Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Ludmann MihályLudmann Mihály
Debrecenben születtem. Ott érettségiztem, majd a felsőfokú tanulmányaim keretében filozófiát, művészettörténetet és képzőművészetet tanultam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán és a Magyar Képzőművészeti Főiskolán.

Az 1980-as évek közepétől rendszeres kiállító vagyok. Egyéni és csoportos kiállításokon egyaránt. Kiállításaim zöme Budapesten volt, többek között a Bocskai, a Weszely és a Táncszínház Galériában, valamint a Kondor Béla Közösségi Házban és a Marzcibányi Művelődési Központban, illetve a Klebelsberg Kultúrkúriában.

A festészetben a szín foglalkoztat leginkább. Fontosnak tartom a figuralitást, az emberek közötti érzelmi viszonyok megjelenítését.

Szívesen foglalkozom grafikákkal. Elsősorban tollrajzokat készítek. Grafikáim folyóiratokban jelentek meg. Ezenkívül több könyvet illusztráltam, valamint többhöz borítóképet készítettem.

A művészettörténet oktatásában is igyekszem szerepet vállalni. Közel két évtizede a TIT Kossuth Klubban a József Attila Szabadegyetemen tartok művészettörténeti sorozatokat, továbbá a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Budapesti Művelődési Központban is.

Jelenleg az ELTE művészettörténet vezető tanára vagyok.

Közel két évtizedes munkakapcsolat fűz a Budapesti Művelődési Központhoz: tematikus előadásokat tartottam az intézmény nyugdíjasklubjában, majd éveken át előadója voltam a BMK szabadegyetemének, két éve pedig előadója vagyok a Képzőművészet nagy mesterei előadássorozatnak.

Több alkalommal kísértem művészettörténészként a BMK szervezte belföldi és külföldi kirándulásokat, többnapos utazásokat.

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760