Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Fotókiállítás a Magya fotográfia napja alkalmából a BMK GalériábanBMK A  BMK 2016. évi 32. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázat díjazott alkotói – közös kiállítására a BMK Galériában.
2017. szeptember 5–26-áig került sor a BMK Galériában a
Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55./A.).

 32. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázat díjazott alkotói közös kiállításaA Budapesti Művelődési Központnak – közel 4 évtizedes alapítása óta – alapfeladata a fővárosi amatőr művészeti élet támogatása. E tevékenysége keretében művészeti találkozókat, szakmai fórumokat, bemutatókat, művészeti képzéseket, ismeretterjesztő programokat, kiállításokat szervez.
Az intézmény VIZUÁLIS MŰVÉSZETI HÓNAP címmel évente ír ki pályázatot a fővárosi amatőr alkotók számára. 2016-ban – a 32. alkalommal kiírt pályázaton – a fényképezéssel, festéssel, grafikával, tűzzománctechnikával foglalkozók nevezhettek.
A fényképezés kategória pályázói közül a zsűri oklevéllel jutalmazta dr. Mann Judit, Kozma Cecilia, Laczkó-Magyar György és dr. Tóta Krisztián alkotásait, és – a hagyományoknak megfelelően – csoportos kiállítási lehetőséget ajánlott számukra.

Kiállításuk három héten át volt látható a BMK Galériában.

A kiállítást megnyitotta: Zsitva Tibor fotóművész.

KOZMA CECILIA
Kozma CeciliaAktív éveimben erősáramú villamosmérnökként dolgoztam. Néhány évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni a fotózással, amely tevékenység mára már a minden-napjaim része lett.
Minden érdekel: a tájak, az érdekes épület- és utca-részletek, a geometriai formák, a színek és a hangulatok megörökítése egyaránt.

A 60+ Fotókör csoportos kiállításain 2009 óta veszek részt, az APS Fotóstúdió életébe pedig 2012-ben kapcsolódtam be. Pályázatokon sikereim már adódtak, pl.: MAFOSZ Szalon, BMK, Világszövetség, Ökumenikus, Házunk-Hazánk, Csak tiszta forrásból.

Varázslatos dolog megörökíteni a körülöttünk lévő világot, elsősorban a magam örömére. Ha másnak is tetszik – az egy nagy ráadás és inspiráció.

„Minden fényképen mindig van két ember.
A fényképész és a néző.”(Ansel Adams)

LACZKÓ-MAGYAR GYÖRGY
Laczkó-Magyar GyörgyBudapesten születtem 1962-ben. Tíz éve kezdtem a fotózással foglalkozni. Számomra ez a hobby egy nagy szerelem. Úgy készítem a képeimet, hogy minél kevesebb számítógépes igazítás legyen rajtuk. A legnagyobb elismerést, 2015-ben a „Hercegnő” című képemért kaptam. MAFOSZ-plakettel jutalmazták.

2016-ban csatlakoztam az APS-stúdióhoz, ahol nagyszerű fotósokat ismerhettem meg. Három éve egy fotós baráti körrel rendszeresen összejövünk, s járjuk az országot. Segítjük és tanítjuk egymást. Nekem nagyon fontos az ő véleményük.

Az első gépem egy Sony kompakt gép volt. Ma egy Sony alpha tükörreflexes gépet használok.

DR. MANN JUDIT
dr. Mann JuditNyugdíjas jogász vagyok. Még az egyetemi éveim alatt szerettem bele a fotózásba és eredménnyel szerepeltem kiállításokon, pályázatokon.
Azután közel két évtizedes kihagyás következett – ami alatt felneveltem két fiút – és utána ismertem meg a digitális fotózás nagyszerű találmányát.
Az alapvető témám nem változott az évtizedek során: az ember.

Fotózom most is a magam örömére, de szívesen meghallgatom a fotóstársak véleményét is, és ma is szeretek pályázni, versenyezni, jó képeket nézegetni.

DR. TÓTA KRISZTIÁN
dr. Tóta Krisztián38 éves, jogtanácsos vagyok Budapestről. Fotózni 2014. év elején kezdtem el – minden különösebb előjel nélkül – autodidakta módon. Fotós ismereteimet továbbra is szükségesnek tartom így bővíteni, ugyan-akkor azt is fontosnak gondoltam, hogy részt vegyek szervezett fotós képzésen is.
Így végeztem el 2015-ben a Fotóoktatás fotóiskola „Kezdő Szintű alkotó fotográfus”, valamint „Haladó szintű kortárs művészfotó” tanfolyamait, majd 2016-ban a Fotóoktatás keretein belül Szipál Péter vezetésével megtartott „Stúdió világítástechnikai mesterkurzust” is.
Fő érdeklődési köröm gyűjtőfogalomként az emberábrázolás: street photography, portré- modell-, glamour-, aktfotózás, művészeti események (koncertek, táncok) fotózása.
A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (Federation Internationale De L’art Photographique / The International Federation of Photographic Art) által adományozott AFIAP (Artist FIAP – a FIAP művésze) fotóművészeti minősítést 2017. augusztus 26-án vehettem át Szolnokon, a Magyar Fotográfia Napja tiszteletére a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége által megrendezett központi ünnepségen.
A fotózás nálam lelkiállapot. Vagyis valójában akkor is fotózom, amikor esetleg nincs nálam gép. Amikor pedig van, akkor még inkább. A fotózás ideális utazótársam az úton, amely magam és a világ mélyebb megismeréséhez és megértéséhez vezet, magában hordozza és megteremti számomra a két szféra, a belső és a külső egyensúlyát. Vagy ha meg nem is teremti, de a lehetőséget erre mindenképpen felajánlja. Úgy illik hát, hogy éljek vele.

A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.

Információ:  Sarnyai Rita
telefon: 371-2760, 371-2770,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó cikkünk gyermekek, fiatalok, pedagógusok számára:

Színes séta – nyisd tágra a szemed! – a BMK Galéria múzeumpedagógiai foglalkozásai »

 Budapesti Művelődési Központ információs szolgálatNyitvatartási rend:

 • hétfőtől–péntekig 9.00–20.00, 
 • szombaton 13.00–18.00,
 • vasárnap csak rendezvény idején.

 

 2016. évi kiállításainkról itt olvashat »

 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel
megközelíthető:  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760