Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Onestyákné Ágotai Mária alkotásaA Budapesti Művelődési Központban került sor  B. VÁNDOR ÉVA, DEÁK-VERES MARI, GAZDAG JÓZSEF, HORVÁTH VERA, ONESTYÁKNÉ ÁGOTAI MÁRIA – a BMK 2011. évi XXVII. Vizuális Művészeti Hónap festészetpályázat okleveles alkotói – csoportos kiállítására a BMK Galériában.
A tárlatot március 1–19-ig tekinthették meg az érdeklődők.
A BMK Galéria honlapja

A kiállítást megnyitotta PILASZANOVITS IRÉN művészettörténész.

A Budapesti Művelődési Központ évente hirdet pályázatot a képző- és fotóművészetet művelő fővárosi amatőr alkotók számára. A nevezők alkotásai közül zsűri válogat egy csoportos kiállításon történő részvételre, illetve díjazza az adott év legjobb alkotóit.
A díjazottak jutalma egy további bemutatkozás lehetősége. A 2011. évi festészetpályázaton B. VÁNDOR ÉVA, DEÁK-VERES MARI, GAZDAG JÓZSEF, HORVÁTH VERA, ONESTYÁKNÉ ÁGOTAI MÁRIA egy-egy alkotása oklevelet kapott.2012. március 1-jétől 19-ig közösen mutatkoznak be a Budapesti Művelődési Központ Galériájában.

B. VÁNDOR ÉVA

B. Vándor Éva alkotásaA Dunántúlon egy csepp kis településen születtem, és iskolai tanulmányaim során nem találkoztam rajz tanárral, így nem volt bátorságom festeni.
A természet és az épített környezet szépsége mindig megfogott. Sok élet feladat elvégzése után három éve határoztam el, hogy festek, egy kiállítás hatása alapján.
Segítséget kerestem, és találtam a Király Klubban, a Nyitott Műteremben, a Szőnyi Körben, és a  Kisképzőben. Kezdettől fogva részt vettem kollektív kiállításokon, melyek nagy élményt és biztatást jelentettek számomra.
A festés eddig nem látott új színt, új élményeket hozott az életembe. Kedves emberek közé kerültem.
Az alkotással örömöt szerzek másoknak és nem utolsósorban magamnak azzal, hogy megpróbálom kifejezni az érzéseimet, a vágyaimat egy teljességgel újszerű módon, ahogy azelőtt nem. A rajzolás és festés leköt és elvarázsol. Már másként élek és másként figyelem a körülöttem nyüzsgő világot.

GAZDAG JÓZSEF

Gazdag József alkotása1928-ban születtem Hódmezővásárhelyen. 1949-ben kerültem Budapestre. Gépésztechnikusként, később tervező mérnökként a Járműfejlesztési Intézetben, majd a Ganz-Mávagban dolgoztam.
Műszaki pályára szüleim tanácsára mentem, de gyermekkorom óta rajzolok. Egész fiatalon a Tornyai János Szabadisklába jártam Vásárhelyen, ahol Debély Lajos festőművész volt egyik mesterem.
1953-56-ig Budapesten a Dési Huber Képzőművészet Körbe jártam festeni, rajzolni, amelyet Fenyő A. Endre, Tamási Ervin festőművészek irányítottak. Tagja voltam a gyári képzőművészeti körnek és több csoportos kiállításon vettem részt. Lengyelországban is kiállításra kerültek akvarelljeim és tusrajzaim, amelyeket oklevéllel jutalmaztak.
Több éve veszek részt a zuglói képzőművészek csoportja kiállításain.
Rendszeres látogatója vagyok a Budapesti Művelődési Központ előadásainak és képzőművészeti konzultációinak, 2002 óta veszek részt az intézmény galériájának éves tárlatain. Az utóbbi két évben késtzer nyertem oklevelet és így lehetőséget egy közös kiállításra a szintén oklevéllel díjazott festőtársaimmal együtt.

DEÁK-VERES MARI

Deák-Veres Mari alkotásaA Kondor Béla Közösségi Ház festőkörében kezdtem rajzolni és festeni 2002-ben, Buna Konstantin festőművész tanítványaként. Az utóbbi években újabb lehetőségek nyíltak látásmódom és eszköztáram fejlesztésére: Bálványos Huba Munkácsy-díjas grafikus- és Fiók László festőművész tanítványa lettem a Budapesti és a Pest Megyei Művelődési Központokban szervezett képzéseken, művésztelepeken.
Bálványos Hubától, a kiemelkedő személyiségtől és nagy tudású professzortól a közelmúltban vettünk végső búcsút, a Patakmeder című, oklevéllel díjazott képpel rá emlékezem.
Tagja vagyok az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak. Munkáim szerepeltek országos pályázatokon és kiállításokon, három önálló kiállításom volt.

Örülök, hogy ismét megmutathatom néhány képemet.

 

HORVÁTH VERA (Mázoló Geológ)

Horváth Vera alkotásaArs Poétikám: "Az örömmel végzett tevékenység legszebb eredménye, ha az elkészült kép másnak is örömet szerez."
Somogyország központjában, Kaposvárott születtem 1948-ban. Kétéves korom óta Budapesten élek, de kisgyermek-, illetve ifjúkorom nyarait Somogyban, Öreglakon töltöttem. Jelenlegi szerelmetes tájaim Balaton-felvidék, Alsóörs.
Általános iskolás koromban rajzszakkörbe is jártam, több gyermekrajzversenyen tisztes helyezést értem el.
Eltelt 45 év tanulással (ELTE TTK, Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem, így okleveles hidrogeológus szakmérnök lettem), és munkával (földtan, vízügy, környezetvédelem), a hidrogeológia imádatával.  2006 októberében kezdtem el festeni az FMH „Picasso” klubjában Vágó Zoltán festőművész irányításával, felelevenítve általános iskolai rajztanárnőm, Mersits Piroska festőművész által mondottakat is. Jelenleg Dóri Éva mesterkurzusára járok.
Döntően olajjal festek. Főbb témáim a tájképek, utcaképek, csendéletek. Gyakran készítek tematikus sorozatokat is. Figurális képet ritkán készítek.
Ez ideig mintegy 250 festményt készítettem, amelyeknek közel 65 %-a magántulajdonba került.
Eddig 6 egyéni és 15 csoportos kiállításom volt

ONESTYÁKNÉ ÁGOTAI MÁRIA 

Onestyákné Ágotai Mária alkotásaBudapesten születtem, 1947-ben. Laboránsként, majd a főiskola elvégzése után vegyipari szervezőmérnökként dolgoztam. 1989-ben csatlakoztam férjem vállalko-zásához. Azóta is itt tevékenykedem, most már nyugdíjasként. Mindig vonzódást éreztem a képzőművészet, rajzolás, festés iránt, de sajnos sem időm, sem lehetőségem nem volt képezni magam. 2003-ban nagy örömömre rátaláltam a Mészáros László Képzőművészeti Egyesületre. A több mint 35 éve működő, Csokonai-díjas egyesületben művésztanárok, Neuberger István, Hurton Tamás és barátok segítenek a különböző technikák elsajátításában.
Néhány éve bekapcsolódtam a kerámia-szakosztály munkájába is. Másfél éve művésztanárom, Schéffer Anna tanácsára kezdtem el kerámia domborműveket készíteni.
Rendszeresen részt veszek  továbbképzéseken, alkotótáborokban, országos pályázatokon. 2011.” Nyiss Ránk” Fődíj, OKIT-díj, XXVII. Vizuális Művészeti Hónap Oklevél. Szívesen örökítem meg környezetemet, a helyeket, melyhez emlékek fűznek, családtagjaimat, barátaimat.
Szeretném átadni, éreztetni azt az örömet, boldogságot, amelyet az alkotás számomra jelent.

A kiállítás nyitva tartása:

Budapesti Művelődési Központ információs szolgálat

hétköznap 8.00–19.00 óra,

szombaton 13.00–18.00 óráig,

vasárnap csak rendezvények idején.

Tömegközlekedéssel megközelíthető: 7, 7E, 114, 173, 173E, 213, 214-es autóbusszal, Kelenföld városközpont megálló.

 A BMK Galéria kiállításai ingyenesen látogathatók.

2010. évi kiállításainkról itt olvashat>>>
A kiállításokról fotókat itt tekinthet meg>>>

Információ:  Vadócz Zsuzsa,
telefon: 371-2783,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A program támogatója:

Namzeti Kulturális Alap
 Minősített Közművelődési Intézmény 2011Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2011

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760