Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

BMK Nemzetközi Klub: november 4.A nemzetközi klub célja, olyan új kezdeményezések megismerése, amelyek külföldi szervezetek bevonásával, nemzetközi együttműködésekben jöttek létre.  2015. november 4-én tartott találkozónk vendége a Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány volt a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55/A.).
A klubfoglalkozás témája a drámapedagógiától a sikeres elhelyezkedésig. 

A klubfoglalkozások gyakorlatorientáltak: a projektekben résztvevő szervezetek látogatásán, az ott folytatott beszélgetéseken keresztül lehetőség nyílik a legfrissebb szakmai trendek, témák, ötletek, pályázatok megismerésére, valamint új programelemek beemelésére a napi szakmai gyakorlatba.

Vendégünk a Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány volt, a klubfoglalkozás témája pedig a drámapedagógiától a sikeres elhelyezkedésig. 

Hogyan lehet újfajta szemszögből megközelíteni a 25 év alatti fiatalok körében gyakori munkanélküliség problémáját? A projekt partnerei a színház- és drámapedagógiát hívták segítségül, lehetőséget kínálva a diákoknak egy egyedi képzési programban való részvételre. A program célja a munkavállalói készségek fejlesztése, és karrierjük előmozdítása volt. A diákcsoportok szakember segítségével hívtak életre, majd adtak elő egy színházi darabot, amely során világossá vált számukra, hogy a színház miként járulhat hozzá a sikeres munkavállaláshoz.
A projekt 2015-ben nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kapott.
A projektekről és a szervezetről itt tájékozódhatnak »

Információ: Brenner Zsuzsanna osztályvezető, (06-1) 371-2770, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

További időpont és téma:

  • 2015. november végén a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség vendége lesz a klub.
    Téma: Tudásátadás a self-narration - önelbeszélés és mentorálás módszerrel
    A programban részt vevő 5 ország szervezetei széles körben vontak be kézműveseket, művészeket hogy szakmai tudásukat és élettapasztalatukat átadják a self- narration (önelbeszélés) módszerrel a kezdő szakembereknek és érdeklődőknek.
    A klubnapon résztvevők megismerhetik a módszert, amely hozzájárul a generációk közötti tudásátadáshoz is, valamint tájékozódhatnak a szervezet egyéb nemzetközi tevékenységéről is. A projektről TraMe project oldalon » tájékozódhatnak.
    A Szövetség 2009-től első magyar „ENSZ-ECOSOC speciális konzultatív státusszal rendelkező civil szervezetként” részt vesz az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának munkájában. A szervezetről a Női Karrier oldalon » tájékozódhatnak.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55./A.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:
  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park
(előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760