Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

2008. október 23-25-én találkoztak Komárnóban (SK) az erdélyi (RO) és újbudai (HU) szenior tanulók.

A projekttalálkozó első napján kirándulást tettek Pozsonyban, ahol a magyar képviselők fogadták őket a parlamentben. A találkozó alkalmat adott a már megismert határon túli netnagyikkal való újbóli személyes találkozásra, valamint az új tagokat is sikerült megismerni. A közös városnézés kitűnő alkalom volt egymás jobb megismerésére. Újbudáról 16 fő, Csíkszeredáról 10 fő utazott a találkozó első napjára.

A második napon a szakmai program következett, mindhárom felnőttképzési intézmény beszámol az elmúlt időszak projekteseményeiről, a jövő félév terveiről valamint bemutatkozott a vendéglátó szervezet. A résztvevők megismerkedhetnek a komárnói tanulókkal, oktatóikkal.

download Beszámolo

Nemzetközi „Kattints rá, Nagyi!©” találkozó

2007. november 6-7.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ Cím: 1119 Budapest, Etele út 55. Magyarország.

Résztvevők köre: a magyarországi oktatási hálózatban részt vevő intézmények, felnőttoktatóik, valamint szenior tanulók, a Silvernet projektben részt vevő román és szlovák partnerintézmények, szenior tanulóik, az oktatási program lehetséges szponzorai.

Bővebben...

Beszámoló a SILVERNET projekt első évének tevékenységeiről

A pályázat közös elkészítése után az első találkozó szervezése következett, melybe mindhárom intézményt bevontuk. Budapesten a találkozó szervezésébe a “Kattints rá, Nagyi!” tanfolyamot már elvégzett szenior tanulók is bekapcsolódtak. Csíkszeredán (RO) és Komárnóban (SK) felhívás közzétételével hirdették meg a projektet, a nagyszámú idős jelentkezők kiválasztását Romániában esszéírás segítette.

Bővebben...

hungary_europeInštitút pre odborné vzdelávanie a vzdelávanie dospelých n.o.
Institution for specialized and adult education n.o.
Čínska 12, 040 13 Košice. Slovakia

Fundatia Centrul Educational Soros
Soros Educational Center Foundation
Str. Kossuth Lajos nr. 9. 530220 Miercurea Ciuc. Romania.
www.sec.ro

Erdélyben is kattintanak a nagyik.
Nemzetközi „Kattints rá, Nagyi!©” találkozó Csíkszeredán május 27–31-én.

A Budapesti Művelődési Központ jogvédett oktatási programja átlépte az országhatárokat: egy Európai Unió által támogatott, kétéves tanulási kapcsolatok projekt eredményeképpen Komárnóban és Csíkszeredán is elindult az idősek internet-oktatási programja.

Bővebben...

EZÜSTNET – internetező idős tanulók Kárpát-medencei hálózata

Az előzményekre építve, nyertes Grundtvig 2 tanulási kapcsolatunk projektünk keretében szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a határokon túl is igénybe vehessék a harmadik életkorúak a "Kattints rá, Nagyi!" tanfolyamokat, ezáltal bekapcsolódhassanak a harmadik évezred technológiájának használói közé.

Bővebben...

kosaras_logo_a4A SILVERNET projekt részeként a "Kattints rá, Nagyi!" program a határon túli idősek számára is elérhetővé válik.

A tavaly elindult programadaptációt követően Csíkszeredán február 5-én, Komárnóban január végén, 4 csoportban 45 fő részvételével indulnak az első határon túli "Kattints rá, Nagyi!" tanfolyamok.

A határon túli tanfolyamokat az Európai Bizottság Élethosszig tartó tanulás programja támogatja.

Lásd még: 2008-ban 1500 tanuló Magyarországon

A Budapesti Művelődési Központ ötödik éve indítja nagy sikerű „Kattints rá, Nagyi!” (www.nagyi.bmknet.hu) nevet viselő, 25 órás, nyugdíjasoknak szóló kezdő internet felhasználói tanfolyamát. A 2006. év végére folyamatos fejlődés eredményeképpen elértük az ezres végzett tanulószámot. 2007-ben megduplázzuk ezt a tanulószámot az országban 14 településen egész évben folyamatosan indított tanfolyamok eredményeképpen, melyet PPP konstrukcióban a UPC Magyarország Kft és Újbuda Önkormányzata szponzorál.

Bővebben...

Az első, budapesti projekttalálkozóval elindult a SILVERNET projekt.

A Budapesti Művelődési Központ, mint projektkoordinátor rendezte meg a SILVERNET projekt első szemináriumát Budapesten. Az Európai Bizottság Élethosszig tartó tanulás programjának támogatásával 2007. októberében indult kétéves tanulási kapcsolatok projektben három EU tagország, Magyarország, Románia és Szlovákia vesz részt egy-egy magyar nyelvű felnőttképzési intézmény részvételével. A november 6-án kezdődött kétnapos találkozón a Soros Oktatási Központ két munkatársa mellett három idős tanuló, a Szakképző és Felnőttképzési Intézet két munkatársát pedig egy szenior tanuló vett részt a találkozón.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760