Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Adventi házimuzsika – Onczay Zoltán Bach-koncertjeAdventi kamara zenét hallgathattak kicsik és nagyok, zeneértők és kíváncsiak december 8-án a Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.). Az esten Johann Sebastian Bach gordonkaművei hangzottak el Onczay Zoltán gordonkaművész tolmácsolásában.

Adventi Házimuzsika

Műsoron: J. S. Bach
G-dúr csellószvit (BWV 1007)
Esz-dúr csellószvit (BWV 1010)
c-moll csellószvit (BWV 1011)

 A koncerten a részvétel díjtalan.

Onczay Zoltán gordonkaművész
Onczay Zoltán gordonkaművészZenész családban születtem, édesapám gordonkaművész, aki korábban a MÁV Szimfonikusoknál a művészeti vezetésben is részt vett. Édesanyám ugyanitt, közel 25 éven át a brácsaszólam tagja volt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Mező László növendékeként diplomáztam, majd 2008-ban Berlinben az UdK Egyetemen Hindemith-ösztöndíjasként szólista diplomát szereztem Wolfgang Boettcher osztályában. Részt vettem Starker János, Tsuyoshi Tsutsumi, Thomas Demenga, Boris Pergamenschikow és David Geringas mesterkurzusain.
Három évig szólócsellistája voltam a Claudio Abbado által vezetett Gustav Mahler Nemzetközi Ifjúsági Zenekarnak, ahol többek között olyan művészekkel dolgozhattam együtt, mint Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Mariss Jansons, Kent Nagano, Anne Sophie Mutter, és Yo-Yo Ma.
Elismerések: Országos Friss Antal gordonkaverseny I.díj, Yamaha-díj, Wiener Klassik és Kodály verseny I.díj Semmeringen, European Music for Youth nemzetközi versenyen Oslóban különdíj.
2008–2014 között a Mannheimi Kamarazenekar első csellistája, illetve a “Turmsaal” koncertsorozat művészeti vezetője voltam. 2015 őszétől dolgozom a MÁV Szimfonikus Zenekarnál, szólamvezetőként.
Alapító tagja vagyok a bécsi Morphing Musicnak, 2017-től vendég szólócsellistája a TFO Festival Zenekarnak Koreában.
Szeretek biciklizni, jógázni és olvasni, szeretem a vízi sportokat. A klasszikus zene mellett, az elektroakusztikus zene is érdekel, szívesen játszom (improvizáció, jazzy).
A zenekari munka mellett kamara és szólókoncertjeim lesznek.

Információ: Bakó Krisztián, 0613712787, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adventi Házimuzsika – Bach kamarazene

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjárat alacsonypadlós, az 1-esvillamos közlekedik alacsonypadlós változatban is, melyet a menetrendben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

 Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760