Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Meggyesi Mónika és Csorba Károly fotókiállítása a BMK Galériában BMK Galériában 2016. március 22-től – április 22-ig került sor Meggyesi Mónika és Csorba Károly fotókiállítására a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55.).

Meggyesi Mónika és Csorba Károly fotókiállítása a BMK GalériábanA kiállítást Eifert János fotóművész nyitotta meg, közreműködött a MOHA Mozdulatkórus.
A Budapesti Művelődési Központban közel negyven éves múltra tekint vissza az éves fővárosi amatőrművészeti seregszemle, amelyet évente Vizuális Művészeti Hónap címmel hirdettünk meg. A fényképezéssel, festészettel, grafikával, szobrászattal és iparművészettel foglalkozó alkotók pályázat útján nyerhették el egy csoportos kiállításon való részvétel lehetőségét.
A fotópályázatra általában 5 felvétellel lehetett pályázni, amelyből egy 8 darabból álló sorozat is lehetett. Az utóbbi két évben már digitális formában lehetett az alkotásokat benyújtani.
A beadott felvételeket egy háromtagú szakmai zsűri bírálta el, és döntött a kiállításra jelölésről, illetve a díjak odaítéléséről.
Nyolc éve vezettük be azt a gyakorlatot, hogy az adott kategóriák legjobbjait a következő évben önálló, illetve kisebb létszámú csoportos kiállításra hívtuk vissza.

A zsűri az előző évben Meggyesi Mónika pályaművét II. helyezéssel, Csorba Károly felvételeit III. helyezéssel díjazta.

Kettőjük közös kiállítása 2016. március 22-től április 22-ig volt látható a BMK Galériában.

MEGGYESI MÓNIKA
2008 óta ismerkedek a fényképezéssel. Témáim változatosak, de mostanra számomra is világossá vált, hogy az emberábrázolás az egyik, ami leginkább foglalkoztat.
Táncot, mozdulatművészetet 2011-ben fotózhattam először. Ebben az évben ismerkedtem meg a Mozdulatművészeti Társulat tagjaival is. Azóta többször volt alkalmam fotózni őket. Minden alkalommal elvarázsoltak. Ezekből a varázslatos pillanatokból látható most itt néhány.
A fotográfia egy titokzatos, érdekes világ. A képalkotás minden formája, a mobiltelefontól az archaikus technikákon át minden titka felkelti érdeklődésemet, ezért is látható most két fotó nemes eljárással készült feldolgozása.
A tanulás, ismerkedés sosem érhet véget. A fényképezés számomra életforma lett, olyannyira, hogy a tanév kezdete óta iskolapadba ültem, hogy jobban megismerhessem titkait.

CSORBA KÁROLY /APS Stúdió/

1954-ben Apostagon születtem, Budapesten élek. Végzettségem kertészmérnök. Képeimmel 2009-ben jelentem meg a nyilvánosság előtt. 2010-től az APS Stúdió tagja vagyok.

Eredmények, pályázatok:

  • Az Utazás a világ körül 2009 – Ausztrália fotópályázaton 3. helyezést értem el. A következő két évben is sikeresen pályáztam, így fotóim láthatóak voltak. Ausztráliában és itthon. Az ausztrál pályázat anyagából 3 fotóalbum készült.
  • 2009-ben részt vettem a balatonalmádi „Fényfestés” X. Balaton Tárlaton. Fotóim jelentek meg az Utazás a világ körül 2010., 11., 12., 13., 15. évi albumokban.
  • A MAFOSZ „Kalaznói látogatás” című fotópályázaton közönségdíjat kaptam.
  • A Vizuális Művészeti Hónap kiállítói között szerepeltem 2010-, 2012-, 2013- és 2014-ben.
  • 2015-ben 3. helyezést értem el.
  • Évek óta eredményesen veszek részt a Zentrum, a Magyarországi Németek „BlickPunkt-Képek versenye”pályázatain.

Kiállításaim:
Nagyon sok közös kiállításon vettem részt az APS Stúdió fotósaival együtt.
Következő önálló fotókiállításom Németor-szágról készült: „Helgoland, Sylt, Spiekeroog – az Északi-tenger gyöngyszemei” címmel.
2012-ben ismertem meg a Magyar Mozdulatművészeti Társulatot. Meghívásukra több megnyitón, fesztiválon, színházban és a stúdiójukban fotóztam őket, valamint a hazai táncművészet jeles képviselőit.
2013-ban bekerültem a „Mozdulatművészet 100+” kiállítói közé. A kiállítást a Mozdulat-művészet 100 éves évfordulója alkalmából, 100 év archív és kortárs fotóanyagából válogatták össze.  
Az ”Orkesztika, Mozdulatművészek” önálló kiállításomat kettő, számomra nagyon kedves fotótémából (tánc és természet) állítottam össze. A táncfotók a Társulat estjein készültek. A madarakat, a természet mozdulatművészeit a világ különböző pontjain fotóztam.

MOHA MOZDULATKÓRUS
Ami egyedül Tőlünk tanulható:  
A testről, a lélekről és a szellemről egyaránt szól. Célja a szépség, az egészség, az emberség. Mindenkinek ajánljuk, aki a mozgást tanulni és nem utánozni akarja.

A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.

Budapesti Művelődési Központ információs szolgálatNyitva tartás:
 • hétfőtől–péntekig 8.00–19.00, 
 • szombaton 13.00–18.00 óráig, 
 • vasárnap csak rendezvény idején.

 

 

2015. évi kiállításainkról itt olvashat »
A kiállításokról fotókat itt tekinthet meg »

Információ: 
telefon: 371-2760,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel
megközelíthető:  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760