Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Budapesti Versklub A Budapesti Versklub 2004 novemberében indult, majd rövid szünet után 2009 óta folytatta tevékenységét. Hogy miért klub? Klub azért, mert kötetlen, mert bárki részt vehet rajta, aki szeretne komolyabban foglalkozni a versmondással és a színházzal.
Helyszín:  Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55/A.) ♦ 211-es terem. A klubfoglalkozások szombatonként 10.00–13.00 óráig díjmentesen látogathatóak.

A tavalyi covid helyzet formálta, hogy a személyes találkozások mellett a klub tagjai egyénileg rövid online videó keretében mutatkozzanak be és szólaltassák meg néhány kedves versüket. Így szólalnak meg az egyes „vershangok", melyről bővebb információkat itt talál.

A 2022-es tavaszi évad alkalmai a Budapesti Művelődési Központban:

  • március 26.
  • április 23.
  • május 21.
  • június 18.

Irodalmi estek a Budapesti Versklub szervezésében

március 31. csütörtök ♦ 18.00

Nemes Nagy Ágnes 100

Előadóest a Kossuth - díjas népszerű költő verseiből válogatva, a Magyar Kultúra Napján közzétett online műsor bővített változata.

április 21. csütörtök ♦ 18.00

Szegény Dely Mári balladajáték

„Különös érzés, mikor az ember felfedezi, hogy a titokzatos kegyelemből eltűnt, amiben addig élt.” Igaz történet, a néphagyomány és a költészet tükrében. Lanczendorfer Zsuzsanna és Gülch Csaba: A vérző liliom c. műve nyomán.

Rendezte: Sződy Szilárd, játssza: Tóth Aliz

május 26. csütörtök ♦ 18.00

Nők a Parnasszuson

Nincs külön női vagy férfi költészet, költészet van, s ez alapvetően így igaz, de mégis vannak témák, tartalmak, megélések, amiket csak a női testbe zárt lélek képes érzékelni és autentikusan kifejezni.

A versklub tagjai ezúttal mai, népszerű és ritkán hallott női költők műveiből adnak elő, többek között Tóth Krisztina, Szabó T. Anna, Lázár Júlia és Kemény Zsófia versei hangzanak el.

június 16. csütörtök ♦ 18.00

Nők a Parnasszuson II. – versek női költők tollából

Az 1700-as, 1800-as 1900-as és a 2000-es évek: remek költők, remek versek, remek előadók. Nincs külön női vagy férfi költészet, költészet van, s ez alapvetően így igaz, de mégis vannak témák, tartalmak, megélések, amiket csak a női testbe zárt lélek képes érzékelni és autentikusan kifejezni. Vendégünk Kemény Zsófi költő, író és slammer lesz.

 Az irodalmi estekre a belépés ingyenes!

Információ: 371-2760, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezni a 06-30/246-1844 telefonszámon és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

~~~~~

Kapcsolódó cikkeink:

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760