Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

fold1.jpgA XXI. század olykor apokaliptikusnak látszó hajnalán már többé-kevésbé általánosan
elfogadott nézet, hogy az egyes ember élete kihatással van a többiekére.
Az embernek immár
nemcsak a békés együttélés érdekében kell közösségi lényként viselkednie,
hanem a környezetre is tekintettel kell(ene) lennie.
Minél nagyobb falatokat harapunk ki a természetből, minél inkább kizsigereljük a
földet, a vizeket, a levegőt, annál rosszabb minőségű életteret kapunk mindennapjainkhoz:
szmogos, fuldokló városokat,
mérgezett folyókat, betegségeket.

A Budapesti Művelődési Központ számára az ismert „gondolkodj globálisan – cselekedj lokálisan”
gondolat fontos – a különböző programokban és maga a BMK működésében is megnyilvánuló 
– lehetőségeket egyaránt magában rejt.

 

Zöldítés a BMK-banIntézményünk szakmai tevékenységén belül hangsúlyt kíván helyezni a környezeti tudatformálásra, a környezeti értékeink népszerűsítésére és az ökológiai kultúra fejlesztésére.
Célunk, hogy az ezeknek az értékeknek megfeleltethető tevékenységeket első lépésben saját falainkon belül tegyük hangsúlyosabbá. 

Bővebben...

Öko-műhely a XXI. század gyermekeinekA BMK-ban 2010-ben „Gondolkodj többet, vásárolj kevesebbet!” hulladékcsökkentési, Fókuszban a házi és kézzel készített termékek, Újracsomagolás + Formabontás!, „Fölösleges Áruk Fóruma mini-vándorkiállítás a tudatos vásárlás jegyében és Öko-műhely a XXI. század gyermekeinek, valamint Zöld tábor a zöldben  programokra került sor.

Bővebben...

fold1.jpgIntézményünk közművelődési szakmai tanácsadó és szolgáltató szervezetként számos modell értékű program kidolgozója. Szakmai küldetésünk az olyan támogató szolgáltatások fejlesztése, melyek segítik a kulturális esélyegyenlőtlenségek csökkentését, hozzájárulnak a kulturális és környezeti értékek megőrzéséhez és a társadalmi integráció folyamataihoz. Továbbá az intézményhálózat jó gyakorlatainak gyűjtésével és publikálásával segíti azok terjesztését.

Szolgáltatásainkat kulturális szakembereknek, civil szervezetek munkatársainak, a közoktatásban dolgozóknak és a lakosság számára kínáljuk.

Bővebben...

„Zöldház-nézőben” – környezettudatosabb működés és mintaadó öko-programok a közművelődési intézményekben címmel szakmai fórumra került sor 2011. április 5-én a Budapesti Művelődési Központban.

A fórumon ismertettük „ÖKO-BMK” címmel – a BMK tematikus öko-programjainak és intézményi fenntarthatósági tervét.

Bővebben...

nbk_critical_mass09_k.jpgMunkatársaink közül a környezettudatosság és egészséges életmód jegyében többen is biciklire pattanva érkeznek munkába. Természetesen látogatóinkat is bevonjuk környezetvédelmi programjainkba: ifjabb látogatóink körében is népszerűsíteni kívánjuk a környezettudatos gondolkodást, szeretnénk ráirányítani a figyelmüket a természetes és természetből vett anyagok felhasználásával készíthető tárgyakra.

Bővebben...

Zöld Tömb módszertani kiadvány

A 2012. év fókuszában a „Zöld Tömb – élhetőbb panel” – életmód formáló családi és ifjúsági kampány állt. A Zöld Tömb kampányunk keretében elkészített videószpot-sorozatunkat YouTube csatornánkon tekinthetik megouTube csatornánkon tekinthetik megA sorozatba illeszkedő ötféle, pár perces ismeretterjesztő kisfilmünket kiemelten ajánljuk a szervezők figyelmébe.

Bővebben...

minitarlat1.jpgA Budapesti Művelődési Központ és az ÖkoPack Kht. – „Hulladékból termék” című kiállítás kísérőrendezvényeként zöldítő pályázatot írt ki fiatal divatszakemberek számára. A pályázattal a célunk az volt, hogy ötleteket hozzunk felszínre a fenntartható fogyasztást lehetővé tevő tárgytervezésre nézve, és új perspektívákat mutassunk a jövő divat és dizájn tervezői számára az újrahasznosítható anyagok használatának ösztönzésével.

Bővebben...

Fölösleges Áruk Fóruma mini-vándorkiállítás Humusz Szövetség által összefogott kampányhét üzeneteinek jegyében 2010-ben november 16. és december 2. között a BMK a környezettudatosabb életvitelhez kapcsolódó műhelyfoglalkozásokkal és az aulában berendezett apró, de annál látványosabb kiállítási sarokkal várta látogatóit.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760