Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Erdélyben is kattintanak a nagyik.
Nemzetközi „Kattints rá, Nagyi!©” találkozó Csíkszeredán május 27–31-én.

A Budapesti Művelődési Központ jogvédett oktatási programja átlépte az országhatárokat: egy Európai Unió által támogatott, kétéves tanulási kapcsolatok projekt eredményeképpen Komárnóban és Csíkszeredán is elindult az idősek internet-oktatási programja.

Az első tanfolyamok zárultával most májusban Csíkszeredán találkoznak az első határon túli tanfolyamok tanulói, valamint az újbudai netnagyik. Beszámolnak a tanfolyam tapasztalatairól, s lehetőség nyílik az eddig csak e-mail címről ismert levelezőtársak személyes találkozójára is. A romániai Soros Oktatási Központ Alapítvány, valamint a szlovákiai Szakképző és Felnőttképzési Intézetet munkatársai szakmai egyeztetést tartanak az oktatási módszerekről, eredményekről, s közös tapasztalataik alapján tovább finomítják az oktatási módszert, idén teljesen új tanfolyami jegyzet készül a tapasztalatok ötvözéséből.

A projekt az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programja keretében valósul meg. További információ: Budapesti Művelődési Központ, Kiss Gábor, www.nagyi.bmknet.hu, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A SILVERNET projekt előzményéül szolgáló „Kattints rá, Nagyi!” című, idősebbeknek szóló alapfokú internet-felhasználói tanfolyam Magyarországon már több mint ötödik éve sikertörténet. Az oktatási program révén a 2007. év végére a kétezredik szenior tanuló is megkapta a lehetőséget, hogy Újbuda Önkormányzata és a UPC Magyarország Kft. támogatásával jelképes ezer forintos áron részt vehessen a huszonöt órás kiscsoportos tanfolyamon, és számára is megnyíljon a világháló. Jelenleg húsz település idős tanulóit várják a partner közművelődési intézmények. A tanfolyamok után több helyszínen közösségi internet-elérési ponton gyakorolhatnak a „netnagyik”, valamint klubfoglalkozásokon is részt vehetnek.
A tanfolyamot végzettek „EZÜSTNET – Internetező Idősek Országos Egyesülete” néven egyesületet is alakítottak. A folyamatosan bővülő tagság köreibe az egyesület továbbra is várja az ország minden pontjáról a chatelni, levelezni vágyókat.

A SILVERNET projekt négy szeminárium köré szerveződik. Az első találkozón a határon túli tanulók, oktatók és szervezők megismerkedhettek az oktatási programmal s felkészültek annak helyi adaptációjára, indítására.

downloadProgram

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760