Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Vámos István A Budapesti Művelődési Központ évente hirdet pályázatot a fővárosi amatőr alkotók számára.
A nevezők alkotásai közül zsűri válogat egy csoportos kiállításon történő részvételre, illetve díjazza az adott év legjobb alkotóit. A 2009. évi XXIV. Vizuális Művészeti Hónap grafika pályázatának első helyezettje VÁMOS ISTVÁN, aki a díjazással önálló bemutatkozási lehetőséghez is jutott. 
Vámos István alkotásait március 31-től április 13-ig tekinthették meg a Budapesti Művelődési Központ (BMK Galéria, Budapest XI., Etele u. 55.) nyitvatartási idejében.

A kiállítást Bálványos Huba grafikusművész nyitotta meg.

Vámos István

Matyó felmenőimtől jó kézügyességet örököltem. Középiskolás koromban kezdtem el rajzolni, de szüleim és derék szerzetes tanáraim kissé gyanakodva figyelték igyekezetemet. Ők a művészpályánál biztosabb kenyeret szántak nekem. Én azért eljártam rajzolgatni szülővárosomban, Miskolcon, Mazsaroff Miklós rajzkörébe, és egyszer az Iparművészeti Főiskola felvételijének is nekifutottam
– sikertelenül.
A kézügyesség azonban jó szolgálatot tett más területen is, mikor előbb műszerész szakmát szereztem, majd vegyészmérnök lettem. Sok örömet jelent a munkámban, hogy finom részletekkel bíbelődhetek – és a kezemmel is dolgozhatok, nem csak a fejemmel.
A rajztudásomra a családban is szükség volt, két fiam és két lányom sokszor „megrajzoltatott”, és most kétéves unokám is kezdi felfedezni „tehetségemet”.
Ennél komolyabb kihívást jelentettek a nyolcvanas évek, mikor könyvkiadók részére készítettem illusztrációkat.
A rajzolásban, festésben kisinas maradtam, aki nagy művészektől próbál ellesni ezt-azt. Szép időszak volt, mikor egyetemista koromban egy kis galériát működtettünk barátaimmal, és több, általam nagyra becsült grafikussal személyesen is találkozhattam. Hatásuk látszik képeimen.
 
A BMK Galéria honlapja
2010. évi kiállításainkról itt olvashat>>>
A kiállításokról fotókat itt tekinthet meg>>>

A program támogatója:

Nemzeti Kulturális Alap  

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760