Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

BMK-Reflex Fotóklub kiállítása a Magyar fotográfia napja alkalmábólA Magyar fotográfia napja alkalmából a BMK-Reflex Fotóklub kiállítására 2014. szeptember 2–13. került sorBudapesti Művelődési Központban.

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI. Etele út 55.)

BMK-Reflex Fotóklub

BMK-Reflex Fotóklub kiállítása a Magyar fotográfia napja alkalmábólA háború és Budapest ostroma megszakította a folyamatos munkát. A háborús romok eltakarítása és a termelés beindulása után a fotográfia iránt érdeklődő dolgozók elérkezettnek látták az időt, hogy GAMMA FOTÓKÖR néven újjászervezzék a szakkört és bekapcsolódjanak az országos fotómozgalomba. A Vasas Szakszervezet évente megrendezett fotópályázatain rendszeresen részt vettek és díjakat nyertek. A vállalaton belül is rendszeresen bemutatkoztak kiállításokon. A munkát nehezítette, hogy a szakkörnek nem volt önálló helyisége, az összejöveteleket a gyáron belül egy-egy irodában, alkalmi helyiségekben lehetett megtartani. Fotólabort a Fővárosi Művelődési Ház egy kis helyiségében rendeztünk be. Azonban ez a lehetőség  az 1970-es évek végére megszűnt.

1979-ben fordulat állt be a szakkör életében. A kelenföldi lakótelepen felépült a Budapesti Művelődési Központ. Szándékukban állt fotó és keskenyfilmes szakkört is létrehozni. A BMK és a GAMMA MŰVEK együttműködési szerződést kötött és ennek keretében a Gamma Fotókör új néven mint BMK-GAMMA REFLEX FOTÓKLUB áttelepült új otthonába, ahol önálló fotólaborhoz jutottunk és egy klubhelyiséget rendszeresen használhattunk.
A fotóklub tagsága kibővült a Gamma dolgozóin kívül a XI. kerület és más távolabb lakó érdeklődőkkel is.

A BMK és a GAMMA anyagi hozzájárulásával eszközparkunkat felfrissítettük, a fotólabort berendeztük. A nagy érdeklődésre tekintettel kezdő fotótanfolyamokat tartottunk, részt vettünk hétvégi fotósétákon, fotópályázatokon, kiállításokon, klubnapjainkon meghívott fotóművészek előadásait hallgattuk meg.
1990 után a Gamma Művek leépült, az anyagi támogatás megszűnt, így jelenleg BMK-REFLEX FOTÓKLUB néven működünk a Művelődési Ház művészeti csoportjainak sorában és hathatós támogatásával.  Jelenlegi állandó létszámunk 10 fő.
1985 óta tagja vagyunk a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének (MAFOSZ) és így résztvevői a hazai és a nemzetközi fotókulturális életnek.                                                    
A foglalkozások tematikája hasonló volt a korábbi évekéhez. A tagság többsége digitális technikát alkalmaz, így a klubnapon rendszeresen megtekintettük az újonnan készült felvételeket. Megvitattuk az esetleg előforduló technikai és kompozíciós hibákat. Tanácsokat adtunk a hibák kijavítására javítóprogramok segítségével.
Ismertettük az újonnan kiirt országos és külföldi fotópályázatokat. A pályázatokra képválogatásokat tartottunk, a kiválasztott felvételekből egyéni illetve csoportos kollekciókat állítottunk össze.

Klubtagjaink érdeklődése széles körű, így változatos témájú kiállítási anyagokat tudunk összeállítani. A természetfotó, életképek, portréfotók, riport jellegű képek, esküvői fotók, színházi fotók teszik változatossá a kiállítási anyagokat.

Kührner László klubvezető

Mostani kiállításukat a Magyar fotográfia napja tiszteletére szervezik.

 A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.

Kapcsolódó kiállításunk »
MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel
megközelíthető:  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

2013. évi kiállításainkról itt olvashat »
A kiállításokról fotókat itt tekinthet meg »

Információ: 
telefon: 371-2760,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A programváltozás jogát fenntartjuk.

  Minősített Közművelődési Cím 2011 és Közművelődési Minőség Díj 2012
Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2011
Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760