Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

 Falak helyett szavak - interaktív kiállítás tárlatvezetéssel2011. január 24–február 6-áig került sor az Artemisszió Alapítvánnyal közös rendezésű Falak helyett szavak című kiállításra a Budapesti Művelődési Központban. A tárlat célja, hogy interaktív, mozgalmas, de egyben tanulságos módon elgondolkodtassa a látogatókat a kulturális sokszínűség, a kirekesztés, a befogadás és az esélyegyenlőség kérdéseiről.

A kiállítás plakátja innen tölthető le>>>

A kiállítás három iskola diákjainak aktív közreműködésével jött létre. A kiállítás a helyi pedagógusok által vezetett, művészeti és etnográfiai műhelyfoglalkozásokra épít, így a tárlat anyagát a fiatalok által készített montázsok, tablók, életútinterjúk színesítik, melyek azalábbi kérdésekre igyekeztek válaszokat találni.

  • Ki vagyok én? 
  • Mi határoz meg engem? 
  • Hogy látom a Másikat?
  • Igénytelennek, érthetetlennek, irigylésre méltónak vagy hozzám hasonlónak?
  • Hogyan élhetünk együtt, és nem csupán egymás mellett?

 

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

 Tárlatvezetés tanároknak, ifjúsági munkásoknak
Falak helyett szavakÉrdeklődő pedagógusok, ifjúsági munkások számára szakmai tárlatvezetést kínálunk, melyet az Artemisszió Alapítvány munkatársai biztosítanak, ennek során megismerkedhetnek a kiállítási anyaggal, illetve betekinthetnek a kiállítás alapját képező művészeti és etnográfiai műhelyfoglalkozásokba.
Eze kívül az Artemisszió Alapítvány iskolai és iskolán kívüli foglalkozásokhoz készült oktatató csomagját is kézhez kaphatják.

Időpont:
2011. január 24. 14.00–15.00 óra.

Jelentkezési lap a innen tölthető le>>>.

 „Hátrányból előnyt – fókuszban az esélyegyenlőség” című szakmai fórum
Hátrányból előnyt - fókuszban az esélyegyenlőségA fórumon tanácsadói segítséggel járjuk körbe az esélyegyenlőség–egyenlő bánásmód témakörét, a munkahelyi esélyegyenlőségi terv készítésének főbb szempontjait, valamint terveink szerint egy érzékenyítő tréning gyakorlatai segítségével szerezhetünk ez irányú benyomásokat. Ezen kívül saját tapasztalataink alapján segítséget kívánunk nyújtani a pályázatok esélyegyenlőségi mellékletének összeállításához és a gyakorlati kivitelezés sikeréhez is.
Kérjük, részvételi szándékodat 2011. január 24-ig dátumjelöléssel jelezd az alábbi elérhetőségeken:
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , telefon: 371-2763, fax: 371-2761.

Időpont:
2011. január 25. 10.00 órától.

 Tárlatvezetés iskolai csoportoknak
Falak helyett szavak interaktív kiállítás tárlatvezetésselAz előzetesen bejelentkező iskolai osztályok, csoportok (10–18 évesek) számára térítésmentes tárlatvezetést biztosítunk, melyet az Artemisszió Alapítvány munkatársai tartanak. A fiatalok interaktív játékokkal színesített foglalkozás keretén belül ismerkedhetnek meg a kiállítással.

Időpontok: MEGTELTEK! (január 26., február 2. és 3.)


Információ: Fogarasi Orsolya
, 371-2779,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .
fax: 371-2761.

A kiállítást ingyenesen megtekinthették január 24-től február 6-ig, a Budapesti Művelődési Központ nyitvatartási idejében hétfőtől–péntekig 8.00–20.00, szombaton 9.00–18.00 óráig, vasárnap csak rendezvény idején a Budapest XI. Etele út 55. alatt (megközelíthető: 7, 7E, 114, 173, 173E, 214-es busszal a Kelenföld Városközpont megállótól).

  Közreműködők Közreműködők honlapja
Artemisszió Alapítvány  Artemisszió Alapítvány
 Dankó Pista Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Dankó Pista Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium
 Dr. Ámbédkar Gimnázium Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola
 Losonci Téri Általános Iskola Losonci Téri Általános Iskola


Ajánlott oldalak: 
Falak helyett szavak blog,
Artemisszió Alapítvány oldala

A program az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és az Anna Lindh Alapítvány támogatásával, illetve  a 2010 –  A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év keretében valósul meg.

 eea grants  Anna Lindh Alapítvány  2010 –  A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év Norway Grants 
Autonómia Alapítvány Ökotárs Alapítvány Szociális és Munkügyi Minisztérium
Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760