Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

nbk_critical_mass09_k.jpgMunkatársaink közül a környezettudatosság és egészséges életmód jegyében többen is biciklire pattanva érkeznek munkába. Természetesen látogatóinkat is bevonjuk környezetvédelmi programjainkba: ifjabb látogatóink körében is népszerűsíteni kívánjuk a környezettudatos gondolkodást, szeretnénk ráirányítani a figyelmüket a természetes és természetből vett anyagok felhasználásával készíthető tárgyakra.

Részt vettek az évente kétszer megrendezésre kerülő kerékpáros felvonuláson – a Critical Mass* Budapesten –, melynek az a legfőbb célja volt, hogy felhívja az emberek figyelmét a városi bringázásra.

*Magyarországon áprilisban, a Föld napján és szeptemberben az európai autómentes napon két nagyobb felvonulást is tartanak, ennek során egy kihirdetett útvonalon (általában rendőri biztosítással) kerekeznek végig az összegyűltek.

 

kupak.jpgTermészetesen látogatóinkat is bevontuk környezetvédelmi programjainkba, a 2009 májusában bemutatott szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő Öko-Packkal közösen megrendezett tárlatot megközelítőleg 7500-an tekintették meg, és számosan maguk is hozzájárultak a programhoz, például a műanyag kupakok gyűjésével. Ezen túlmenően kézi palackpréssel nem kevés hulladékot tömörítettek a játékos kedvű diákok.  
Jelenleg a lakosság évente nagyjából ötvenezer tonna csomagolási hulladékot gyűjt össze anyaga szerint különválogatva.
A szelektív hulladékgyűjtés segítségével értékes energiát, erőforrásokat és nyersanyagokat takaríthatunk meg, a hulladék feldolgozásával keletkező másodnyersanyagokat pedig ismét termékek gyártáshoz használhatjuk fel.

 

termeszetes_anyag_csalad.jpg

Ifjabb látogatóink körében is népszerűsíteni kívánjuk a környezettudatos gondolkodást, szeretnénk ráirányítani a figyelmüket a természetes és természetből vett anyagok felhasználásával készíthető tárgyakra.

A csemeték kíváncsiságát felkeltve, a különböző kézműves technikák megismertetésével és természetes anyagok felhasználásával a kreativitásuk kibontakoztatására ösztönözzük őket.

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760