Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

 Zöld játszóházEldobált szemét, feleslegessé vált bútorok az utcán, cigarettacsikkek szanaszét és akkor is autóba ülünk, ha nagyon nem lenne muszáj. Ahogy az egész országban, úgy a fővárosban sem fektetünk még mindig elég hangsúlyt a környezettudatosabb életmódra. A kevés kivétel egyike a Budapesti Művelődési Központ, ahol rendszeresen kínálnak programokat iskolásoknak, óvodásoknak, de még saját dolgozóiknak is a zöld gondolkodásmód jegyében. A programok szervezőjével, Fogarasi Orsolya információs munkatárssal, a kaleidoskop.hu szerkesztőjével beszélgettünk.

Bővebben...

Közművelődési intézmények adatai – Magyarország 2013, KSH A Központi Statisztikai Hivatal 20 éve indította el Magyarország című kiadványsorozatát annak érdekében, hogy a rendszeres, részletes és a felhasználók széles köréhez eljutó tájékoztatási formákon túlmenően bemutassa hazánk statisztikai adatokkal megragadható társadalmi és gazdasági helyzetét. A Magyarország, 2013 kiadványban az elemzések a 2013-ban tapasztalt folyamatokra összpontosítanak. A közművelődésről »

Bővebben...

Pávai István: Az erdélyi magyar népi tánczene Megjelent Pávai István: Az erdélyi magyar népi tánczene című könyvének második, változatlan kiadása. A 131 kottamellékletet, 88 fotót, 7 fakszimilét és 3 táncíráspéldát is tartalmazó kötet Hagyományok Háza webáruházában kapható.

Bővebben...

Módszertár speciális gyűjtőkörrel

Szakmai kiadványokMódszertárunk egyfajta külön gyűjtemény, mely elsősorban a közművelődés és társ-, valamint rokon szakmáinak dokumentumaiból és alapműveiből áll.

Közművelődési kézikönyvtárunk főbb gyűjtőkörei: közösség, művelődés, szabadidő, ismeretszerzés, szervezetfejlesztés. E témakörökön belül elsősorban a könyvtárakban, könyvforgalmazóknál ritkábban fellelhető szakirodalmat gyűjtjük.

Gyűjteményünk része a szakmai dokumentumtár, melyben szakmatörténeti levéltári anyagok, szakfelügyeleti jegyzőkönyvek, szakértői elemző írások, szakmai fórumok írásos és hangzóanyagai találhatók.

Információ: 1-371-2760

Közművelődési Minőség Díj 2012

Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

Kedves Kolléga! Kedves Diákok! Szeretettel meghívunk „A hétköznap illemszabályai” című előadásra.
Időpont: 2020. március 03-án ♦ kedden ♦ 10.00 órától
Helyszín: Számalk-Szalézi Szakgimnázium (1119 Budapest, Mérnök u. 39.)
Előadó: Nagy Ildikó docens

Bővebben...

Eifert János: Képírás - fotóakadémia - könyvajánlóEifert János, a hazai fotóművészet kiemelkedő egyénisége kivételesen szép és tartalmas kötetet nyújt át az érdeklődőknek, mely méltán nevezhető hiánypótlónak. A "Képírás - fotóakadémia" egyrészt kitűnő szakkönyv, másrészt jóval több is annál: amellett, hogy az autodidakta fotósokat és profi szakembereket beavatja a fényképezés magas szintű elméletébe és gyakorlatába, a fotóművészet kedvelőinek is különleges élvezetet nyújt (könyvbemutató).

Bővebben...

Állást keres?

Ha Ön közművelődési területen keres állást regisztráljon a honlapunkon Közművelődési állás keres-kínál
A regisztráció után feltöltheti az adatait, így mielőbb állást találhat!

Teendője:

1. Regisztráció
2. A kapott levélben érvényesítenie kell regisztrálási szándékát.
3. Belépés után Töltse ki az adatait, illetve a határozza meg a keresendő álláshely
pontos paramétereit!
4. Az információ a honlap szerkesztőjének jóváhagyása után jelenik meg a
honlapunkon.

Felhívjuk az álláskeresők figyelmét, hogy CSAK közművelődési terület iránt érdeklődők adatait jelentetjük meg. Töltsék ki részletesen a regisztrációs űrlapot. Hiányos adatokat nem jelentetünk meg, ezeket a regisztrációkat töröljük!

 

ÖKO-7 rendezvények BékásmegyerenBudán egy lakótelep kellős közepén található a Békásmegyeri Közösségi Ház, itt működik már 18. éve az Öko-7 elnevezésű környezetvédelmi rendezvény, amelyben a kerület szinte összes iskolája, óvodája részt vesz, évente mintegy 800 gyerek bevonásával. Az eddig elért eredményekről és a jövőbeli elképzelésekről Rábóczkiné Benkő Zsuzsával, a művelődési ház munkatársával beszélgettünk.

Bővebben...

Természetjárás a Homoktövis Oktatóközpont programjainSzázadfordulónk egyik legmodernebb írója, Karinthy Frigyes, bizonyára büszke lenne a róla elnevezett újpesti művelődési intézményben működő környezetvédelmi oktatóközpontra; amelyben jó hangulatú, fiatalos légkörben, előremutató kezdeményezések mentén dolgozik együtt több intézmény, korosztály és szakma képviselője, egyazon cél érdekében: egy környezettudatosabban gondolkozó következő generációért és egy élhetőbb, az értékeket megtartó környezetért. Dr. Kriskáné Gánóczy Anita 2008-tól munkatársa a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központnak, végzettsége szerint biológia–kémia szakos középiskolai tanár. Jelenleg az intézményben működő Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont oszlopos tagja, őt kérdeztük a központ működéséről.

Bővebben...

Civil Információs Centrum júniusi hírleveleKedves Olvasóink a Budapesti Civil Információs Centrum 2014. júniusi hírlevelét itt olvashatja el »

A tartalomból:

    Ingyenes képzéseinkre továbbra is várjuk a fővárosi civil szervezetek jelentkezését
    Események – fórumok és rendezvények!

Bővebben...

Maróti Andor: A nélkülözhetetlen kultúraMegjelent megvásárolható Maróti Andor legújabb könyve: A nélkülözhetetlen kultúra című kötet.

A kiadvány megvásárolható a Kódex Könyváruházban (Bp. V., Honvéd u. 5.). 

Bővebben...

Jogszabálygyűjtemény a BMK gondozásábanA szolgáltatás az adott naptári napon hatályos valamennyi magyar jogszabály hatályos szövegét tartalmazza. Ezen kívül lehetőség van a hatályon kívül helyezett, valamint a még nem hatályos jogszabályok lekérdezésére is.

A jogszabálygyűjtemény biztosítja a jogszabályok kibocsátójára, évére és számára, valamint a címében és a szövegében történő keresés lehetőségét.

A szolgáltatás a továbbiakban a Nemzeti Jogszabálytár saját oldalán » érhető el. (Amennyiben nem nyílik meg a jogtár, kérem, másolja a böngészője címsorába a következő hivatkozást: http://www.njt.hu/)

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760