Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Fenntartható tanulás a közösségben II. projekt: „Az idősek szakértelmének és tapasztalatának megbecsülése: Kortárs képzők képzése"A Fenntartható tanulás a közösségben II. projekt, „Az idősek szakértelmének és tapasztalatának megbecsülése: Kortárs képzők képzése" az idősödő társadalmak és a tevékeny időskor népszerűsítésének kérdésével foglalkozik.
A II. projekt az I. projekt eredményeire épít, melyben egy innovatív műhelymunka modellt („Idősen is aktívan" műhely) fejlesztettek ki, valamint egy a műhely vezetését segítő kézikönyv jelenet meg (www.slic-project.eu/outcomes/handbook).


 Az első projekt keretében 6 ország 103 idős tanulója vett részt a műhelymunkán, melynek célja az volt, hogy az idősek áttekintsék múltbéli tapasztalataikat és készségeiket, valamint új lehetőségeket fedezzenek fel a tanulás és az önkéntesség terén.

Erre a tapasztalatra építve a II. projekt során öt kortárs képzők képzése zajlott Ausztriában, Németországban, Magyarországon, Olaszországban és Skóciában, melyet 61 fő végzett el. Az oktatás részeként ugyanezen országok kortárs képzői 12 „Idősen is aktívan" műhelyt szerveztek 121 fő részvételével.

A budapesti nemzetközi találkozón 23 kortárs képző vett részt.

A Kortárs képzők képzése – Kézikönyv oktatóknak és a Segédanyagok kortárs képzőknek kiadványok, valamint a Kiegészítő gyakorlatok az „Idősen is aktívan" műhelyfoglalkozáshoz és az eredeti Kézikönyv letölthetőek a honlapról: www.slic-project.eu.

Lapozzon bele összefoglalónkba

-------------------------------------------------------------------------------------

 Minősített Közművelődési Intézmény 2011Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2011

-------------------------------------------------------------------------------------

A „Tanulás a közösségben II" egy európai projekt melyet az Európai Bizottság támogat a GRUNDTVIG programon belül. A projektet az Osztrák Vöröskereszt koordinálja. 6 ország 8 szervezete (Ausztria, Finnország, Németország, Magyarország, Olaszország és Nagy-Britannia) vesz részt a projektben, mely 2011 januárjától 2012 decemberéig tart.

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.

Ez a kiadvány (közlemény) a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemû felhasználásért.

SLIC Tanulás a közösségben


Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760