Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Fekecs Károly: Baja - fotókiállítás a BMK-banA Budapesti Művelődési Központban került sor a 2010. évi XXVI. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázat díjazottjai kiállítására, melynek kiállítói Fekecs Károly, Szécsényi Zsuzsanna és Várai Mihály voltak.
A BMK Galéria lapja

A kiállítást Vidovics István fotóművész nyitotta meg.

A Budapesti Művelődési Központ évente hirdet pályázatot a képző- és fotóművészetet művelő fővárosi amatőr alkotók számára. A nevezők alkotásai közül zsűri válogat egy csoportos kiállításon történő részvételre, illetve díjazza az adott év legjobb alkotóit. A díjazottak jutalma egy további bemutatkozás lehetősége. A 2010. évi fotópályázaton Szécsényi Zsuzsanna, Fekecs Károly és Várai Mihály egy-egy alkotását a zsűri oklevéllel jutalmazta. 2011. október 24-től november 13-ig közösen mutatkoznak be a Budapesti Művelődési Központ Galériájában.

SZÉCSÉNYI ZSUZSANNA

Szécsényi Zsuzsanna fotói a BMK GalériábanRégóta kerestem, keresek egy eszközt, amellyel kifejezhetem és talán megoszthatom másokkal is azt aki voltam, vagyok és aki lenni szeretnék.

Utazásaim során kezdtem el fényképeket készíteni, először filmes, majd digitális Nikon kamerával.

Egy szerencsés találkozás során kerültem kapcsolatba a Kőbányai Fotóklub tagjaival, akiktől nagyon sokat tanultam, és önzetlen segítséget kaptam, amelyért ezúton is köszönetet mondok.

Társaim kiváló fotóit látva fogalmazódott meg bennem az igény arra, hogy az ösztönös fotózáson túllépve, tanuljak és folyamatosan képezzem magam.

Imre Tamás fotós iskolájában kerültem először kapcsolatba a kortárs fotóművészekkel, a későbbiekben Baricz Kati, Jung Zseni, Benkő Sándor segítettek látni és láttatni, míg a női test szépségének különleges ábrázolásában Eifert János és Patrus Dóra volt a mesterem.

Az utóbbi két évben Teátrumfotó csoport tagjaként szenvedélyesen jártam tánc és színházi előadások fotózására, amely nagyon nehéz, de egyben nagyon élvezetes tevékenység számomra, hiszen ezen alkalmak egyesítik számomra az előadás megtekintésének élményét, a fotózás örömével.

Az utóbbi két évben fotóim sikeresen szerepeltek hazai és nemzetközi pályázatokon, legutóbb az X. Akt című alkotásom (amely jelen kiállításon is szerepel) SALON HM díjazásban részesült, a 1st INTERNACIONAL SALON OF PHOTOGRAPHY „NOVI SAD" pályázaton.

Köszönöm hogy megnézik a kiállítást, és az alábbi idézettel kívánok jó szórakozást a fotók megtekintéséhez:

„Ez itt a felszín. Gondold el – vagy inkább próbáld megérezni, megsejteni –, mi rejtőzik alatta, milyen lehet az a valóság, amely így fest.

(Susan Sontag: A fényképezésről)

FEKECS KÁROLY

Fekecs Károly: Tiszaföldvár 2010.Szolnokon születtem 1963-ban, Tiszaföldváron nőttem fel, 1984 óta Budapesten élek és dolgozom, jelenleg mint szervizmérnök.

Autodidakta módon kezdtem fényképezni 1989-ben.

A Kőbányai Fotóklubban töltöttem meghatározó éveket, Végh Elektől tanultam a fekete-fehér laborálás, képszerkesztés fogásait.

Korábban diára és fekete-fehér negatívra készítettem képeket, néhány éve digitális géppel fényképezem, de témáim alig változtak, a természet és az épített környezet részleteit, színeit, formáit fényképezem szívesen.

A digitális technika megkönnyíti a képfeldolgozást, „laborálást", egyébként alig módosítok.

Képeimnek ritkán adok címet, leginkább a készítés helyét és idejét jelzem.

VÁRAI MIHÁLY

Várai Mihály: MunkaidőbenKamaszkorom óta fotózom, saját magam végeztem a fekete-fehér laborálást, negatív- és papírkép-kidolgozást. Két évtizeden keresztül tördelőszerkesztőként dolgoztam napilapoknál. 2006-ban a Népszabadság Oktatási Központjának fotóriporteri szakán sikeresen vizsgáztam. Sokat köszönhetek Féner Tamásnak, a mesteremnek.

Akiknek még hálával tartozom, a teljesség igénye nélkül: Zsitva Tibor, Eifert János, Fejér Gábor, Gárdi Balázs, Sopronyi Gyula, Szipál Martin és Szipál Péter.

A fotózás számomra meditáció, kizökkenek térből és időből, akkor érzem magam teljesnek, ha fotózom, csak a téma a fontos.

Pályázatokon sikeresen szerepelnek a fotóim. Képeimet számos újság publikálta.

A BMK Galéria kiállításai ingyenesen látogathatók.

2010. évi kiállításainkról itt olvashat>>>
A kiállításokról fotókat itt tekinthet meg>>>

Információ:  Vadócz Zsuzsa,

telefon: 371-2783,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A program támogatója:

Namzeti Kulturális Alap

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760