Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Kozma Cecilia: Gleccser XXIX. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának kiállítása – 2013. november 5–24.

Dinamika, tér, természet, nyugalom, változatosság és különböző perspektívák. Ezek a szavak jellemzik legjobban a XXIX. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának kiállítását. A fotók között járva az embernek olyan érzése támad, mintha a nagyvilágban barangolna. Bal oldalt gleccserek, jobbra a téli vihar és a tiszta égbolt; később pedig felfedezzük a hétpettyes katicabogarat és a sirályt is. Bemegyünk a városba: házak, üvegek, vízzel elárasztott Bartók Béla út és macskakövek.

Különösen tetszettek azok a fotók, amelyeken az emberek vagy tárgyak elmosódnak. Mintha a készítőnek nem lett volna ideje – ami a mai világban igencsak jellemző – és egy gyors kattintás után már el is tette a gépet.

Rögtön két kedvencet választottam a kiállított képek közül. Az egyik Sztankovics Gábor: "Bogárperspektíva" című fotója, ami számomra felhőtlenséget és végtelenséget sugall, annak ellenére, hogy egy jelentéktelen kis bogár szemével, alulról látjuk a világot.

A másik Csorba Károly: "Sellőfiú" című képe, ami először kicsit furcsának tűnt... valahogy a sellőket és a fiúkat nem tudtam egymás mellé tenni, a fotósnak viszont sikerült. Nagyon is! A képet nézve már nemcsak Walt Disney kis hableánya jut eszembe, hanem egy olyan sellő, aki egyszerre erős, bátor és légies.

Szerző: Simai Viktória

Kapcsolódó kiállításunk »

Kapcsolódó képgaléria »

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760