Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

VÁRADI JUDIT: Kalapos nő XXIX. Vizuális Művészeti Hónap Festészetpályázat kiállítása a BMK-ban – 2013. november 26–december 11.

A tehetség mögött köznapi szavak rejlenek: szorgalom, szeretet, szerencse, de mindenekelőtt a kitartás.” –  mondta James Arthur Baldwin. A kiállított festmények készítői is ugyanezen tulajdonságok birtokában jutottak el odáig, hogy a Budapesti Művelődési Központ galériájában kiállították alkotásaikat.

Mivel a pályázat nem szabott meg kategóriákat, így ismét egy sokrétű tárlatot tekinthetnek meg az érdeklődők. „Néhány” ecsetvonással igazi remekművek keletkeztek.

A díjazottak között van Jász Ada, Váradi Judit és Breczkó Péter is festménye is. A Generációk című tűzzománc művet nagyon érdekesnek találtam. Találó, ahogy a képen látható arcok kiemelkednek a síkból, megtörve ezzel az egyhangúságot.

Az összes kiállított alkotásnak van valami sajátossága, legyen ez a színvilág, az ecsetkezelés vagy a témaválasztás, ezért minden festmény egyedi és gyönyörű lett a maga nemében.

Szerző: Simai Viktória

Kapcsolódó kiállításunk »

Kapcsolódó képgaléria »

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760