Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

BAAS – A NagyításKedves Alkotótársak! A soron következő BAAS alkalom egy kissé el fog térni az eddigiektől, ugyanis egy vendégelőadó lesz a segítségemre Lengyelországból. Sőt, igazából ő lesz az előadó és én leszek a segédje. Egy lengyel-magyar kulturális kapcsolat erősítéséről szóló pályázaton veszünk részt a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásának köszönhetően, aminek ez az első lépése. A következő lépés az lesz, hogy én utazon Lodz-ba október 23-án és tartok egy félnapos foglalkozást ottani művészeti középiskolások részére.

Egyeseknek már ismerős lesz Maksym Ostrowski, igen fiatal festőművész, hiszen tavaly augusztusban egy hónapot töltött a BMK vendégeként Budapesten és ez idő alatt egy nagyméretű festményt készített, ami pici darabokból állt össze és ezeket az utcan egy jó szóért cserébe elosztogatta. És azóta februárban is volt egy villámkiállítása a BMK-ban lent az aulában. Tehát nem idegen számára a terep. Ő fogja az előadást is tartani, bemutatva a saját művészetét és még két kortárs lengyel festőt. Egész biztosan egy érdekes és tanulságos nap lesz ez!

BAAS – A NagyításAz előadásban Maksym előadja Wladyslaw Strzeminski unizmus elméletét és Katarzyna Kobro tér-idő elméletét, valamint néhány szót fog ejteni Aleksandra Gieraga nyílt-festészetéről avagy nyitott-festészetéről.
Az alkotóti munka is el fog térni az eddig megszokottaktól, hiszen egy igazi kreatív műhelymunka vár Rátok. Szükség lesz a következő eszközökre:
1. tus (van a BMK-ban is, ezért külön nem kell vennetek)
2. ceruza
3. folt-képző eszköz, úgymint: toll, pálca, ecset, bármi egyéb
4. 10 db a4-es méretű papírlap, lehet használt is, vagy amin van valami szöveg, szóval nem kell tisztának, üresnek lennie.
5. festéknyom hagyó eszkőz: ecset és festék, kréta (viaszos, pasztell, olajos...), filctoll
6. olló vagy sniccer
7. fekete marker, amit elég ha csak néhányan hoztok, ezért ne vegyen külön senki.
8. kettő a4-es vagy a3-as vastagabb papírlap (300g körüli)

Ezekből is látszik, hogy ez egy rendkívüli alkalom lesz és felettébb izgalmas és tanulságos! A csatolmányban látható az esemény plakátja, merthogy ezúttal az is van és ez is Maksym Ostrowski alkotása.

Remélem találkozunk október 3-án! Addig is minden legjobbakat kívánok Nektek! 

Utcai Dávid,kortárs magyar festőművész, www.davidutcai.com

Maksym Ostrowski, kortárs lengyel festőművész, https://chisinau.pl/

Waclaw Felczak AlapítványTámogató: Waclaw Felczak Alapítvány

 

 

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videófelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760