Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

2008. október 23-25-én találkoztak Komárnóban (SK) az erdélyi (RO) és újbudai (HU) szenior tanulók.

A projekttalálkozó első napján kirándulást tettek Pozsonyban, ahol a magyar képviselők fogadták őket a parlamentben. A találkozó alkalmat adott a már megismert határon túli netnagyikkal való újbóli személyes találkozásra, valamint az új tagokat is sikerült megismerni. A közös városnézés kitűnő alkalom volt egymás jobb megismerésére. Újbudáról 16 fő, Csíkszeredáról 10 fő utazott a találkozó első napjára.

A második napon a szakmai program következett, mindhárom felnőttképzési intézmény beszámol az elmúlt időszak projekteseményeiről, a jövő félév terveiről valamint bemutatkozott a vendéglátó szervezet. A résztvevők megismerkedhetnek a komárnói tanulókkal, oktatóikkal.

download Beszámolo

Lezárt fejlesztési programjaink fenntartási kötelezettségekből adódó elérhető szolgáltatásai:

TeÉrted Akadémia
Palló felnőttképzési tájékoztató szolgálat®-ok országos hálózatának kiépítése
Zöld tömb – élhetőbb panel tematikus kampányév az élhetőbb lakótelepekért
Kultúr-Tan-Ösvény

Bővebben...

DokumentumtárItt olvashatja el a projektismertetőt, a kézikönyvet, valamint a második projekt (Fenntartható tanulás a közösségben II.) összefoglalóját magyar és angol nyelven.

Bővebben...

RIVER Newsletter 3Volunteering organisations experienced RIVER during the piloting phase
Helping children with their homework, creating a network for immigrants, working for a fire brigade or engaging in a cultural exchange project: Senior volunteers act in different settings with their main motivation to support others, to let them benefit from their experiences or just to stay active. What most of them are not aware of: They all make learning experiences by doing this; they improve their own personal competences. In the RIVER piloting senior volunteers were involved in this new validation method, to show them how they are learning through volunteering.

Bővebben...

Kultúr-TanösvényFenntartási időben elérhető szolgáltatások:

A 2012/13-as tanévtől kezdődően 5 éven át, 2017-ig biztosítjuk az öt közoktatási partner-intézményünk számára évente egy témanap megtartását (pályaorientáció, illetve környezettudatos életmódra felkészítő foglalkozásokat).

Bővebben...

Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program a FacebookonA HUSK program 2007-2013 a Facebookon

Bővebben...

Teérted AkadémiaA projekt fenntartási időszakának tevékenységei: www.teertedakademia.hu, egyéni és csoportos pályaorientációs lehetőség, Én is állampolgár vagyok! keretében látogatás a Parlamentbe, Útitárs ikerkiadványunk térítésmentes biztosítása.

Bővebben...

Közérdekű adatok archívuma
Szervezeti dokumentumok,
Költségvetések, beszámolók 2016-ig,
Működés 2016-ig
Működési statisztika,
Egyéb adatok

Bővebben...

Pallo ProjekttáblaA projekt fenntartási időszakában végzett tevékenységek:

Bővebben...

Nemzetközi kitekintések a koronavírus járvány idejénA Budapesti Művelődési Központ a járványhelyzet és a kulturális intézmények kényszerű bezárása kapcsán elektronikus formában felvette a kapcsolatot nemzetközi partnereivel. Mindenekelőtt érdeklődtünk cseh, szlovák és lengyel munkatársaink egészségi állapota felől, tőlük megnyugtató visszajelzéseket kaptunk. Kíváncsiak voltunk arra is, milyen jó gyakorlatok mentén szervezték újra szakmai tevékenységeiket, kezdeményeztek-e új típusú programokat, alakultak-e szakmai fórumok, valamint milyen finanszírozási megoldásokat találtak, és hogyan kommunikálták a kényszerű változásokat.

Bővebben...

BMKA Budapesti Művelődési Központ elismerései és díjai 2004–2013. között.

Bővebben...

Beszámoló a SILVERNET projekt első évének tevékenységeiről

A pályázat közös elkészítése után az első találkozó szervezése következett, melybe mindhárom intézményt bevontuk. Budapesten a találkozó szervezésébe a “Kattints rá, Nagyi!” tanfolyamot már elvégzett szenior tanulók is bekapcsolódtak. Csíkszeredán (RO) és Komárnóban (SK) felhívás közzétételével hirdették meg a projektet, a nagyszámú idős jelentkezők kiválasztását Romániában esszéírás segítette.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760