Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

 „50 éves a magyarországi táncházmozgalom” – szakmai fórumAz „50 éves a magyarországi táncházmozgalom” című  2022. május 11-én szakmai fórumra került sor a Budapesti Művelődési Központban (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.). Meghívott vendégeink előadása, és a közös  beszélgetés rávilágít a táncházak intézményi hátterére,történetére, a Csoóri Program kapcsán megvalósult  rendezvényekre, a táncházba rendszeresen járók szokásaira, és bepillantást nyerhetünk egy „gyermek szemével” a táncházmozgalom belső titkaiba. A fórumot követően szeretettel várjuk a bekapcsolódni kívánókat a BMK táncház évadzáró eseményébe 17.00 órától. 

1972. május 6-án a Liszt Ferenc téren egy könyvklubban négy amatőr néptáncegyüttes a saját szórakozására megszervezte az első budapesti táncházat. Hosszas vita után megnyitották a kapukat az érdeklődő civilek előtt is, majd 1973 februárjától a Fővárosi Művelődési Házban a Bartók táncegyüttes vezetésével – előbb a Sebő, majd a Muzsikás együttes kíséretével – elindult az a népzenei és néptánc revival, melyet ma táncházmozgalomként ismernek világszerte, és amely 2011-ben mint hagyományátörökítési módszer felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára. „50 éves a magyarországi táncházmozgalom” – szakmai fórum
Rendezvényünk tisztelegni kíván ezen a jelentős évfordulón.

Meghívott vendégeink:

  • Szűcs Ferenc – Szakmai vezető Temi Fővárosi Művelődési Háza
  • Ternyilla  Kornélia – Művelődésszervező Csili Művelődési Központ
  • Éri Márton – Magos Együttes

Információ: Veres Ákos, 371-2768, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760