Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Csipkeworkshop alapok 1. a Múzeumok éjszakáján A Múzeumok éjszakáján workshopunkon a csipkeverés alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők: egy színes könyvjelzőt vagy egyszerű karkötőt választhatnak a tervezésétől a megvalósításáig. Így készítjük majd, egy kis kedvcsináló »  Időpont: 2022. június 25. szombaton  15.00 órától 16.30 óráig színes könyvjelzőt 17.00 órától 18.30 óráig egyszerű karkötőt KÉSZÍTÜNK. A WORKSHOPOK BETELTEK!   Keresse következő workshopjainkat az „Ars Sacra a BMK-ban rendezvénysorozaton” szeptember 17–25. között. Helyszín:  Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Etele út 55./A.) Csatlakozz nyílt csoportunkhoz a Facebookon » Vezeti: Hemmert Anita okleveles csipkekészítő.

 A csipkézés alapjairól 1.: Vert csipke színes könyvjelző készítő workshop

A Múzeumok éjszakáján workshopunkon a csipkeverés alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, melyen egy színes vert csipkekönyvjelzőt készítünk – a tervezésétől a megvalósításáig.
Időpont: 2022. június 25. ♦ szombaton ♦ 15.00 órától 16.30 óráig ♦ A WORKSHOP BETELT!  Keresse következő workshopjainkat az „Ars Sacra a BMK-ban rendezvénysorozaton” szeptember 17–25. között.

Helyszín: B udapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Etele út 55/A. a Bikás park mellett)

A workshopot vezeti: Hemmert Anita okleveles csipkekészítő.
Így készítjük majd el, egy kis kedvcsináló »

A csipkézés alapjairól 2.: Vert csipke karkötőkészítő workshop
A WORKSHOP BETELT!  Keresse következő workshopjainkat az „Ars Sacra a BMK-ban rendezvénysorozaton” szeptember 17–25.

A vert csipke, az úgynevezett klöpli több szállal készül. Sajátos eszközigényű csipkefajta, eszközei: verőpálca és a verőpárna. A verőpárna rendszerint henger alakú, hozzá erősítik a mintaalapot. A minta elkészítéséhez szükséges fonalat verőfára, orsóra tekerik, és fonáson alapuló technikával dolgoznak, majd a keresztezési pontokat megtűzik és haladnak tovább. Négy szállal, azaz két párral dolgoznak egyszerre. A párnára tűzött gombostűk köré fonják, csavarják, szövik a megadott minta szerint.

A vert csipke készítésének módja a XVI. századtól napjainkig semmit sem változott. Ugyanúgy a 20-60 csipkeverő fa (batyikó, botikó, vetélő, orsó) és az arra feltekert fonal „helycseréje” adja a csipkecsodát, mint az 1560-as években, amikor egy flandriai lány először csipkét vert.

Csatlakozz nyílt csoportunkhoz a Facebookon», ahol elméleti és gyakorlati percekkel, mintákkal, eseményekkel és számos érdekességgel várunk.

A foglalkozásokat maximum 8 fő felnőtt részvételével tartjuk meg.

Bővebb információ kérhető: Hemmert Anitától az +3613712760, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760