Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Öko-műhely a XXI. század gyermekeinekA BMK-ban 2010-ben „Gondolkodj többet, vásárolj kevesebbet!” hulladékcsökkentési, Fókuszban a házi és kézzel készített termékek, Újracsomagolás + Formabontás!, „Fölösleges Áruk Fóruma mini-vándorkiállítás a tudatos vásárlás jegyében és Öko-műhely a XXI. század gyermekeinek, valamint Zöld tábor a zöldben  programokra került sor.

 

 

„Gondolkodj többet, vásárolj kevesebbet!” – Nulla Hulladék Heti kampányesemények a BMK-ban

Nulla Hulladék Heti programok a BMK-ban

A Humusz Szövetség 2010. november 20–26. között szervezte meg a Nulla Hulladék Hetet az európai hulladékmegelőzési hét és a nemzetközi „Ne vásárolj semmit nap!” alkalmából.
A kampányhoz a BMK is csatlakozott.
A tematikus hét során házi kozmetikum-készítési praktikákkal – az anyagtakarékosság és újrahasználat jegyében –, ékszerkészítéssel, valamint a Humusz Szövetség Fölösleges Áruk Fóruma minitárlatával vártuk az érdeklődőket.

Nulla Hulladék Heti programok a BMK-ban - Fókuszban a házi és kézzel készített termékek
2010. november 22. – Fókuszban a házi és kézzel készített termékek
A november 22-i házi kozmetikumkészítő kiscsoportos foglalkozáson aktív műhelyjelleggel és gyakorlott szakember irányításával próbáltuk ki, milyen módszerrel tudunk magunknak otthoni körülmények között, kizárólag természetes, jó minőségű, nem allergén alapanyagokból körömvirág- és dezodorkrémet készíteni.

A majd’ másfélszeres túljelentkezést követően a résztvevők hihetetlen hálásak voltak, hogy olyan új tudásra, olcsó és egészségkímélő alternatív megoldásra tehettek szert, amely a bolti, kereskedelmi, iparilag előállított szerek kiváltására alkalmas.

Nulla Hulladék Heti programok a BMK-ban - Fókuszban az újrahasználat 

 2010. november 26. – Fókuszban az újrahasználat 
Újra-csomagolás + Formabontás!
Ékszerek, kitűzők, ötletes kiegészítők készítése használt és csomagolóanyagokból a tovább-használat jegyében.

A kreatív kézműves gyermekfoglalkozásunkra a kampányhét utolsó napján, november 26-án került sor, amelyen közel 40 gyerkőc ügyes kezei között talált új funkciót a nyomdai sokszorosításból megmaradt papírhulladék és az általunk összegyűjtött, jó néhány kiürült műanyagflakon. Az első látásra feleslegesnek tűnő maradékokból az okos újrahasználat jegyében jegyzetfüzetek, hordható ékszerek, medálok, kitűzők és kulcstartók készültek.  

Fölösleges Áruk Fóruma mini-vándorkiállítás

2010. november 16–28. – Fölösleges Áruk Fóruma mini-vándorkiállítás 
Fókuszban a tudatos vásárlás

A kampányhoz kapcsolódóan a BMK aulájában tekinthették meg az érdeklődők a Humusz Szövetség Fölösleges Áruk Fóruma mini-vándorkiállítását. A gyűjtemény rámutatott arra, hogy vásárlásaink során hirtelen ötlettől vezérelve mennyi olyan haszontalan, valójában felesleges holmit vásárolunk, amelyeket a boltok szükséges használati tárgyként forgalmaznak, ám többségük gyakran már a vásárlás után a szekrény mélyére kerül, vagy a szemetesben köt ki. 

Válogatás a Cellux Csoport design-tárgyaiból

2010. november 22. – december 2. 
Válogatás a Cellux Csoport design-tárgyaiból
Fókuszban a kreatív újrahasználat

A csoport fiatal képző-, iparművész és alkotó tagjainak keze alatt életre keltek a háztartási csomagolóanyagok, hulladékanyagok, hogy különféle műalkotások, dekoratív ékszerek, maszkok, bábok, jelmezek és lámpafüzérek formájában hasznosultak tovább.
A kreatív csapat rendszeresen foglalkozik környezeti neveléssel és művészeti gyermekfoglalkozások lebonyolításával.
A BMK aulájában néhány napig az általuk készített ékszerekből, játékokból és bábokból tekinthettek meg apró válogatást.

Zöld tábor a zöldben – 2010. július 25–30.

Zöldföld

Környezettudatosságra ösztönző táborra került sor 2010. július 25–30. között Pécsváradon a BMK és a ZÖFI  szervezésében 12–16 évesek részvételével a TeÉrted Akadémia keretében.


Letölthető dokumentum PDFA program brossúrája innen tölthető le

Bővebben 

Öko-műhely a XXI. század gyermekeinek – 2010. április 13-tól május 25-ig.

TeÉrted Akadémia: Öko-Műhely – környezettudatos foglalkozások a BMK-ban

Öko-műhely a XXI. század gyermekeinek
Környezettudatos foglalkozásokra került sor a TeÉrted Akadémia programsorozat részeként a Budapesti Művelődési Központban.
„Öko-Műhely” címmel április közepén ingyenes, hétrészes környezetvédelmi foglalkozás-sorozatot indítottunk, amelyen olyan témákat és praktikákat gyűjtöttünk össze, amelyek rávilágítanak mivel veszélyeztetjük környezetünk épségét, illetve mivel javíthatunk állapotán.

Letölthető dokumentum PDFBrossúránk innen tölthető le

Bővebben

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760