Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Tudta-e, hogy

… az intézmény első jelentős nemzetközi fejlesztési programja (1997. és 2000. között) a „Forró pontok” projekt, mely a Nyitott Képzések Egyesületével összefogva egy amerikai komplex ifjúsági bűnmegelőzési program hazai adaptációjára vállalkozott?
A BMK évente általában két-három nemzetközi projektben vett részt egyidejűleg az elmúlt évtizedben: huszonhárom európai ország szakembereivel működött együtt, de voltak és vannak más földrészekről is kapcsolatai (USA – New York, Szingapúr).

… a BMK első perctől kezdve élharcosa volt az e-befogadás ügyének?
A 90-es évek közepén a telematikai pályázatok segítségével elindította a Budapesti Művelődési Házak Információs Rendszerét. 1997 óta van az intézménynek saját weblapja, s azóta is jelentős mértékben használja a virtuális kultúra eszközeit a közművelődés sajátos céljainak és tartalmainak megjelenítésére.

… a BMK a Fenntartható tanulás a közösségben (SLIC – Sustainable Learning in the Community) – Az idősek kompetenciáinak tudatosítása, és új lehetőségek felfedezése a tanulás és az aktív élet terén program honi partnerintézménye?  
A SLIC egy uniós program, melyet a GRUNDTVIG támogat. A SLIC program olyan átvehető modelleket fejleszt, és olyan szemléletmódot alkalmaz, melyek különböző szektorokban és közösségekben egyaránt hasznosíthatók.  A program keretén belül a BMK olyan módszereket dolgoz ki, amelyek aktív társadalmi részvételre ösztönzik az időskorúakat.

Ifjúsági bűnmegelőzési program hazai adaptációját dolgozta ki a BMK e-befogadás Nemzetközi kapcsolatok BMK SLIC projekt

Az első lépések
A BMK képzései és kísérletei
A BMK szakmai szolgáltatásai
Kulturális információszolgáltatás 
Fejlesztő munka 
Nemzetközi kapcsolatok
A BMK és a művészetek
Szakmai sikerek

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760