Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Női munkaMájus 15-ét az ENSZ a Családok Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ebből az alkalomból az EU Családszervezeteinek Szövetsége (COFACE) kihirdette, hogy 2014-es évet a család és a munka összehangolásának, a családi gazdálkodásnak kívánja szentelni.

(fotó: sxc.hu)

Bővebben...

„A vidámság sosem ART!” – pályázati felhívásUnalmas a bezártság? Szürkék és bizonytalanok a hétköznapok? A vidámság sosem ART – alkosd újra bármelyik műremeket élőfestményként! Online fotópályázatot hirdettünk korhatár nélkül MINDENKI számára.
Az eredményhirdetésre 
2020. június  8-án került sor.
Köszönjük az alkotásokat, gratulálunk a nyerteseknek!

Bővebben...

Fővárosi Szabó Ervin KönyvtárInformációk az újranyitás időpontjairól, az induló szolgáltatásokról és az olvasóinkat érintő kompenzációról.
Mikor nyit a FSZEK Kelenföldi Könyvtára és a többi könyvtár?
Az újranyitásra a korábban tervezett három helyett két ütemben kerül sor, a megszokottól eltérő nyitvatartási idővel, korlátozott szolgáltatásokkal.

Bővebben...

Hamarosan MANE helpdesk indulKedves Kollégák! Péntek 16.00 órától indul a MANE és a KKOSZ KJTMT fóruma, ahol a Kjt. kivezetése kapcsán megpróbálunk minden felmerülő szakmai, jogi és pénzügyi kérdésetekre válaszolni.
Kértük, küldjetek kérdéseket az elinduláshoz és ezeket már fel is dolgoztuk egy GYIK-be, amit holnap, június 5-én, 12.00 órakor közzéteszünk felületeinken, de a fórumon is megtaláljátok majd ezeket. A fórum elérhetősége: forum.mane.hu
A regisztráció után a chatszobákban tudtok kérdezni és mi 24 órán belül válaszolunk rá.

Bővebben...

NKA logóA közművelődés és közösségi művelődés 2020. évi szakmai tevékenységének támogatására a Közművelődés Kollégiuma két pályázati céllal teszi közzé – a veszélyhelyzet kezelésére hozott általános rendelkezések betartásával megvalósuló, illetve a veszélyhelyzet feloldását követő időszakban tartandó – rendezvények támogatására szóló pályázati felhívását.
Altémák kódszámai: 205107/124 és 205108/124
Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2020. július 27-én éjfélig lehet.

Bővebben...

A magyar költészet napjára, április 11-ére a Budapesti MűvelődésiGondolatébresztő – a BMK intermediális pályázati felhívása Központ munkatársai idén egy Verslánccal készültek, melyhez József Attila születésnapján túl Szabó Lőrinc születésének 120. évfordulója is alkalmat adott. A  magyar líra nagyjaira emlékezést intermediális reflektálásokkal szeretnénk folytatni. Felhívásunkban az intermedialitást olyan művek megjelölésére használjuk, amelyek fogalmilag két vagy több elfogadott médium vagy hagyományos művészeti műfaj között helyezkednek el. Meghosszabbított határidő: szeptember 15. éjfél. Gondolatindító videónk» Kapcsolódó szakmai kalandozás»

Bővebben...

net„Az EU-ban egyre többen férnek hozzá az internethez, és egyre csökken azok száma, akik még életükben soha nem interneteztek – derül ki az Európai Bizottság által közzétett, a digitális technológiák elterjedését elemző jelentéséből.

Bővebben...

Ha van légkondi a közösségi terekbenHa van légkondi a közösségi terekben, akkor javasoljuk, hogy nézzétek meg a 213/2020. sz. kormányrendeletet és egyeztessetek a fenntartóval vagy az üzemeltetővel.
213/2020. (V. 16.) Korm. rendelet
a hűtő-fűtő berendezés veszélyhelyzeti üzemeltetéséről

Bővebben...

Bemutatjuk a DeViszont Közösségi TeretTisztelt Érdeklődők, Kedves Látogatóink!     
Engedjék meg, hogy bemutassuk Önöknek a Vizualitás és Kultúraközvetítés Budapesten projektünk legfrissebb epizódját, melyet februárban forgattunk a Deviszont! Közösségi Tér munkatársaival. Az interjúban szót ejtünk közösségről, élménypedagógiáról, társadalmi szerepvállalásról és fenntartható működésről. Kattints a videóért »

Bővebben...

III. A Mi Kultúránk (III. AMiK) – rövidfilmfesztivál pályázat felhívásaIdén 3. alkalommal rendezzük meg az „A Mi Kultúránk (AMIK)” – rövidfilmfesztivált. A nevezéseket »  meghosszabbított nevezési határidőig: 2020. szeptember 20. vasárnap éjfélig várjuk. Mit jelent számodra a kultúra fogalma, milyen értékek fontosak a Te hétköznapjaidban? Jelentkezz pályázati felhívásunkra stábként vagy egyénileg, ha szívesen fejezed ki gondolataidat kreatív, vizuális eszközökkel, örömmel látnád viszont nyertes rövidfilmedet a mozivásznon is, és kötetlen hangulatban tanulni szeretnél ismert filmes szakemberektől. A fesztiválra nevezni három kategóriában ♦ élő szereplős ♦ animációs ♦ mobillal készült rövidfilmmel lehet. AMiK Our Culture Short Film Festival » Kövesd az eseményeket a Facén is »

Bővebben...

Sikeresen zárult a Köszönjük, Magyarország! programAz EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a veszélyhelyzetre való tekintettel, az előadó-művészeti szféra támogatására 1 milliárd forintot csoportosított át a Köszönjük, Magyarország! programra.
A program kettős célt szolgál: egyrészt, hogy a járványhelyzetből adódó nehézségek ellenére a művésztársadalom alkotó képviselői bevételi forráshoz jussanak, másrészt a veszélyhelyzet elmúltával Magyarország lakosságát kulturális szolgáltatásokkal, programokkal lássa el.

Bővebben...

Értékes Magyar Közművelődés – felhívásMinden településen van egy művelődési ház, alkotóház, faluház, egy közösségi ház, kulturális, művelődési központ, egy agora, ahol a közösségek összejönnek, ahol az emberek találkozhatnak, ahol eseményeket, közösségi rendezvényeket szerveznek; ahol moziznak, vagy egy színházi előadást néznek meg; ahová szakkörbe járnak, vagy egy konferencián, szakmai napon vesznek részt, esetleg kórusban, vagy népdalkörben énekelnek; ahol egy kiállítást megnézhetnek, vagy éppen szervezhetnek alkotásaikból; ahol versenyeznek, vagy versenyt rendeznek; ahol a gyerekek táborozhatnak, táncolnak, zenélnek, bábszínházba, vagy játszóházba mehetnek; a kismamák tapasztalatot, vagy gyerekruhát cserélhetnek; a nagyszülők pedig szépkorú társaikkal találkoznak, olvasgatnak, vagy egy könyvről beszélgetnek a könyvtárban, internetezhetnek, információkhoz juthatnak, vagy helyi közösségük érdekében önkénteskednek; a szakemberek workshopot tarthatnak, a fiatal vállalkozók egyeztethetnek; a települések ünnepelhetnek.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760