Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Mihó Attila és barátaiFiatal művészek a fővárosban címmel ingyenes, 3 héten át tartó programsorozatnak ad otthont a Budapesti Művelődési Központ. Az intézményben 30 év alatti művészek lépnek fel, többek között két Junior Prima Díjas előadó: Tímár Sára népdalénekes és Mihó Attila hegedűművész. A programsorozatban kiemelt szerepet kapnak a fiatal amatőr és hivatásos fővárosi művészek.

Napjainkban az egyik legfőbb kérdés, hogyan tudjuk a fiatal előadókat fellépésekhez, kiállításokhoz, bemutatkozási lehetőségekhez juttatni – indokolta a rendezvény koncepcióját Marsi László, a Budapesti Művelődési Központ igazgatóhelyettese.Úgy gondoljuk, hogy a 30 év alatti fiatal generációval együttműködve egy olyan programot készítettünk, mely méltán képviseli a Budapesti Művelődési Központ elmúlt 40 éves fennállásának művészeti tevékenységét.
A rendezvénysorozat első fellépői Mihó Attila és barátai. Ők május 31-én, csütörtökön 19.00 órától muzsikálnak. Tavaly ősszel jelent meg a hegedűművész első önálló népzenei lemeze, Melyik úton... címmel, mely ezidáig még csak egyszer volt hallható Budapesten.

Tímár Sára
és zenekara június 7-én, csütörtökön 19.00 órakor lép színpadra. Tímár Sára első szólólemezét ez év elején mutatta be a Zeneakadémián telt ház előtt. Ebből az anyagból ad ízelítőt az énekesnő együttesével. Különleges koncertnek ígérkezik, hiszen lemezelőzetes is lesz egyben: Sára ősszel jelenteti meg következő albumát, melynek témái a református népénekek lesznek.

A Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes bemutatójára június 11-én 18.00 órakor kerül sor. Az idén 60 éves együttes megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai néptánc mozgalomnak. A Bartók Kulturális Táncegyesület által fenntartott táncegyüttes rendszeresen részt vesz szakmai megmérettetéseken, versenyeken: a Szolnoki Országos Néptánc-fesztiválon, a Zalai Kamaratánc Fesztiválon és a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán. Számos díj és kitüntetés birtokosa, 2010-ben örökös kiváló minősítést szerzett, melyet 2012-ben, 2014-ben, majd 2016-ban ismételt Kiváló minősítéssel erősített meg.

A Kulturális szakemberek nemzetközi klubja a főváros kulturális intézményeiben nemzetközi rendezvényeket, projekteket szervező kollégákat hívja eszmecserére a „Nemzetközi tapasztalatok a zenei fesztiválok területén” címmel.

Meghívott vendégek: David Gerneš (CZ), Bóna Márk „Marka”. A beszélgetés június 21-én 14.00 órakor lesz.

A programsorozat másnap, június 22-én zárul az Ultra című magyar-görög dokumentumfilm vetítésével.
Előtte a Budapesti Művelődési Központ animációs szpotjának bemutatója zajlik.

A rendezvényekre a belépés díjtalan.

Információ: Marsi László, (06-1) 371-2873, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A rendezvényt támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

A programsorozatot támogatja az Nemzeti Kulturális Alap.

 

 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel
megközelíthető:  az M4-es metróval, 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760