Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Tudta-e, hogy

... 1997 óta van az intézménynek saját weblapja, s hogy ettől kezdve jelentős mértékben használja a virtuális kultúra eszközeit a közművelődés sajátos céljainak és tartalmainak megjelenítésére?
• Olyan speciális információs rendszereket tart fenn, mint a napi frissítésű tippek online adatbázis a fővárosi közművelődési intézmények programkínálatából. Ezenkívül az érdeklődők tallózhatnak a fővárosi közművelődési intézmények szolgáltatásai között is.
• Olyan tematikus vakációs programgyűjteményt üzemeltet, mint a MiniTipp.hu (később Tábortipp.hu) mely naprakész, hiteles információkat szolgáltat, mert regisztráció után maguk a táborszervezők töltik fel táboraikat. A választást felhasználóbarát kereső segíti: az érdeklődők az ajánlatok között korosztály, időpont, árkategória szerint böngészhetnek.
• A Kaleidoskop.hu kulturális magazin pedig 2003 márciusa óta színesíti a világháló kulturális kikötőinek kínálatát.  
  Oldalain nagyrészt a művelődési házak programjainak ajánlói, illetve az erre reagáló kritikák és interjúk jelennek meg. A portálon a tematikus programajánló rovatok (Programszüret, Gyerkőc, Zöld ficak) működtetése mellett kritika- (Vitriol), recenzió-(Mustra), pályázat- (Pályázzatok!) és interjúrovatot (Kultúrsztorik) is fenntart.
• Különleges honlapja a Kirándul.hu, melynek része a Korlát projekt, ahol térképekkel ellátott, jelkulcsos szolgáltatások nyújtanak
  segítséget a mozgásukban korlátozott  embereknek is, hogy Budapest és környékének természeti környezetét megismerhessék. 
  Az online és a multimédia szakma egyik legrangosabb hazai eseményén, a Magyar Tartalomipari Szövetség által szervezett 2004. évi eFesztiválon, a BMK „Korlát" projektje a mindennapok informatikája kategóriában első helyezést ért el.

 

Tipp adatbázis jelen és múlt Kaleidoskop.hu Korlát 2004  efesztival díj 

... BMK minden korosztály internetezési szokásait alakítani, szolgálni kívánja a legidősebbektől a legfiatalabbakig?
•  A „Kattints rá, Nagyi!” címen ismertté vált program olyan népszerű az idősek körében, hogy az oktatási hálózat
   2007-ben már a határokat is átlépte, s így Csíkszeredán és Komárnóban is elindultak a tanfolyamok.
• A   programjával a digitális bennszülöttként felnövő fiatalokra leselkedő veszélyeket igyekszik kiküszöbölni és tartalmas szórakozásukat igyekszik elősegíteni.  

 Kattints rá Nagyi! – egy kis segítség...  Kattints rá, Nagyi! nem csak nagyiknak  Netre te gyerek! internetbiztonsági klubhálózat Netre te gyerek! - egy kis kikapcsolódás

... a BMK ePontja egész évben teljes kihasználtsággal üzemel?
• Az e-pont 252 napos nyitva tartással működik, s a regisztrált tagok száma jelenleg eléri 700 főt. A hat munkahelyes számítógéptermében hetente átlagosan 90-en fordulnak meg.
• Mozgás- és látássérültek számára ingyenesen használható közösségi internet-elérési pontot üzemeltetünk. A fogyatékkal élők számára fenntartott e-pont kerekesszékkel megközelíthető, valamint JAWS képernyő-felolvasó szoftverrel ellátott.
• A BMK előterében ingyenesen használható webterminálok állnak a látogatók rendelkezésére.

e-pont a BMK-ban  Google önkéntes ingyenes előadása a BMK eMagyaroszágpontban Webterminál a BMK előterében  Kerekesszékkel megközelíthető, JAWS-sal telepített e-pont 

Az első lépések
A BMK képzései és kísérletei
A BMK szakmai szolgáltatásai
Kulturális információszolgáltatás 
Fejlesztő munka 
Nemzetközi kapcsolatok
A BMK és a művészetek
Szakmai sikerek

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760