Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Kirándul.hu Kul-túrák 1. túra – FüvészkertKépzeljük el, hogy elmegyünk egy múzeumba, aminek a padlóját ütve fúróval feltörték – vajon mennyire lenne eredményes a tárlatlátogatás által nyújtott kikapcsolódás? A megújult Kirándul.hu csapata az információnyújtás mellett a Kul-Túra programsorozat keretében két, mozgáskorlátozottak számára indított, vezetett kulturális kirándulást szervez Budapest környezeti és kulturális értékei bemutatására.

Első túránkon június 4-én az ELTE Botanikus Kert (Füvészkert), Ferencvárosi Művelődési Központ, Magyar Természettudományi Múzeum útvonalat jártuk be. A túrához bármely állomáson csak előzetes jelentkezéssel, de szabadon lehetett csatlakozni a csoporthoz, illetve befejezni a túrát.

A részvétel igazolvánnyal rendelkező mozgáskorlátozottak és egy fő kísérő számára ingyenes volt. A túra étkezést nem tartalmazott, de a Ferencvárosi Művelődési Központban – Varga Barbara lelkes és szeretetteljes bemutatója után – meg is vendégeltek bennünket.

A Füvészkertben a vízi világ tanulmányozásaKorlátozott számban kerekes székesek és mozgáskorlátozottak számára a túra célpontjai között a szállítást is biztosítani tudtuk.

Szerencsére az égiek kedveztek a túra napján, hiszen verőfényes időben, kellemes melegben kezdhettük túránkat a ELTE Botanikus Kert – Füvészkertben.

Bár a Pálmaház felújítása nagy erőkkel zajlott, de a kaktuszgyűjteményt és a szaporítóházat is meg lehetett tekinteni.

Vezetőnk megismertetett a kert történetével, bemutatta a főbb nevezetességeket, beszélt a gyűjteményért dolgozó kiemelkedő személyiségekről.


Kirándul.hu Kul-túrák 1. túra – a Ferencvárosi Művelődési KözpontbanTúránk 2. állomásán a Ferencvárosi Művelődési Központban már vártak bennünket. Kicsit kifújtuk magunkat, hiszen ekkora jól felmelegedett az idő, s mi alaposan "kiléptünk", hogy tartani tudjuk a tervezett programot. Varga Barbara filmvetítés keretében mutatta be a ferncvárosi művelődési komplexum egységeit, munkáját, programjait és rendezvényeit.
Történetei alapján megelevenedtek mind a dolgos hétköznapok, mind a felemelő ünnepnapok, megemlékezések, vagy az olyan örömteli pillanatok, amikor egy-egy kiemelkedő sikerű sorozat került fókuszba, mint a II. Magyar Mesenap, FERENCVÁROSI CSALÁDI EGÉSZSÉG- ÉS SPORTNAP. A bemutató után a csoportunkat megvendégelték, s a nyári programokról, illetve a házban zajló munkáról szép kivitelezésű kiadványokat is kaptunk.

A Természet Tudományi MúzeumbanA búcsú után felkerekedtünk és indultunk túránk 3. egyben záró állomására a Magyar Természettudományi Múzeumba.
A múzeumban már vártak ránk. Itt két csoportba rendeződtünk, hogy kilenc kerekes székes csoporttársunk közlekedését és kellemes légkörű tárlatlátogatását biztosítsuk.
A múzeum állandó kiállításait – A korallzátonyok csodálatos élővilága, Sokszínű ÉLET – Felfedező úton Magyarország tájain – tekintettük meg Diós Dóra és Bánpataki Ádám empatikus, érdekfeszítő és profi vezetésével.

Információ: Oláh Sándor, Nagy Anna
Telefon: 371-2760,
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

További túrák, budapesti zöld területek és ajánlatok olvashatók a Kirándul.hu oldalon

Támogató:
Budapest Főváros Önkormányzata
Budapest Főváros Önkormányzata

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760