Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Vendégünk a Barta Gyula Galéria – Újjászületés c. kiállításaIntézményünk 2021-ben ismét csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Ez alkalommal a párkányi Barta Gyula Galéria ♦ Újjászületés c. kiállítással mutatkozott beBudapesti Művelődési Központban (XI. Bikás park , Etele út 55/A.). ♦ FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN! » PRE SLOVENCINU POSUNTE SA NADOL! » 

Bővebben...

Fiók L. Stúdió évadnyitó kiállításaA Budapesti Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait a Fiók L. Stúdió évadnyitó kiállítására a BMK Galériába.
A kiállítás meghosszabbított nyitvatartással 2020. október 9-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Etele út 55.) I. emelet BMK Galéria 
A BMK Galéria kiállításai akadálymentesen megközelíthetők.


Bővebben...

BAAS – A NagyításKedves Alkotótársak! A soron következő BAAS alkalom egy kissé el fog térni az eddigiektől, ugyanis egy vendégelőadó lesz a segítségemre Lengyelországból. Sőt, igazából ő lesz az előadó és én leszek a segédje. Egy lengyel-magyar kulturális kapcsolat erősítéséről szóló pályázaton veszünk részt a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásának köszönhetően, aminek ez az első lépése. A következő lépés az lesz, hogy én utazon Lodz-ba október 23-án és tartok egy félnapos foglalkozást ottani művészeti középiskolások részére.

Bővebben...

Tárlatvezetés a BMK GalériábanA XXXIII. Vizuális Művészeti Hónap festészetpályázat kiállítás második részén, január 30-án 18.00 órától Pilaszanovich Irén művészettörténész tárlatvezetést tartott az érdeklődők számára a BMK Galériában a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55./A.) 

Bővebben...

 Fiók L. Stúdió évadzáró kiállítása a BMK GalériábanA Fiók L. Stúdió évadzáró kiállítására 2021. június 8–szeptember 2-ig került sor  a BMK Galériában. A stúdió tagjai rajzi és festészeti tanulmányokat folytatnak heti rendszerességgel a BMK-ban. Csendélettel, portréval, egészalakkal, aktrajzolással foglalkoznak. Az alkotói csoport szemléletében nagy jelentőséggel bír az egyéni benyomás, egyéni látásmód és kifejezésmód.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI. kerület, Etele út 55., Bikás park mellett) ♦ BMK Galéria, I. emelet. ♦ A kiállítás akadálymentesen megközelíthető.

Bővebben...

A Zene VilágnapjaAz UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAP-ja rangjára. Ebből az alkalomból október 2-án a Budapesti Művelődési Központ is megemlékezett a zene sokszínűségéről és virtuális témanapot tartott óvodás korú gyerekeknek és kisiskolásoknak a BMK YouTube csatornáján »

Bővebben...

Múzeumok Éjszakája 2021. a Budapesti Művelődési KözpontbanIntézményünk 2021-ben ismét csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Ez alkalommal párkányi vendégeink voltak: a Párkányi Városi Múzeum » Párkányi anzix-szal ♦ a Barta Gyula Galéria »♦ Újjászületés c. kiállítással ♦ és a ♦ KisGombos népi hagyományőrző játszóház » kékfestőzéssel. ♦ Csatlakozhattak A „csipkézés” alapjairól – gyors csipkefülbevaló készítés kreatív foglalkozásokhoz » és megtekinthetik ♦ „Paličkovaná čipka” – szlovák és magyar vert csipkék villámkiállítást»  a Budapesti Művelődési Központban (XI. Bikás park , Etele út 55/A.). ♦ FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN! » Nočné programy pre múzeá PRE SLOVENCINU POSUNTE SA NADOL! »

Bővebben...

Ars Sacra a BMK-ban: Modern mítoszok – előadásA XIV. Ars Sarca Fesztivál célja a zsidó–keresztény kultúrában rejlő értékek felmutatása a művészetek segítségével. A fővárosból indult kezdeményezés szeptember 12–20. között kerül megrendezésre. A fesztivál idei mottója „Minden forrásom belőled fakad!”. A BMK ismét bekapcsolódik művészeti rendezvényeivel a programsorozatba. Idén egy előadással egybekötött filmvetítéssel csatlakozunk a programsorozathoz, amelyre szeretettel meghívjuk a kedves érdeklődőket!
Időpont: 2020. szeptember 14.hétfő17.00-20.00 óráig programok »
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (1119 Budapest, Etele út 55.) ♦ Művész Klub és Fsz. 21-es terem.

Bővebben...

XV. Ars Sacra Fesztivál a BMK-banA XV. Ars Sacra Fesztivál célja a zsidó–keresztény kultúrában rejlő értékek felmutatása a művészetek segítségével. A BMK ismét bekapcsolódott művészeti rendezvényeivel a programsorozatba. Egy előadással egybekötött filmvetítéssel csatlakozunk a programsorozathoz 2021. szeptember 9-én.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Etele út 55., a Bikás park mellett) ♦ Művész Klub. Programok» ♦

Bővebben...

35. VMH grafika- és iparművészet-pályázat kiállítása A 2019. évi 35. Vizuális Művészeti Hónap festészet- grafika- ♦ iparművészet-pályázat kiállítására 2019. december 10–2020. január 4-e között került sor a BMK Galériában.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55/A.). A kiállítást UTCAI DÁVID festőművész nyitott meg.

Bővebben...

„Mozgásban a világ”  – a Budai Fotó- és Filmklub kiállítása a BMK GalériábanA Budai Fotó- és Filmklub „Mozgásban a világ” című fotókiállításán a koronavírus-vészhelyzetre való tekintettel, az Országgyűlés döntése alapján, intézményünk 2021. május 5-éig látogatókat nem fogadhatott. A kiállítást újranyitottuk és 2021. május 30-áig lehetett megtekinteni.
A tárlatot megnyitotta: Kakucsi-Csernák Zoltán, Príma,- és Dürer-díjas festőművész.

Bővebben...

„Karantén alatt és után” az EZÜSTNET Egyesület fotókiállítása a BMK GalériábanAz EZÜSTNET Egyesület „Karantén alatt és után” című fotókiállítására 2021. szeptember 7. és 21. között került sor a BMK Galériában (Budapest, XI. Etele út 55., Bikás park)  A kiállítás megnyitotta: Marsi László, a BMK igazgatója Lapozzon bele az egyesület Magyarország gyöngyszemei – online előadások kiadványába»

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760