18 óra – vetélkedővel egybekötött társas játékok
Minden nap 14-19 óra – sakk, kártya
Programokra a regisztrált jelentkezőket tudjuk fogadni.
Regisztrálni a +36 1 278 0128-as telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy személyesen munkanapokon 10-16 óráig a Nyugdíjas Közösségi Házban

Skóciai nagykörút
Időpont: 2023. március 9. 14:30 - 16:00 óráig
Helyszín: Rákóczi Kert – Családok Parkja, 1212 Rákóczi tér 34.
Előadó: Mikó Imre aranydiplomás építészmérnök, okleveles közgazdász

Hazám, hazám, te mindenem – Erkel Ferenc művészete
Időpont: 2023. március 17. 14:30 - 16:00 óráig
Helyszín: Rákóczi Kert – Családok Parkja, 1212 Rákóczi tér 34.
Előadó: Posztósné Kozma Anikó művésztanár

William Turner, az impresszionizmus előfutára
Időpont: 2023. március 22. 14:30 - 16:00 óráig
Helyszín: Rákóczi Kert – Családok Parkja, 1212 Rákóczi tér 34.
Előadó: Kállay Endre gépészmérnök, költő

Csak vidáman!
Időpont: 2023. március 23. 14:30 - 16:00 óráig
Helyszín: Rákóczi Kert – Családok Parkja, 1212 Rákóczi tér 34.
Előadó: Zelinka Tamás zenetörténész

Szentföldi zarándoklat
Időpont: 2023. március 30. 14:30 - 16:00 óráig
Helyszín: Rákóczi Kert – Családok Parkja, 1212 Rákóczi tér 34.
Előadó: Szabó László aranydiplomás építészmérnök

Varázslatos klasszikus zene
Időpont: 2023. március 31. 15:00 - 16:00 óra
Rákóczi Kert – Családok Parkja, 1212 Rákóczi tér 34.
Előadók: Pállné Pados Réka (hegedű), Páll Zoltán (gitár)

XXII. kerület:

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ (1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.)

DÉLUTÁNI GERINCTORNA MINDEN KOROSZTÁLYNAK
Kedd és csütörtök 18.00-19.00
Erősítő, nyújtó hatású gyakorlatok a hát, a törzs, a has és a farizmokra.
Tanfolyamvezető: Váczi Szilvia testnevelő, fitneszoktató és gerinctréner
Részvételi díj: 1400 Ft /alkalom; 5.000 Ft / 4 alkalom; 10.000 Ft / 10 alkalom

HATHA JÓGA FELNŐTTEKNEK
Hétfő 18.15-20.15
A jóga széleskörű prevenciós módszer, önmegfigyelés, önismeret, a figyelem
irányítása. Fontos a rendszeresség, az energiaszint emelése.
Csatlakozás folyamatosan!
Tanfolyamvezető: Katona Ágnes
Részvételi díj: 1.800 Ft /alkalom; 15.000 Ft / 10 alkalom

SZENIOR ÖRÖMTÁNC
Hadat üzenünk a depressziónak és az öregkori elbutulásnak. Meg vagyunk győződve arról, hogy az életnek csak addig van értelme, amíg az ember egészségét megőrizve nyitott és érdeklődő marad a világ dolgaira.
"A táncolást kíméletes sporttevékenységnek tekintem, miközben a gyönyörű muzsika üdítően hat a lelkünkre." - vallja a foglalkozás vezetője Szűcsné Gyöngyösi Ildikó.
SZENIORTÁNC = MOZGÁS + ÖRÖM + AGYTORNA
Testi, szellemi frissességünk megőrzésért is tennünk kell. A szeniortánc foglalkozáshoz nem szükséges sem előzetes tánctudás, sem táncpartner. Az új lépések megtanulása intenzív koncentrációt kíván, elősegíti az idegpályák “olajozását”.
Nem kell táncpartnerről gondoskodni, csupán váltócipő szükséges. Szeretettel várom azokat az 55 éven felettieket, akik ténylegesen tenni akarnak mentális és testi egészségükért.
Videó a foglalkozásról: https://youtu.be/hSbihsH-VzQ
Szerda 10.00-11.30
Tanfolyamvezető: Szűcsné Gyöngyösi Ildikó
Részvételi díj:1300 Ft / fő / alkalom; 60 + Szenior Bérlettel 1000 Ft/fő/alkalom vagy 4000 Ft/ 4 alkalom

Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ (1225 Budapest, Nagytétényi út 274-276.)

Szenior torna
Kedd és csütörtök 10.00-től
A torna célja: a szervezet általános és sokoldalú fejlesztése a mobilizáció, a nyújtás és az erősítés harmóniájának biztosításával.
Szenior bérlettel (2000 Ft) ingyenesen látogatható.
Vezeti: Váczi Szilvi +36-30/9733-853
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Meridian 1-2-3
szerda 10.00-11.00
A meridián torna a 1-2-3 elvére épül, azaz a “3” ez esetben azt jelenti, hogy három meridián pontot kell stimulálni, ezeknek a különlegessége abban van, hogy velük az egész testre lehet hatni.
Vezeti (szerda) Sümegi János +36-30/293-8714

 

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videófelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a., a Bikás park mellett.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjárat alacsonypadlós, az 1-es villamos alacsonypadlós (CAF) változatát a menetrendekben aláhúzással jelölik.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

 

 

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760