Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Ócska keringő – Előadóestek visszajátszással a Budapesti VersklubbalA Budapesti Versklub – Előadóestek visszajátszással sorozatának „Ócska keringő” c. előadására 2019. május 9-én került sor a  Budapesti Művelődési Központvban (XI., Etele út 55./A.). Lutter Imre telt házas  versszínházi estje a születés, a szerelem, a felnőtté válás, a hit, a haza és az elmúlás tematikáját táncolta végig, sajátos dramaturgia mentén.

Az Ócska keringő című versszínházi előadásban elsősorban a magyar költészet gyöngyszemei kaptak helyet, többek között Arany János, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, Karinthy Frigyes, Örkény István, Szabó Lőrinc, Nagy László, József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Hervay Gizella, Ratkó József, Weöres Sándor és Kondor Béla tollából. A kortárs magyar költészetet Buda Ferenc, Szabó Éva, Séra Gábor, Adamis Anna, Turczi István és Illés Zoltán képviselik.

A Magyar Versmondók Egyesülete által támogatott előadás, amely az ember életének legfontosabb momentumait örökíti meg a pódiumon, egyszerre szórakoztató és megrázó, amitől a megelevenített hangulatok, élethelyzetek éreztetik, hogy a líra nem elvont, sokkal inkább maga az élet. A szövegek egy része közismert, más része szinte ismeretlen vers vagy próza. A dramaturgiailag felépített előadásban a költeményeket az előadás szerves részeként zongorán kísért dalbetétek egészítik ki, amelyek közül több az előadó szerzeménye. Az előadás jelenetei, a művész által alakított karakterek és a rendkívül erős szövegek meghökkentően mulatságos, máskor nagyon mély és tiszta pillanatokat szülnek, hogy a néző az előadás végén eljusson a katarzisig.

Az előadóról:
Lutter Imre több sikeres előadást mutatott már be szerte az országban, valamint a tengerentúlon, az Egyesült Államokban és Kanadában. Közel két évtizede maghatározó szereplője a magyar versmondó előadóművészetet összefogó és koordináló Magyar Versmondók Egyesületének. Kiválóan ismeri a pódiumi színpad törvényszerűségeit, hitelesen és sokoldalúan szólal meg műsoraiban, mind a klasszikus, mind a kortársirodalom tolmácsolójaként.

A drámapedagógus-előadóművész 2004-ben kapott "Ki viszi át a Szerelmet" emlékplakettet, 2007-ben állami kitüntetésben részesült, Wlassics Gyula-díjjal tüntették ki, 2012-ben pedig az eddigi legfiatalabb kitüntetettként vehette át a Radnóti-díjat, Radnóti özvegyével, Gyarmati Fannival együtt. Ezzel olyan díjazott alkotók sorába lépett, mint Juhász Ferenc, Nagy László, Ratkó József, Nagy Gáspár, Kormos István és Szécsi Margit.

2018-ban a Magyar Kultúra Lovagjává avatták, majd megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet.

2019-ben felállította az egyéni versmondás világrekordját.

Az előadásra a belépés ingyenes!

 Információ:Wiegmann Alfréd, 06-30/246-1844 telefonszámon és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/A.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:
  az M4-es metróval (akadálymentes), 7103107,  114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760