Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Két fotós, egy-egy utazás fotókiállítás a BMK GalériábanA Budapesti Művelődési Központ évente hirdet pályázatot a képző- és fotóművészetet művelő fővárosi amatőr alkotók számára. A nevezők alkotásai közül zsűri válogat egy csoportos kiállításon történő részvételre, illetve díjazza az adott év legjobb alkotóit. A díjazottak jutalma egy további bemutatkozás lehetősége.

A 2012. évi fotópályázaton Nagy Sugár és Németh István az elsők között végzett, kiállításukat 2013. május 21-től június 6-ig tekinthették  meg a Budapesti Művelődési Központ Galériájában.

KÉT FOTÓS, EGY-EGY UTAZÁS
Néhány dolog közös bennünk: együtt lettünk helyezettjei a BMK tavalyi Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatnak, mindketten a Kőbányai Fotóklubhoz tartozunk, szeretünk utazni és nagyon szeretünk fotózni.... és ennek köszönhetően üdvözölhetjük most Önöket közösen ezen a kiállításon.

Számunkra mindig örömet jelent maga a fotózás, de igazán nagy boldogságot az okoz, ha az elkészült képeket „közszemlére" tehetjük, a család, barátok, ismerősök, vagy egy ilyen kiállítás keretében az ismeretlen ismerősök előtt. Különösen akkor, ha egy-két kép kapcsán maradandó élményeket tudunk szerezni a nézőknek, vagy szép emlékeket hívunk elő bennük.
Kína – a Világ másik oldala. Nemcsak messze van, hanem minden értelemben más, mint amit itthon megszoktunk: pl. a szokatlan formájú karszthegyek, az évszázadok szorgalmával kialakított teraszok, ahol az élelmiszerüket termelik, az egyszerű életkörülmények ellenére mégis elégedettségben és örömben élő emberek. Nap mint nap rácsodálkoztam a látottakra. Szeretném átadni – a fotóim által – az itt megjelent érdeklődőknek ezt a rácsodálkozó élményt, amiben részem lehetett Kínában.

A velencei képek idén tavasszal készültek. Reggeli havazás, zúzmarás táj, kellemetlenül csípős szél fogadta a karneválozókat, majd kisütött a nap, és következett az éjfélig, hajnalig tartó mulatság egy héten keresztül. Még a hatalmas tömeg sem volt riasztó ebben a fantasztikus hangulatú városban, ezen a különleges atmoszférájú eseményen.
Reméljük, hogy képeinkkel elnyerjük tetszésüket, esetleg kedvet kapnak elutazni a bemutatott helyszínek valamelyikére.

A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.

2012. évi kiállításainkról itt olvashat>>>

A kiállításokról fotókat itt tekinthet meg>>>

Információ:  Vadócz Zsuzsa,
telefon: 371-2783,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A program támogatója:

Namzeti Kulturális Alap

Minősített Közművelődési Cím 2011 és Közművelődési Minőség Díj 2012
Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2011
Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760