Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A Magyar Kultúra Napja 2023. – Madách 200A Magyar Kultúra Napja alkalmából 2023. január 19-én került sor ünnepi estünkre Madách Imre költő, drámaíró születésének 200. évfordulóján a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55./A) ♦ Közreműködtek a Budapesti Versklub előadói.  Zenélt a Déridő Együttes. ♦ A házigazda Wiegmann Alfréd, Radnóti-díjas színházi rendező, a Budapesti Versklub vezetője volt. 

Bővebben...

Kattints rá, Nagyi! jubileumi nyereményjátékKATTINTS RÁ, NAGYI!® jubileumi programra vártuk a netnagyikat 2011. május 9-én Budapesti Művelődési Központban. Beszámolónkat a BMK Facebook profilján olvashatta.
A 2001-ben a Budapesti Művelődési Központ programjaként útjára indult „Kattints rá, Nagyi!®” tanfolyam több ezer lelkes netnagyival gazdagította a világhálót, akik már nem jönnek zavarba az internetes kommunikáció kihívásaitól. E-mailen leveleznek távolba szakadt rokonaikkal, csetelnek az unokákkal, a csipkebogyó-gyűjtő túrán készült képeket pedig online galérián keresztül osztják meg egymással. A tanfolyam történetének 10 éve alatt az egykor a helyi – újbudai – nyugdíjasoknak indított programból számos elismeréssel rendelkező országos hálózat lett: jelenleg 38 helyen folyik az idősek internetes ismereteinek oktatása, a kezdeményezés pedig 2010-ben megkapta a „Hálózati Tanulásért Díjat” a Tempus Közalapítványtól. Úgy gondoljuk, nemcsak az izgalmas „tinédzserévek” kezdetét illenék megünnepelni a tanfolyam tízéves fennállása alkalmából, hanem az eddig elért eredményeket is: épp ezért 2011. május 9-én egész napos, nyereményjátékkal színesített jubileumi programra vártuk végzett hallgatóinkat, melyen fődíjként az országos hálózat szponzora, a UPC Magyarország Kft. által felajánlott laptopot is kisorsoltuk. 

Bővebben...

internetIdén május 18-án ismét megemlékeztünk az Internet világnapjáról, melynek keretében előadásokat és bemutatókat szerveztünk. Ezeket ingyenesen, de előzetes regisztráció ellenében lehetet megtekinteni.

Az internet napjainkra a hétköznapok nélkülözhetetlen „információbankjává” nőtte ki magát.

Számlaügyek, zenehallgatás, mobil egyenlegfeltöltés, menetrendek, programkeresés: csak pár olyan tevékenység, amit a háló egyszerűbbé és gördülékenyebbé tett.

Vajon mit hoz a jövő? Erre a kérdésre igyekeztünk válaszokat adni. 

Bővebben...

internetnapWEBEN INNEN, WEBEN TÚL...
címmel került sor az internet világnapja alkalmából szervezett klubfoglalkozásokra 2010. május 18-án a Budapesti Művelődési Központban.

Ingyenes net-expedíciók indultak:
  Elsőként Térképek az interneten címmel, melyen a résztvevők ingyenesen szörfözhettek virtuális útvonalakon, utcanézetű képek között és a térfigyelő webkamerák útvesztőiben.     

Bővebben...

Folytassa Nagyi a Microsoft-talA Budapesti Művelődési Központ a Microsoft Magyarországgal együttműködésben Folytassa, Nagyi! foglalkozásokat tartott március és április hónapok folyamán.

Az előadásokra elsősorban a Kattints rá, Nagyi! tanfolyamon végzetteket vártuk. 

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760