Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

internetIdén május 18-án ismét megemlékeztünk az Internet világnapjáról, melynek keretében előadásokat és bemutatókat szerveztünk. Ezeket ingyenesen, de előzetes regisztráció ellenében lehetet megtekinteni.

Az internet napjainkra a hétköznapok nélkülözhetetlen „információbankjává” nőtte ki magát.

Számlaügyek, zenehallgatás, mobil egyenlegfeltöltés, menetrendek, programkeresés: csak pár olyan tevékenység, amit a háló egyszerűbbé és gördülékenyebbé tett.

Vajon mit hoz a jövő? Erre a kérdésre igyekeztünk válaszokat adni. 

Bővebben...

Kattints rá, Nagyi! jubileumi nyereményjátékKATTINTS RÁ, NAGYI!® jubileumi programra vártuk a netnagyikat 2011. május 9-én Budapesti Művelődési Központban. Beszámolónkat a BMK Facebook profilján olvashatta.
A 2001-ben a Budapesti Művelődési Központ programjaként útjára indult „Kattints rá, Nagyi!®” tanfolyam több ezer lelkes netnagyival gazdagította a világhálót, akik már nem jönnek zavarba az internetes kommunikáció kihívásaitól. E-mailen leveleznek távolba szakadt rokonaikkal, csetelnek az unokákkal, a csipkebogyó-gyűjtő túrán készült képeket pedig online galérián keresztül osztják meg egymással. A tanfolyam történetének 10 éve alatt az egykor a helyi – újbudai – nyugdíjasoknak indított programból számos elismeréssel rendelkező országos hálózat lett: jelenleg 38 helyen folyik az idősek internetes ismereteinek oktatása, a kezdeményezés pedig 2010-ben megkapta a „Hálózati Tanulásért Díjat” a Tempus Közalapítványtól. Úgy gondoljuk, nemcsak az izgalmas „tinédzserévek” kezdetét illenék megünnepelni a tanfolyam tízéves fennállása alkalmából, hanem az eddig elért eredményeket is: épp ezért 2011. május 9-én egész napos, nyereményjátékkal színesített jubileumi programra vártuk végzett hallgatóinkat, melyen fődíjként az országos hálózat szponzora, a UPC Magyarország Kft. által felajánlott laptopot is kisorsoltuk. 

Bővebben...

Folytassa Nagyi a Microsoft-talA Budapesti Művelődési Központ a Microsoft Magyarországgal együttműködésben Folytassa, Nagyi! foglalkozásokat tartott március és április hónapok folyamán.

Az előadásokra elsősorban a Kattints rá, Nagyi! tanfolyamon végzetteket vártuk. 

Bővebben...

internetnapWEBEN INNEN, WEBEN TÚL...
címmel került sor az internet világnapja alkalmából szervezett klubfoglalkozásokra 2010. május 18-án a Budapesti Művelődési Központban.

Ingyenes net-expedíciók indultak:
  Elsőként Térképek az interneten címmel, melyen a résztvevők ingyenesen szörfözhettek virtuális útvonalakon, utcanézetű képek között és a térfigyelő webkamerák útvesztőiben.     

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760