Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A Budapesti Művelődési Központ általános adatkezelési tájékoztatója

Az Adatkezelési Tájékoztatóban használt fogalmak magyarázata:

„személyes adat”: a természetes személyre (érintettre) vonatkozó bármely információ (pl.: név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó adat);

„különleges adat”: ilyenek a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

„egészségügyi adat”: egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról;

„érintett”: azonosítható természetes személy, akire az adott személyes adat vonatkozik. (Ilyen pl.: a honlap látogatója, a hírlevélre feliratkozó személy, az álláshirdetésre jelentkező személy.)
 
„adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

„adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza;

„adatfeldolgozás”: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése;

„adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében (megbízásából, utasítására és az adatkezelő döntése alapján) személyes adatokat kezel;

„harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

„az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

Adatvédelmi ügyekben kérjük, az alábbi elérhetőségünkön keressen bennünket:
adatvédelmi tisztviselő neve: Dr. Pálinkás Csilla
cím: 1119 Budapest, Etele út 55.
telefon: +36 1 371 2760
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

➡️ Általános adatkezelési tájékoztató (2020. január 31.) »

Fecsegő Fecskék rajzpályázatMájus 10-e a Madarak és fák napja. Ez alkalomból a Budapesti Művelődési Központ rajzpályázatot hirdet fővárosi óvodások és alsó tagozatos diákok számára.
A pályázat témája: Fecsegő fecskék. Kapcsolódva a Magyar Madártani Egyesület meghirdetett fecskevédelmi programjához. Beadási határidő online úton: 2020. május 10. ♦ vasárnap ♦ éjfél.
Pályázati feltételek »

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

  1. A BMK személyes adatokat igénylő szolgáltatásainak igénybevétele és az adatok megadása teljesen önkéntes alapon történik.
  2. A szolgáltatások igénybevételével (regisztrációval) a vonatkozó adatkezelési hozzájárulás megtörténik.
  3. A BMK az átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használja fel, amire rendelkezésére bocsátották, és attól eltérő felhasználásra semmilyen körülmények között nem adja tovább azokat, valamint harmadik fél számára, a törvényben meghatározott eseteken kívül semmiképpen nem adja ki.
  4. A BMKNet oldalon a mindenkori szerkesztők által szerkesztett tartalom jelenik meg, amely egyrészt más intézmények és a civil szervezetek által beküldött információkból, másrészt más médiumból átvett publikációkból származik. A beérkező információk valóságtartalmáért nem vállalunk felelősséget, ellenőrizni nincs lehetőségünk. A más médiumból átvett információ forrását minden egyes esetben megjelöljük.
  5. A BMKNet más internetes lapokra mutató linkeket is tartalmaz. A Budapesti Művelődési Központ, mint üzemeltető azonban semmilyen felelősséget nem vállal más honlapok tartalmáért és eljárásmódjáért.
  6. A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi és adatkezelési alapelvek és politikájának teljes szövege itt olvasható el».

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi és adatkezelési alapelvek és politikájának teljes szövege

 

Adatvédelemi archívum
Bevezető
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

 

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

Adatkezelési gyakorlat

  1. A BMK személyes adatokat igénylő szolgáltatásainak igénybevétele és az adatok megadása teljesen önkéntes alapon történik.
  2. A BMK kizárólag a szolgáltatások (hírlevelek, álláshirdetés, szakmai szolgáltatások) igénybevételéhez a jogosult, illetve a címzett azonosításához szükséges adatokat kéri be, kezeli és tárolja.
  3. A szolgáltatások igénybevételével (regisztrációval) a vonatkozó adatkezelési hozzájárulás megtörténik.
  4. Az adatok megadásának nemlegessége esetén a rendszer nem engedélyezi a szolgáltatások igénybevételét, tekintettel arra, hogy a szükséges adatok hiányában a szolgáltatások nem nyújthatók.
  5. A látogatók nevük, címük, e-mailcímük megadásával, azaz a regisztrációval hozzájárulnak, hogy a BMK rendszeresen hírlevélben tájékoztassa a szolgáltatásokkal kapcsolatos változásokról és fejlesztésekrõl. A BMK a vonatkozó jogszabályok tiszteletben tartásával vállalja, mindig biztosítja e kommunikációs szolgáltatás megszüntetésének lehetőségét. Azok a látogatók, akik az oldalainkon kínált hírlevél-szolgáltatás megrendelése után bármikor úgy döntenek, hogy nem szeretnék kapni tovább a hírleveleket, egy e-mail üzenet segítségével lemondhatják a szolgáltatás igénybevételét. A hírlevélről való leiratkozás módját minden hírlevél láblécében közöljük.
  6. A szolgáltatások adott körének igénybevétele során (e-Magyarország) minden látogató, felhasználó köteles a biztonságos adatkezelésre vonatkozó általános és helyi előírások betartására.
  7. A felhasználók a BMK hivatalos és nem hivatalos dokumentumait csak előzetes engedély alapján vihetik ki az intézményből.
  8. A BMK eszközeivel csak az intézmény számára és személyes célra készíthetők dokumentumok. A személyes célra készült dokumentumok nem szolgálhatnak anyagi haszonszerzés vagy politikai propaganda céljául, illetve nem ütközhetnek bármely törvénybe.
  9. Az intézményben fellelhető dokumentumok titokvédelmi besorolásáról hivatalos iratok tekintetében az intézmény vezetője, a rendszeradminisztrációs és az üzemeltetés biztonsági szempontjairól az információs osztály vezetője és a rendszergazda dönt.
  10. A felhasználók adatai az eszközök meghibásodása vagy vis major miatt megsérülhetnek. Az ebből származó károkért az intézmény felelősséget nem vállal.

Budapest, 2009. június 05.

Bevezető
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

 

Vakok KertjeA Városliget megújulásának hírei folyamatosan foglalkoztatják a lakosságot, köztük természetesen a látássérülteket is, hiszen ők is gyakori látogatói és használói a zuglói közparknak. Már a beruházás tervezésének kezdete óta fokozott figyelem irányul valamennyi speciális igényű célcsoportra, így a gyerekek, turisták és idősek mellett a fogyatékos személyekre is.

Bővebben...

MEOSZ logóA mozgáskorlátozottak számára segítséget nyújthat a vasúti menetjegyvásárlásban az a technológia, amellyel kapcsolatban tudományos kísérletet végez az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolája. Azt vizsgálják, hogy megvalósítható-e ma Magyarországon a vasúti jegyértékesítő automaták gondolati úton, agyszámítógép interfésszel (angolul Brain-Computer Interface – BCI) történő kezelése, készen állnak-e a lakosok egy ilyen mértékű technikai előrelépésre. Mivel ez a megoldás segítséget nyújthat a mozgássérülteknek a vasúti menetjegy megvásárlásakor, a kutatás külön figyelmet fordít a véleményükre. Arra kérik a mozgáskorlátozott embereket, hogy minél többen töltsék ki a mellékelt kérdőívet, hogy valósabb képet alkothassanak a véleményükről.

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

A Budapesti Művelődési Központ kiemelt fontosságú célkitűzése a látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme és az weboldalai (bmknet.hu, kepzes.bmknet.hu, Nemzetiségi Kulturális Adatbázis) látogatóinak információs önrendelkezési jogának biztosítása. A BMK elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó jelenleg hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.
A BMK a látogatók személyes adatait bizalmasan, a jelenleg hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.
Jelen szabályzatban kinyilvánítjuk azokat az irányelveket, melyek meghatározzák a személyes adatok védelmével kapcsolatos politikánkat és mindennapos gyakorlatunkat, nyilatkozunk arról, milyen célokra és hogyan használjuk fel az ilyen jellegű adatokat, illetve miként biztosítjuk a személyes adatok megőrzését és védelmét.

Jelen szabályok kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe:

  1. az 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (továbbiakban Infotv. személyes adatok védelméről és a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez való jog érvényesülését szolgáló alapvető szabályokról szóló törvényt),
  2. az 1992. évi LXIII. törvényt (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló és a módosításáról elfogadott 2005. évi XIX. törvényt),
  3. az 1998. évi VI. törvény (az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről rendelkezéseit),
  4. az Online Privacy Alliance (Hálózati Adatvédelmi Szövetség) ajánlásait.

A szolgáltatásaink használatának megkezdésével (regisztráció) a felhasználók elfogadják jelen Adatvédelmi Szabályzat feltételeit.

A szolgáltatásokkal összefüggésben kezelt személyes adatok tekintetében az adatkezelő a Budapesti Művelődési Központ. A szolgáltatásokkal összefüggésben keletkezett személyes adatok kezelésének időtartama, az adott felhasználóval fennálló regisztrációval kapcsolatos jogviszony fennállásának idejéig terjed ki, mely idõszak végeztével az adott felhasználóra vonatkozó, az általa megadott adatok törlésre kerülnek. A BMK által kezelt személyes adatokat kizárólag a szolgáltatások nyújtásában közreműködő munkatársai ismerhetik meg. A személyes adatok kezelése minden esetben a mindenkor hatályos vonatkozó magyar jogszabályoknak megfelelően történik.

Az intézmény által végzett adatkezelés célja a szolgáltatásokkal összefüggésben a hatékony, biztonságos és – amennyiben alkalmazandó – személyre szabott formában történő szolgáltatásnyújtás; a szolgáltatások használatával kapcsolatban felmerült viták rendezése, tájékoztatás adása, a működési problémák elhárítása és a szolgáltatások minőségének biztosítása.

Szolgáltatásaink biztosítása során egyes technikai információkat szerverünk automatikusan tárol (böngészőprogram, IP-cím (internetprotokoll-címe), domain-neve (URL), a látogatás időpontja, gyakorisága), ezen naplózott információkat statisztika céljából, az egyes felhasználókat nem azonosítható módon tárolunk annak érdekében, hogy szolgáltatásainkon javítani tudjunk.

A BMK vállalja, hogy amennyiben bármilyen módon változtatna a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvein és gyakorlatán, e változásokról értesíti a látogatóit, hogy mindig pontosan ismerjék az összes álatala üzemeltetett honlapra érvényes adatkezelési irányelveket és gyakorlatot.

A jelen adatvédelmi szabályzat folyamatosan elérhető a BMKNeten, valamint nyomtatott formában a Budapesti Művelődési Központ Információs Szolgálatánál (Budapesti Művelődési Központ, 1119 Budapest, Etele út 55. »).

Amennyiben látogatóink közül bárkinek adatvédelemmel kapcsolatos kérdése lenne, vagy problémája merülne fel, illetve olyan észrevételt tenne, amely jelen szabályzat alapján számára nem, vagy nem teljesen egyértelmű, illetve magyarázatra szorul, kérjük, lépjen kapcsolatba a személyes adatok védelmének biztosításáért felelős kollégánkkal az alábbi e-mail címen:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Budapest, 2009. június 05.

Adatvédelem
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

BMK szakmai képzési kérdőívKedves Kollégák! Bár a veszélyhelyzet súlyosan érintette a kulturális életet, benne a közművelődést is, a Budapesti Művelődési Központ igyekszik megragadni a hirtelen felszabaduló szervezési energiákat. A járvány miatt a teljes létezésünk az online felületekre terelődött (bmknet.hu, facebook.com/bmknet, instagram.com/budapestimuvelodesikozpont), ami egyfelől korlátozás, ugyanakkor új lehetőségeket és – a talán már régóta esedékes – reformokat is meghozta a közművelődés területén. Intézményünk összeállított egy kérdőívet, ami a közművelődési képzési kínálatunk megújításában és felépítésében lesz segítségünkre. Kérünk benneteket, hogy amennyiben lehetőségetek nyílik rá, töltsétek ki, ezzel hozzájárulva munkánkhoz. Kitöltendő kérdőív »

Bővebben...

Rekordtámogatás és stratégiai változás a szociális ágazatbanAmi Nyugat-Európában működik, nem lehet „control C, control V-vel” másolni a fogyatékos emberek intézményi ellátásának területén Szekeres Pál miniszteri biztos szerint. A kormány 2011-ben vállalta, hogy három körben 2036-ig kiváltja a fogyatékossággal élő emberek elhelyezését, a régi, elavult, kommunista szemléletű intézményi kultúra helyett emberközpontú szisztémát valósít meg. A kiváltás folyamatát több kritika is érte a civil szervezetek részéről, ezért január elején Szekeres Pál személyében miniszteri biztost neveztek ki a terület felügyeletére. Azóta már az érintett civil szervezetekkel karöltve sikerült számos területen előrelépni.

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ Adatvédelmi archívuma
(Érvényessége: 2009. június 05.–2019. október 31-ig)

Adatvédelmi irányelvek

  1. A Budapesti Művelődési Központ kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely adatának felvétele (regisztráció), rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenõen, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, a BMK felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére.
  2. Az érintett felhasználót tájékoztatni kell az adatkezelés céljáról és arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni. Az adatkezelésről való tájékoztatás megtörténik azzal is, hogy jogszabály rendelkezik a már létező adatkezelésből továbbítással vagy összekapcsolással az adat felvételéről.
  3. Minden olyan estben, ha a szolgáltatott adatokat a BMK az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.
  4. Az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során az alapelvekben rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységérõl az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja. A BMK kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít az olyan felhasználóval szemben, aki a nem kötelezõ adatszolgáltatást megtagadja (bár ekkor nem minden szolgáltatása használható teljes körûen).
  5. A BMK kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetõleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.
  6. A BMK-val kapcsolatban álló személyek, a klubok, programok vezetői személyes adatait (e-mailcím, telefonszám) az érintettek hozzájárulásával tesszük közzé, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon megjelenő e-mailcímeket kéretlen reklámok számára címeket gyűjtő programok ne ismerhessék fel.
  7. A Budapesti Művelődési Központ által szerkesztett oldalakon a mindenkori szerkesztők által szerkesztett tartalom jelenik meg, amely egyrészt más intézmények és a civil szervezetek által beküldött információkból, másrészt más médiumból átvett publikációkból származik. A beérkező információk valóságtartalmáért nem vállalunk felelősséget, ellenőrizni nincs lehetőségünk. A más médiumból átvett információ forrását minden egyes esetben megjelöljük.
  8. Más oldalakhoz történő kapcsolódás esetén a kapcsolt oldalon megjelenő tartalomért nem vállalunk felelõsséget.
  9. A Budapesti Művelődési Központ által szerkesztett oldalak más internetes lapokra mutató linkeket is tartalmaznak. A Budapesti Művelődési Központ, mint üzemeltető azonban semmilyen felelősséget nem vállal más honlapok tartalmáért és eljárásmódjáért.
  10. A Budapesti Művelődési Központ az átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használja fel, amire rendelkezésére bocsátották, és attól eltérő felhasználásra semmilyen körülmények között nem adja tovább azokat, valamint harmadik fél számára, a törvényben meghatározott eseteken kívül semmiképpen nem adja ki.

Bevezető
A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik
A látogatót védő további garanciák
Adatvédelmi irányelvek
Adatkezelési gyakorlat

A közérdekű adat egyedi igényléséről

 

 

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760