Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English
Untitled document Kalandozások a nonprofit reklámok világában - szakmai fórum a BMK-banKALANDOZÁS A NONPROFIT REKLÁMOK VILÁGÁBAN címmel ingyenes szakmai fórumra került sor 2010. április 27-én kedden a Budapesti Művelődési Központban.

Itt tekinthetők meg a az elemzésre bocsátott videoszpotok>>>
A tapasztalatok azt mutatják, a nonprofit és közcélú reklámok ötletesebbek, szellemesebbek, mint amelyeknek egy brand diktálja a fő csapásvonalat – és talán a „kreatívok” alkotóit is jobban megmozgatja az egy-egy nemesebb cél érdekében cselekvés. Fórumunkon két témát jártunk körbe: egyrészről az 1%-os kampányok tanulságait vontuk le: kik, milyen eszközöket vetettek be a cél érdekében; illetve milyen lehetőségei adódnak egy nonprofit szervezetnek a sokat érő „apróságok” begyűjtésére.
Másrészről a közcélú és a nonprofit reklámok világából szemezgetve videószpotokat elemeztünk.

PROGRAM
– „Az 1%-os kampányok tanulságai – civil reklám civil szemmel” című előadásában
Gerencsér Balázs, a Nonprofit Információs és Oktató Központ igazgatója (az Adhat program vezetője) érdekes és tanulságos adatokkal szolgált arra nézve, hogy az 1%-os felajánlások hova és milyen arányokban érnek célba. Beszélt a fő motiváló tényezőkről, ami az adózókat adakozásra készteti – az érzelmi hatás és a személyes érintettség érzetének megléte előkelő helyet foglalt el e motivációk között –, illetve azokról a fogásokról is, hogy miképpen lehet kevés pénzből sikeresebbé tenni az 1%-ot célzó kampányokat például tudatos tervezés, jó targetálás és időzítés révén.
Az előadás végén az elmúlt évek 1%-os kampánytermésének tanulságos darabjait elemezhette a hallgatóság
– többek meglepetésére kiderült, hogy a hatásos kreatív munkák megtervezésének egy részére nem a nonprofit szervezetnek volt pénze, hanem egy-egy reklámügynökség vette szárnyai alá az ügyet. A reklám kíméletlen világában is létezik ugyanis emberbaráti segítség, társadalmi felelősségvállalás – már csak meg kell győzni a „reklámgyárosokat”, hogy a mi ügyünk mellé álljanak.

„A reklám szebbik arca? A jó ügy értékesítése” című  videószpot-elemzést Szabó Judit Nikoletta esztéta, a Budapesti Művelődési Központ pr-menedzsere vezette.
Az előadás alapvetése a közösségi marketing szerepének felértékelődése volt, ezáltal az internetes videómegosztókon terjedő nonprofit, a vírusmarketing révén célba érő
– vagy nem érő, és az internet eldugott zugában árválkodó – filmecskék kerültek a fókuszba. Mivel a technikai eszközök fejlettsége és a hozzájuk férés demokratizálódása miatt videószpotot készíteni már nem is olyan ördöngösség akár házilag is, lássuk, milyen érvek szólnak amellett, hogy a marketing fegyvertárat egy mozgóképes darabbal is kiegészítsük:
–  színesíti a weboldalt – a felhasználó bizonyítottan keresik a multimédiás tartalmakat a honlapokon;
–  a sajtóanyagot hatásosabbá teszi;
–  bemutatókon és reprezentációs célokra felhasználható;
–  ha ügyesek voltunk, az interneten olcsó víruskampányt lehet folytatni.
A videóknak azonban feltétlenül meg kell ütniük egy bizonyos ingerküszöböt – ehhez viszont ÖTLET szükséges, csupa nagybetűvel – hogy túlléphessenek az illusztráció-szerepen. Az oldott hangulatú beszélgetésen számos profi és amatőr videó került a boncasztalra – meglepő módon az utóbbiak is sikeresen szálltak ringbe a képzeletbeli kreativitásversenyen, mutatva, hogy egy frappáns ötlet nem feltétlenül igényel magas szintű, költséges technikai megvalósítást.

Itt tekinthetők meg a az elemzésre bocsátott videoszpotok>>>

Szakmai fórumunk támogatója a Nemzeti Kulturális Alap és az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

NKA OKM
Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760