Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Mikulásgyár 2010.A Budapesti Művelődési Központ elkészítette esélyegyenlőségi tervét és létrehozta honlapján az esélyegyenlőséggel foglalkozó menüpontját, mely alatt a témához kapcsolódó jogszabályok találhatók, intézmények munkájába nyerhetnek bepillantást, híreket, eseményekről beszámolókat és pályázatokat olvashatnak. 

A BMK munkatársi közössége az esélyegyenlőség, a társadalmi igazságosság és a fenntarthatóság értékrendje mentén több adománygyűjtő programhoz, valamint a közművelődési szakma által meghirdetett Re-Kult kezdeményezéshez is csatlakozott, melynek keretében a vörösiszap-károsultak számára családi vasárnap rendezvényünk teljes bevételét adományoztuk. 

A jövőben az itt felsorolt ötleteket, tevékenységeket, akciókat folyamatosan szeretnénk „továbbírni”, s azokat további jó gyakorlatokkal bővíteni.

DIA – KöZöD! – Fiatalok a gyermekéhezés ellen

A DIA által szervezett Fiatalok az éhezés ellen keretében átadott élelmiszerElsőként a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által szervezett KöZöD! program keretében meghirdetett Fiatalok a gyermekéhezés ellen című felhíváshoz csatlakoztunk, melyben az alapítvány a mélyszegénységben élő kisgyermekes családok javára gyűjtött adományokat.

A felhívásra válaszolva a BMK munkatársai 10 csomag tartós élelmiszert gyűjtöttek össze, amelyeket Nagy Anna esélyegyenlőségi kolléganőnk adott át az alapítvány munkatársainak.
(A fenntarthatóság jegyében kolléganőnk arra is figyelt, hogy olyan, a gyerekek számára „kelendő” tartós élelmiszereket válasszunk, amelyek ugyanakkor egészségesek, adalékanyag-mentesek s lehetőleg minél kevesebb hulladék, csomagolóanyag marad elfogyasztásuk után.)

Arc–Olvassunk együtt kampány

Arc-Olvassunk együtt! kampány könyvátadásMásodik közösségi akcióként az ARC kiállítás keretében meghirdetett Olvassunk együtt! kampány gyűjtőakciójában vettünk részt.

A kampány során az olvasás népszerűsítése érdekében, a munkatársak számára már feleslegessé vált, nélkülözhető gyermek- és ifjúsági könyveket juttattak el rászoruló gyerekekhez.

A BMK munkatársai 2 doboz gyermekkönyvet gyűjtöttek össze és adtak át a szervezőknek.

 

Kalandozások a nonprofit reklámok világában - szakmai fórum a BMK-banKALANDOZÁS A NONPROFIT REKLÁMOK VILÁGÁBAN címmel ingyenes szakmai fórumra került sor 2010. április 27-én kedden a BMK-ban.
A tapasztalatok azt mutatják, a nonprofit és közcélú reklámok ötletesebbek, szellemesebbek, mint amelyeknek egy brand diktálja a fő csapásvonalat – és talán a „kreatívok” alkotóit is jobban megmozgatja az egy-egy nemesebb cél érdekében cselekvés. Fórumunkon két témát jártunk körbe: egyrészről az 1%-os kampányok tanulságait vontuk le: kik, milyen eszközöket vetettek be a cél érdekében; illetve milyen lehetőségei adódnak egy nonprofit szervezetnek a sokat érő „apróságok” begyűjtésére. Másrészről a közcélú és a nonprofit reklámok világából szemezgetve videószpotokat elemeztünk, melyekkel segítséget kívántunk nyújtani a közművelődési intézmények, s az általuk gyakran támogatott civil szervezetek számára..

 

Mikulásgyár XI. kerületi gyűjtőpont

Mikulásgyár XI. kerületi adománygyűjtő pontján átadtuk a BMK közössége gyűjtötte gyermekjátékokatOktóber elsejétől december közepéig hatalmas papundekli dobozt töltöttek meg a Budapesti Művelődési Központ munkatársai játékokkal és gyermekkönyvekkel, hogy a rászoruló gyerekek karácsonyát szebbé tegyék.  Az összegyűlt plüssállatokat, kisautókat, babákat, könyveket, és egyéb játékszereket december 9-én a Kelenföld városközpontba kitelepült Mikulásgyár gyűjtőponton adtuk le Dr. Surányi Ilona, a Gyermekekért XI. Alapítvány kuratóriumi elnökének, hogy a megfelelő helyre eljuttassák őket.  Hazánkban minden ötödik gyermek nélkülözni kényszerül, vagy erősen veszélyeztetett csoportba tartozik, jóllehet ők a legkevésbé felelősek saját életük alakulásáért.
Reméljük, a Mikulásgyár közvetítésével mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy sok gyermek megőrizhesse, vagy visszanyerhesse az ünnepekbe és a szeretetbe vetett hitét.
Az adományokból az Alapítvány munkatársai csomagokat készítenek és a 60 legrászorultabb gyermek december 20-án veheti át személyre szóló ajándékát.

A tapasztalatcsere és a hálózatos partneri együttműködés érdekében várjuk és szívesen fogadjuk olyan szakmai partnerek, közművelődési intézmények munkatársainak megkeresését, érdeklődését, információit, akik egyetértenek célkitűzéseinkkel, illetve maguk is hasonló törekvések mentén végzik munkájukat.

Családi vasárnap - jótékonysági előadás

RE-KULT jótékonysági előadás plakátjaA Budapesti Művelődési Központban folytatódott a Családi vasárnap programsorozat, melyben a Kuglóf király udvarában címmel  – a Szeleburdi Meseszínház előadására került sor 2010. november 7-én. Az előadás után 11.00 órától Guzsalyas kézműves-foglalkozáson vehettek részt a csemeték. 

A Budapesti Művelődési Központ ennek az előadásnak a teljes bevételét a vörösiszap-károsultak számára ajánlotta fel a RE-KULT kezdeményezés keretében.

A Magyar Népművelők Egyesülete (MNE) XXVII. Vándorgyűlésén Szombathelyen a Népművelők Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete kezdeményezésére felhívással fordult minden művelődési és közösségi házhoz, hogy a vörös iszap katasztrófa által okozott károk enyhítésre és az újjáépítés támogatására 2010. november 11–14. között a RE-KULT projekt keretében szervezzenek olyan rendezvényeket, amelyek bevételei az újjáépítést szolgálják. E kezdeményezéshez csatlakozott a BMK is.


Letölthető doc Az MNE jJótékonysági felhívása

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760